Реклама
Реклама
Реклама

Українці можуть повернути сплачені податки: як отримати податкову знижку - новини економіки

Українці можуть повернути 18% прибуткового податку, які сплачують до бюджету з офіційної зарплати. Отримати податкову знижку від Фіскальної служби можна в разі оплати навчання, покупки житла, виплат по іпотечному кредиту і внесків в приватний пенсійний фонд.

Як пише " сьогодні ", Щоб отримати податкову знижку, людина повинна працювати офіційно, оскільки податкова знижка - це повернення частини сплаченого роботодавцем прибуткового податку.

Так, батьки можуть отримати повернення податку на оплату навчання дитини в приватному дитячому садку, школі, вузі чи ПТУ, але тільки за навчання в Україні. Для цього треба мати договір з навчальним закладом та квитанції, які підтверджують оплату навчання.

За словами директора юридичної компанії "Прима Лідер Груп" Діни Дрижакова, право на отримання податкової знижки мають тільки члени сім'ї першого ступеня споріднення, тобто - чоловік, дружина, діти, батьки.

Гроші можна отримати після закінчення податкового року до 1 квітня кожного року. Якщо декларацію не подати вчасно, знижка втрачається.

Для її отримання треба надати в Фіскальну службу паспорт, ІПН, договір на навчання, квитанції за рік, документи, потверждает ступінь споріднення (свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про шлюб і ін.), Заява із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодування. До податкової декларації, видану в службі, вписують отримані доходи за рік і суму, яку заплатив за освіту. Протягом 60 днів 18% від вартості навчання повернуть.

Податкову знижку повернуть і за іпотеку, але не за вартість житла, а за сплачені банку відсотки за рік. Для цього потрібно бути громадянином України, мати ідентифікаційний код, офіційно отримувати зарплату, зареєструвати місце проживання в іпотечній квартирі і задекларувати доходи.

Якщо будинок будується, то в перший рік отримання прописки треба подати декларацію на податкову знижку з наростаючим підсумком за попередні роки сплати відсотків по кредиту. Якщо відсотки по кредиту у валюті, то сума платежів перераховується в гривні за курсом Нацбанку України, який діяв на день сплати відсотків по кредиту.

Податковою знижкою можна користуватися протягом 10 років. Розмір суми, яку може повернути державу, залежить від площі житла. Так, максимальний метраж - 100 м2.

Так, максимальний метраж - 100 м2

Також держава повертає податок за внески в приватні пенсійні фонди. Але тут є ліміт - не більше 2240 грн. Якщо внески робляться на користь членів сім'ї, податок повертається з суми не більше 1120 грн.

Повернення податку за лікування запрацює, коли в Україні запуститься обов'язкове медичне страхування. Поки програми по впровадженню медстрахування в Україні немає.

як повідомляв OBOZREVATEL , В Україні в 2019 році можуть збільшити базу єдиного соцвнеску (22% зарплати), крім того, згідно з прийнятим законом, вже в 2019-му повинні ввести "другу пенсію". В результаті майбутнього підвищення мінімалки до 4173 грн пропорційно зросте і податок на нерухомість.

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал