Реклама
Реклама
Реклама

Для подорожей в 2019, правила перевезення домашніх тварин ✅ новини про кредити і фінансах 🔋 Бистрозайм

  1. Основні аспекти
  2. Ціна питання
  3. Нагадаємо про законопроект № 7220
  4. Чи потрібні нововведення

На сайті прес-центру Верховної Ради повідомили про нововведення, які будуть стосуватися перевезення тварин за кордон

На сайті прес-центру Верховної Ради повідомили про нововведення, які будуть стосуватися перевезення тварин за кордон. Нові правила включають в себе вимоги вивезення відповідно до європейських стандартів. Тепер, якщо ви плануєте подорож з улюбленим вихованцем, вам необхідно пред'явити його ветеринарний паспорт, чіп і інформацію про щеплення. Повну ілюстрацію документів можна також подивитися на сайтах керівництва країни.

Основні аспекти

Тепер основне - розповімо про те, що ж потрібно буде зробити / пред'явити, щоб вивести тварину за кордон. Отже:

Відзначається, що якщо по відношенню до тварин проведена ідентифікація за допомогою татуювання до 3 липня 2011 року, і при цьому є відповідні документи, які це підтверджують, то вона вважається відповідної нормам Європейського Союзу. Тобто по суті, проводити чіпування бажано, але не обов'язково.

Оформити ветпаспорт міжнародного зразка і провести чіпування свого вихованця можна відвідавши державну або приватну ветеринарну клініку, яка мають на це право. При цьому важливою умовою отримання паспорта вихованцеві є щеплення від сказу, зроблений не пізніше, ніж за 30 днів. В цей же "пакет документів" необхідно додати довідку про напругу антитіл до сказу, її термін давності повинен становити 30 днів після щеплення, або не пізніше ніж через 3 місяці.

Коли всі документи з результатами обстеження на руках, власник тварини повинен звернутися в установу, де тварина була зареєстрована, і отримати ветеринарне свідоцтво форми № 1. На основі всіх даних, в тому числі свідоцтва, під час перетину кордону або в аеропорту (на ж / д), власнику буде виданий ветеринарний сертифікат, відповідний міжнародному зразку. Фахівці, які мають паво на видачу цього сертифікату, працюють в пунктах курирування кожного виду транспорту.

Ціна питання

Насправді, незважаючи на тривалість роз'яснень, процес оформлення ветеринарного документа займає не більше 5 хвилин, і його видача коштує близько 20 грн. Але, щоб провести всі дослідження, доведеться заплатити близько 2 000 грн, що вже є досить значною сумою. Крім того, деякі країни вимагають додаткових протиепідемічних обстежень, про що потрібно дізнаватися завчасно до здійснення поїздки - такі процедури також стоятимуть грошей.

Нагадаємо про законопроект № 7220

Для розуміння всієї суті нововведень 2018 року, нагадаємо про те, що в минулому році був створений законопроект № 7220 про обов'язкову реєстрацію і чіпування тварин. Документ передбачає обов'язкову реєстрацію будь-яких кішок і собак: бездомних, домашніх і диких. Витрати на диких і бездомних тварин беруть не себе місцева влада самоврядування, а ось домашні виявляються на відповідальності городян.

Протягом 5 днів після поселення вихованця, потрібно пройти реєстрацію в ветеринарній службі, її ж слід повідомляти, якщо ви збираєтеся переїхати. В останньому випадку тварині (якщо реєстрація успішна) видають порядковий індивідуальний номер, який прикріплюється до нашийника. При цьому законопроект передбачає штрафування і кримінальну відповідальність за умертвіння тварин, які знаходяться на стадії вагітності, а також їх усипляння в присутності дітей. Покарання буде призначено в деяких випадках відмови від стерилізації - повний перелік опублікований на офіційному сайті керівництва країни. Крім того, документ передбачає чіпування тварини з присвоєнням йому індивідуального номера.

Введення законопроекту дозволяє порівняти європейські та українські стандарти воєдино. Також цей захід дозволить істотно скоротити кількість небезпечних для людини бездомних тварин з одного боку, а з іншого - громадянин нестиме відповідальність за тих, кого приручив.

Чи потрібні нововведення

Якщо ми плануємо зрівняти показники в країні до європейського рівня, то, безсумнівно, вони повинні відповідати нормам Європейського Союзу. Тим більше, що вимоги, прийняті щодо реєстрації та перевезення тварин, цілком адекватні і лояльні, потрібно лише підстрахуватися фінансово. Тому якщо ви плануєте відпустку з вихованцем, або вам терміново потрібно виїхати з ним за кордон, завжди можете звернутися в Бистрозайм, щоб швидко отримати кредит онлайн, навіть на особисту банківську карту.

Читайте також:

Що таке аннуїтетний кредит? Погашення кредиту ануїтетними платежами

Реструктуризація кредиту - що це, як можна скористатися?

Чому дешеві кредити - міф?

Чому дешеві кредити - міф?