Реклама
Реклама
Реклама

Відео для YouTube - де взяти. 12 сайтів з відео для ютуб.

  1. Безкоштовний відео банк - Pixabay
  2. Безкоштовний відео банк - Pexels
  3. Відео хостинг - Vimeo
  4. Сайт з відео для ютуб - videvo
  5. Відео в суспільному надбанні - pond5
  6. Відео в суспільному надбанні - archive
  7. Де взяти відео в 4K або в Ultra HD форматі для монтажу відео.
  8. Dareful - Completely Free 4K Stock Video
  9. Mitch Martinez Director of Photography
  10. Iris 32 - Frederick Tschernutter Тисячі безкоштовних 4K відео
  11. Free 4K Timelapse - New York City
  12. Висновок.

Що робити, коли відео потрібно, а можливості зняти його самому немає? Правильно, потрібно «запозичити» його. Але робити, якщо відео потрібно для ютуб, або для інших, в тому числі комерційних цілей? Наприклад, для вставки в ролик на ютубі. В такому випадку, можна використовувати відео під вільною ліцензією. Ну а де роздобути таке відео, читаємо далі.

Пропоную вашій увазі, дванадцять основних джерел, на яких ви можете взяти відео, і використовувати його для особистих і для комерційних цілей. В тому числі, розмістити його на ютуб.

Безкоштовний відео банк - Pixabay

На сайті Pixabay просто величезна кількість самого різного відео. Повністю російською мовою. Велика кількість самих різних відео. Можна скористатися різними фільтрами, можна використовувати теги для пошуку. Доступно відео в HD і в 4K дозволі.

Доступно відео в HD і в 4K дозволі

На сайті Pixabay дуже багато як різних малюнків, так і різного відео. І все це, можна використовувати безкоштовно, в тому числі, для комерційних цілей.

Безкоштовний відео банк - Pexels

сайт Pexels - це ще один, дуже популярний банк з відео, під вільною ліцензією. Все відео, яке тут розміщено, має ліцензію Commons Zero (CC0), тобто, ви можете використовувати відео як є, ви можете редагувати відео і так далі.

Хоча сайт містить також велику кількість відео, але налаштувань фільтрів тут менше. Так, і пошук краще робити на англійській мові.

На жаль, але цей відео банк - на англійській мові.

Відео хостинг - Vimeo

Vimeo - це величезний відео хостинг, на зразок Ютуб. Але звичайно, не можна тут брати все що хочеться. Але можна взяти відео, під вільною ліцензією. Для цього, потрібно вибрати ліцензію CC0.

YouTube

YouTube не потребує представлення. Де ще взяти відео для ютуб, якщо не на ньому самому? Тут, постійно викладаються найрізноманітніші ролики зі всього світу, і напевно, на всіх мовах. Але, взяти для комерційного використання, будь-яке відео можна. Але можна скористатися фільтром.

Сайт з відео для ютуб - videvo

Ще один великий сайт, на якому можна знайти відео, які можна використовувати де завгодно, включаючи ютуб - videvo . Дуже великий сайт, на якому тисячі різних відео, доступних для скачування.

Все відео тут представлено під трьома основними ліцензіями: "Royalty Free License", "Videvo Attribution License", "Creative Commons 3.0 Unported (CC-BY)". Занадто великий різниці між ними немає: в перших двох, ви не маєте право поширювати відео, в третій, в "Creative Commons 3.0 Unported (CC-BY)", ви маєте право поширювати але не продавати відео.

Крім ліцензій, на сайті є поняття використання. Справа в тому, що деякі відео, не можна використовувати для комерційних цілей. Наприклад, ось таке відео, можна використовувати де завгодно і як завгодно, за винятком того, що ви не маєте поширювати це відео в оригіналі.

Наприклад, ось таке відео, можна використовувати де завгодно і як завгодно, за винятком того, що ви не маєте поширювати це відео в оригіналі

А ось це відео, вже не можна використовувати в комерційних цілях, тобто, його не можна використовувати в рекламі і таке інше.

А ось це відео, вже не можна використовувати в комерційних цілях, тобто, його не можна використовувати в рекламі і таке інше

Хоч сам сайт і англійською, але зате є багато категорій, також можна відфільтрувати за дозволом. Що ще добре, так це наявність не тільки відео, але і музики, звукових ефектів, ну і відео ефектів.

Відео в суспільному надбанні.

Є і така категорія відео. Тобто, є ряд відео, на яке або авторські права вже пішли, або творці цього відео, відмовилися від авторських прав.

Відео в суспільному надбанні - pond5

На сайті pond5 , Ви знайдете величезну кількість самого різного відео. Але відразу попереджаю, відео в основному досить старе. Для скачування відео, вам буде потрібно проста реєстрація, після чого, відео буде доступне для скачування.

Цікава й інша фішка. Справа в тому, що відео в суспільному надбанні, не завжди можна використовувати зовсім вже без оглядки. Так ось, якщо раптом, виникнуть такі спірні ситуації, то сайт виплатить компенсацію. Причому, навіть у безкоштовній версії. Ну а якщо ви візьмете більш просунутий аккаунт, за що звичайно доведеться заплатити деяку суму грошей, то вам буде надана страховка вже на досить великі суми, аж до одного мільйона доларів.

Ну а якщо ви візьмете більш просунутий аккаунт, за що звичайно доведеться заплатити деяку суму грошей, то вам буде надана страховка вже на досить великі суми, аж до одного мільйона доларів

Ще однією перевагою цього сайту є те, що він має російськомовну версію. Таким чином, вам не складе труднощів, орієнтуватися по цьому сайту.

Відео в суспільному надбанні - archive

Ще одним сайтом, з великою кількістю відео, доступного для використання, є archive . Тобто, все просто, архів, він і є архів. Тут досить багато самих різних відео, але як випливає з самої назви цього сайту, відео не нове.

Взагалі, в архіві дуже і дуже багато самих різних відео. Включаючи старі фільми. У теорії, ви можете все це спокійно використовувати. Але по факту, для ютуба ще ладно, може ще і пронесе, але якщо ви збираєтеся використовувати ці відео в комерційних цілях, то вам краще проконсультуватися у юристів, фахівців з авторського права.

Відео в суспільному надбанні - spacetelescope

Якщо ви шанувальник космосу, то ви напевно чули про телескоп Хаббл. Так ось, на сайті spacetelescope , Знаходиться дуже багато всілякого відео, знятого цим приголомшливим телескопом.

Якщо ви робите відео про космос, то відео з цього сайту, вам напевно знадобляться. Але правда є одне АЛЕ. Ліцензія. Ви можете використовувати ці відео для ютуба, але в більшості випадків, вам потрібно буде вказати авторство. Причому, джерело відео, потрібно буде вказати в самому відео. Тобто, якщо ви збираєтеся використовувати ці відео для ютуб, то вказати джерело в описі відео, буде недостатньо. Необхідно вказувати джерело в самому відео.

Де взяти відео в 4K або в Ultra HD форматі для монтажу відео.

Ну а тепер я вам представлю кілька сайтів, на яких ви зможете знайти відео в 4K або в Ultra HD форматі. Дійсно, зараз камери 4K, UHD вже не рідкість. І можливо, ви захочете зробити відео саме в такому форматі. Ну а допоможуть вам у цьому, нижченаведені сайти.

Dareful - Completely Free 4K Stock Video

На цьому сайті , Ви знайдете дуже скромну, невелику колекцію якісного відео в 4K дозволі. Цю колекцію надав Джоел Холланд (Joel Holland). Ви можете спокійно використовувати відео, в тому числі для комерційних цілей, але оскільки відео тут представлені під ліцензією креатив Коммонс 4 , Тобто, ви повинні вказати авторство ролика.

Mitch Martinez Director of Photography

Sin City 2. The Hunger Games-Mockingjay. The Man In The High Castle. Це лише деякі з великих фільмів і серіалів, в яких використовувалися безкоштовні кадри, випущені директором по фотографії Мітчем Мартінесом.

Протягом багатьох років Мартінес знімав досить багато кадрів на професійних RED камерах і зібрав досить велику колекцію відео. І ці кадри, використовують багато, наприклад, в вище зазначених фільмах.

Відеоролики Мартінеса відсортовані за такими категоріями, як тварини, повітряні знімки, світло, пейзаж, місто, частки, вода, тимчасова шкала і т. Д Натисніть категорію, знайдіть відео, і ви можете переглянути його на Vimeo. Потім натисніть кнопку «Завантажити кліп», щоб зберегти відео з повним дозволом на жорсткому диску. Дуже просто.

mitchmartinez.com

com

Iris 32 - Frederick Tschernutter Тисячі безкоштовних 4K відео

Як і Мартінес, Фредерік Тчернеттер багато років знімає світ навколо нього з RED One і RED Epic. І, подібно до Мартінесу, він вирішив передати всі ці кадри світу безкоштовно для використання з вищезгаданої ліцензією Creative Commons 4.0. Завантаження відео з його сайту, Iris 32, - трохи складний процес. Ви повинні спочатку відвідати сторінку YouTube Tschernutter для пошуку або перегляду відеороликів. Але відеоролики YouTube відрізняються високою роздільною здатністю.

Щоб отримати версію 4K, перевірте опис відео, де ви знайдете ім'я кліпу або посилання на сторінку завантаження Iris 32. Введіть код перевірки на Iris 32, прийміть ліцензію Creative Commons і збережіть відео на диск. Є тисячі відеороликів, тому потрібно скористатися функцією пошуку, коли зможете. Але ви також можете перевірити список фаворитів Tschernutter, щоб знайти найкрасивіші кліпи.

Перейти на сайт Iris32 .

Перейти на канал ютуб .

Перейти на канал   ютуб

Free 4K Timelapse - New York City

І останній сайт в добірці, де ви зможете взяти відео Нью Йорка. Макс Лі взяв свій надійний Canon 6D на Таймс-сквер у Нью-Йорку. Він налаштовував і багато знімав кадри протягом довгого часу, і в підсумку перетворив його в серію неймовірних відеороликів. І ви можете скачати їх безкоштовно.

Все це перетворилося в серію з 19 відеороликів. Потім слід одне відео в HDR і пара з W Hotel. Чи також завантажив вихідні файли RAW, якщо ви хочете їх захопити, а не відредаговані відео. Чи говорить, що його відео можна використовувати для монетизації інших відео або в комерційних проектах, але вам потрібно буде додати посилання на атрибуцію.

Перейти на сайт Free4KTimelapse.com

Висновок.

Звичайно, найкращий варіант - знімати відео самому. Але на жаль, це не завжди прийнятно. Наприклад, вирішили ви зняти ролик, а в нього помістити кадри з міста Нью - Йорк. І що робити? Їхати за ними? Ні звичайно. А якщо потрібні кадри космосу? Значить потрібно будувати свій телескоп?

Звичайно, на представлених відео стоках, ви не зможете побудувати повністю свій канал на ютубі, хоча я в бачив музику, де відео було взято як раз таки з безкоштовних сайтах. Причому музика, як я підозрюю, теж не своя. І при всьому при цьому, на каналі були сотні тисяч переглядів.

Крім того, якщо ви створили не одноденний канал, а створюєте цілком серйозне відео, то взявши відео з цих сайтів, ви зможете зробити свій власний фільм незабутнім.

А які відео стоки відомі, з яких можна взяти відео для ютуб? Ділимося в коментарях.

Ділимося в коментарях

Схожі записи:

Що робити, коли відео потрібно, а можливості зняти його самому немає?
Але робити, якщо відео потрібно для ютуб, або для інших, в тому числі комерційних цілей?
Де ще взяти відео для ютуб, якщо не на ньому самому?
І що робити?
Їхати за ними?
А якщо потрібні кадри космосу?
Значить потрібно будувати свій телескоп?
А які відео стоки відомі, з яких можна взяти відео для ютуб?