Реклама
Реклама
Реклама

Чому впав вертоліт МІ-8: в Хабаровську розслідують причини катастрофи (ФОТО; ВІДЕО)

Навчально-тренувальний політ вертольота МІ-8 в Хабаровську завершився загибеллю шістьох членів екіпажу, порушено кримінальну справу. Як і чому сталася трагедія - в матеріалі DVhab.ru.

Близько 11:25 практично в центрі Хабаровська впав вертоліт МІ-8 авіакомпанії «Схід». Політ тривав лише 23 хвилини. Вже через годину стали з'являтися передбачувані причини НП: помилка пілотування, несприятливі погодні умови, технічна несправність судна.

Після розшифровки запису з чорного ящика картина стане більш ясною, але вже зараз можна з упевненістю стверджувати, що розглядати причини доведеться в сукупності. Поривчастий вітер і мокрий сніг максимально ускладнили роботу екіпажу.

- Про причини падіння нічого сказати поки не можу - розслідування все покаже. Вертоліт був технічно справний. До складу екіпажу входили досвідчені пілоти. Періодично вони здійснювали тренувальні польоти, це був один з них. Додати поки що більше нічого, - розповів Олексій Федоренко, заступник генерального директора авіакомпанії «Схід».

Судячи з коментарів очевидців, аварія сталася над антенних полем. Одна з антен має висоту в 164 метра.

- Вертоліт летів, зачепив вишку в тумані. Упав, потім відбувся спалах і вибух, - так прокоментував ситуацію місцевий житель.

Офіційно цю версію ніхто не підтверджує. За неперевіреними даними, вертоліт міг летіти і на більш низькій висоті, зачепившись за верхівки дерев. Висота хмар в цей момент складала всього 150 метрів.

На місці катастрофи вже через десять хвилин виявилися співробітники МНС, пожежники, медики. Уламки розкидало на площі в радіусі одного кілометра. Територію моментально огородили співробітники органів правопорядку, а полум'я, загасили піною.

Територію моментально огородили співробітники органів правопорядку, а полум'я, загасили піною

Протягом декількох годин відбувався розбір завалів і огляд території. Допомога медиків уже не знадобилася. Врятувати екіпаж лікарі не могли. Тренувальний політ став останнім для шістьох чоловік.

Тим часом, біля будівлі авіакомпанії «Схід» з'явилися представники Слідчого комітету. Стандартна практика в таких випадках - виїмка документації, що має відношення до польоту. Підтверджувати цю здогадку співробітники підприємства не стали, відзначивши, що офіційну заяву піде пізніше.

На даний момент на місці катастрофи, як і раніше знаходяться представники силових відомств. Слідчий комітет дав дозвіл на вивезення тіл постраждалих, але навряд чи роботи на цьому завершаться.

В першу чергу виникає питання до стану МІ-8. За попередніми відомостями, МІ-8 експлуатувався вже 30 років, але технічного супроводу завод-виготовлювач не чинив. Крім того, не до кінця ясно - чому і ким було прийнято рішення провести тренувальний політ в настільки несприятливих погодних умовах.

Нагадаємо, що 12 квітня оголошено в Хабаровському краї днем жалоби.

Найсвіжіші новини - в нашому Telegram-каналі.

Ігор Скуловец, новини Хабаровська на DVhab.ru