Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Олександр Жуков обраний президентом Олімпійського комітету Росії

Віце-прем'єр Російської Федерації Олександр Жуков обраний новим президентом Олімпійського комітету Росії (ОКР)
Олександр Жуков був єдиним кандидатом на посаду президента ОКР
Олександр Жуков був єдиним кандидатом на посаду президента ОКР

Віце-прем'єр Російської Федерації Олександр Жуков обраний новим президентом Олімпійського комітету Росії (ОКР). Вибори нового глави пройшли в четвер на позачерговому звітно-виборному Олімпійському зборах в Москві. Жуков був єдиним кандидатом на цю посаду і був обраний шляхом таємного голосування.

За даними агентства "Весь спорт" , Для процедури голосування були підготовлені 220 бюлетенів. Затребуваними виявилися 213. Чотири були визнані недійсними. "За" Жукова проголосували 204 делегатів зборів, "проти" - п'ять. Набравши 95,77 відсотків голосів, Олександр Жуков став третім президентом ОКР.

Він змінив на цій посаді члена Ради Федерації Леоніда Тягачева, який подав у відставку після невдалого виступу збірної Росії на зимових Олімпійських іграх у Ванкувері. Тягачев на цьому засіданні за підсумками таємного голосування було обрано почесним президентом ОКР.

Після свого обрання Олександр Жуков заявив, що не збирається залишати пост заступника голови уряду РФ у зв'язку з новою роботою. Він має намір суміщати посади в ОКР і уряді.

"Я залишаюся на посаді віце-прем'єра, моя роль полягає в тому, щоб координувати роботу державних органів, ОКР та спортивних федерацій для досягнення нашої мети - перемоги в Сочі", - цитує Жукова РІА Новини" .

Перед початком голосування головний кандидат на пост президента ОКР виклав основні положення своєї передвиборної програми. На думку Жукова, Олімпійський комітет зобов'язаний розробити програму на рішення проблем допінгу в спорті. "Існує у молодих спортсменів така психологія: без застосування заборонених препаратів неможливо досягти великих успіхів. Ми повинні розпеченим залізом випалювати таку психологію. Необхідно розробляти методики підготовки, спеціальні дієти, які дозволять здобувати перемоги чесним шляхом", - сказав Жуков.

Потім він загострив увагу на комплексному страхуванні членів збірної країни на весь період підготовки до великих змагань. "Спортсмени повинні бути впевнені в своєму майбутньому", - цитує Жукова ІТАР-ТАСС.

На завершення свого виступу Жуков підкреслив: "Одна з найважливіших завдань Олімпійського комітету - це пропаганда досягнень російського спорту. Просуваючи в ЗМІ досягнення олімпійської команди Росії, ми повинні показувати реальні успіхи. 76 відсотків росіян пишаються тим, що Олімпійські ігри 2014 року пройдуть в нашій країні . І ми не повинні їх розчарувати ".

Довідка: Жуков Олександр Дмитрович народився 1 червня 1956 року. Заступник голови уряду Російської Федерації, член Ради при Президентові Російської Федерації з розвитку фізичної культури і спорту, спорту вищих досягнень, підготовки та проведення XXII Олімпійських зимових ігор і XI Паралімпійських зимових ігор 2014 року в Сочі (з 2002 року), заступник голови Наглядової Ради Російської шахової федерації (з лютого 2010 року). У 1978 році закінчив Московський державний університет ім. М.В. Ломоносова, за фахом "кібернетика". У 1991 році закінчив Міжнародну школу бізнесу Гарвардського університету (США).