Реклама
Реклама
Реклама

Втеча зеків на вертольоті зірвав пілот, а тюремники погрожували стріляти

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

18 березня 2013, 8:21 Переглядів: 18 березня 2013, 8:21 Переглядів:   На цьому спортивному вертольоті в суботу намагалися втекти злодій і насильник

На цьому спортивному вертольоті в суботу намагалися втекти злодій і насильник.

Працівники Петровської колонії №49 нам розповіли, що вони до сих пір приходять до тями. "Через кілька годин ми дізналися, як організовували втечу, - каже нам один з інспекторів колонії. - Один із знайомих цих ув'язнених орендував вертоліт під приводом, що потрібно перевезти цінний вантаж. У рейс подільник укладених прихопив муляж" калаша ". Кажуть, цією іграшкою він і погрожував пілотові, коли підлітали до колонії, тобто змусив приземлитися. коли сіли, між пілотом і поруч сидить організатором почалася бійка. В результаті пілот заглушив машину і вистрибнув. коли їх почали "в'язати", пілот кричав: "Мужики офіцери, я сам офі ер, я не при справах! ". Їм заламали руки, хлопці були затримані".

Інший наглядач цієї в'язниці обурюється: "Розумієте, ніхто не міг припустити, що таке взагалі можливо! Наша колонія і так максимального рівня безпеки, охороняється і собаками, бо сидять 650 затятих рецидивістів (крім довічників). А після інциденту зараз в буквальному сенсі на посаді хлопці вдивляються в небо - чи не летить ще хто-небудь? Де було треба - зміцнили огорожі ".

Тюремники кажуть, що за всю історію існування колонії це друга спроба втечі зеків. "Перша була ще в 90-х, - розповів один з працівників в'язниці. - Але тоді зек спробував класичний спосіб - намагався перелізти паркан. Його одразу затримали. У нас тут контингент своєрідний. Багато людей з порушеною психікою, здебільшого через того, що у них вже не перша ходка. Багато поводяться агресивно ".

СКІЛЬКИ КОШТУЄ лопаті. Орендувати легкий спортивний вертоліт коштує від $ 1,5 тис. В година . "Взяти на борт така" вертушка "може лише чотири людини, - каже киянин Микола, який здає напрокат вертольоти. - Далеко на ньому полетіти не можна, максимум кілька сотень кілометрів. Швидше за все, пілот справді не причетний до організації втечі. Його найняли і підставили" . До речі, зараз вертоліт є речовим доказом для слідства. якщо суд визнає пілота винним і виявиться, що вертоліт - його власність, то "вертушку" забере держава .

"Все сталося о 10:40. На футбольне поле колонії (майже в центральне коло) приземлився вертоліт моделі Robinson R44, до нього підбігли двоє ув'язнених, вони навіть встигли залізти в кабіну. Співробітники колонії скомандували в рупор:" Якщо почнеться зліт, буде відкритий вогонь! "(на поразку. - Авт.). Після цього всі здалися", - розповіла "Сегодня" спікер кіровоградського облуправління Держпенітенціарної служби Римма Молодоженова. За її словами, два горе-втікача прибули в колонію по етапу півтора місяці тому. Один засуджений за згвалтування, йому дали 7 років, другий - за крадіжку в особливо великих розмірах (5 років в'язниці). Зараз вони в кіровоградському СІЗО. У прокуратурі Кіровоградської області нам офіційно повідомили, що перевірять причетність і тюремників до організації втечі.

Нагадаємо, вперше в Україні укладені спробували втекти на свободу так, як це зробив герой російсько-американського фільму "Американська дочка" - на прилетів за ним вертольоті! Це сталося у вихідні в Кіровоградській області. За двома ув'язненими-рецидивістами з Петровської колонії прилетів вертоліт і спробував взяти їх на борт! Однак замість свободи вони отримають "добавку" 8 років до своїх термінів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Втеча зеків на вертольоті зірвав пілот, а тюремники погрожували стріляти". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Ігор Сєров, Катерина Стулень

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А після інциденту зараз в буквальному сенсі на посаді хлопці вдивляються в небо - чи не летить ще хто-небудь?