Реклама
Реклама
Реклама

Історія все про нашу компанію

Компанія Valio була утворена в 1905 році приватними товариствами по переробці молока.Спочатку основним напрямком діяльності кооперативу був експорт фінського масла за кордон.Основним цільовим ринком для Valio тоді була Англія.Однак сфера діяльності Valio стала інтенсивно розширюватися і вже в 20-і роки XX століття включала експорт сиру і дослідні роботи, в цей же час кооператив став набувати переробні заводи.

Однак сфера діяльності Valio стала інтенсивно розширюватися і вже в 20-і роки XX століття включала експорт сиру і дослідні роботи, в цей же час кооператив став набувати переробні заводи

З 1908 р почалися поставки фінського масла Valio в Росію. Масло припало до смаку імператору Миколі II, і незабаром компанія отримала почесне звання «Постачальник Двору його Імператорської Величності», а в 1914 р відкрила офіс в столичному Санкт-Петербурзі. До 1916 року обсяг продажів масла, основною на той момент товарної категорії поставок Valio в Росію, становив 35% від загального обсягу продажів в цілому по всіх регіонах присутності.

Лабораторія Valio була заснована в 1917 році з метою вдосконалення навичок сироваріння та підтримки розвитку внутрішнього молочного ринку Фінляндії. Саме на цій лабораторії були створені перші інноваційні розробки Артур Віртанена, що згодом отримали міжнародне визнання. Науково-дослідний центр R & D Valio сьогодні залишається лідером в розробці найсучасніших продуктів харчування.

З 1927 року Valio почала експорт сирів до Бельгії, а в 1950-ті роки встановила міцні контакти в США, які зберігаються й донині.

З 1927 року Valio почала експорт сирів до Бельгії, а в 1950-ті роки встановила міцні контакти в США, які зберігаються й донині

У 1956 році компанія почала експортувати в СРСР плавлений сир Viola. У той час фінський концерн був єдиним постачальником молочних продуктів в Радянський Союз з країн, що не входили до Ради економічної взаємодопомоги. У 1958 році в Москві вперше відбулася зустріч на вищому рівні країн Фінляндії і Радянського Союзу, що сприяло зміцненню економічних відносин двох держав. Зокрема, в 1980 році уряд СРСР довірило компанії Valio право стати офіційним і єдиним постачальником молочних продуктів на Олімпіаду в Москві. У той час продажу в СРСР становили 25% всіх операцій Valio.

На початку 1990-х років Valio створила дочірні структури в Швеції, Естонії та Росії.

За час, що минув з моменту заснування, компанія Valio стала одним з найбільших фінських підприємств в секторі харчової промисловості. Зараз компанія має в своєму розпорядженні підрозділами в Росії, Швеції, Данії, Естонії, Китаї та США, а асортимент продукції Valio налічує понад 1,5 тис. Найменувань.

Найменувань

З 2014 року Valio активно розвиває власне виробництво в Росії, а також залучає нових партнерів. Компанія уклала контракти на виробництво продукції під брендом Valio з заводами "Ерманн", "Кохмайстер" і "Аллгой» в Московській області, виробничим майданчиком «Галактика» в Ленінградській області, а також «Великолуцький молочним комбінатом» і «Рязанським агромолкомбінатом». Valio вкладає багато сил і в розширення виробництва плавленого сиру Viola на своєму заводі в Підмосков'ї. При цьому компанія продовжує контролювати якість продукції всіх виробництв на всіх етапах.

У 2017 році Valio відзначає 100-річчя з часу заснування науково-дослідного центру Valio R & D.

Ще більше про шляхи довжиною в століття, зроблене компанією Valio, ви знайдете на сайті https://www.valio.com/history/ .