Реклама
Реклама
Реклама

Повернути завдаток за автомобіль

Завдаток за придбання автомобіля як повернути в подвійному размнрн.

Добровільно або в судовому порядку.

Вам необхідно звертатися до суду.

Віддав задаток за автомобіль, все в письмовій формі, хочу повернути, так як пробив автомобіль і виявилося, що скручений пробіг і була в дтп.

Привіт, пишіть заяву про розірвання угоди та повернення завдатку - ст. 452 ГК РФ, при відмові або неотримання відповіді у строк, зазначений у вашій претензії - звертайтеся до суду.

Скажіть, чи можу я повернути завдаток за автомобіль. Я вніс завдаток 5 000. У автосалоні. Хотів брати машину в лізинг, але лізингова компанія мені відмовила в придбанні даного автомобіля.

Привіт Павло! Є загальні правила згідно яких відповідно до статті 381 Цивільного кодексу РФ: - При припиненні зобов'язання до початку його виконання за угодою сторін або внаслідок неможливості виконання (стаття 416) завдаток повинен бути возвращен.-. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, що дала завдаток, він залишається в іншої сторони. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, яка одержала завдаток, вона зобов'язана сплатити іншій стороні подвійну суму завдатку. Але так само необхідно враховувати умови зазначені в договорі і ін .. є позитивний досвід вирішення подібного роду ситуацій!

Завдаток за придбання автомобіля як повернути в подвійному размнрн

Скажіть, чи можу я повернути завдаток за автомобіль. Я вніс завдаток 5 000. У автосалоні. Хотів брати машину в лізинг, але лізингова компанія мені відмовила в придбанні даного автомобіля.

Привіт Павло! Є загальні правила згідно яких відповідно до статті 381 Цивільного кодексу РФ: - При припиненні зобов'язання до початку його виконання за угодою сторін або внаслідок неможливості виконання (стаття 416) завдаток повинен бути возвращен.-. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, що дала завдаток, він залишається в іншої сторони. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, яка одержала завдаток, вона зобов'язана сплатити іншій стороні подвійну суму завдатку. Але так само необхідно враховувати умови зазначені в договорі і ін .. є позитивний досвід вирішення подібного роду ситуацій!

Будь ласка чи можна повернути завдаток за автомобіль, якщо договір не був укладений, тільки розписка?

Можете звичайно повернути

Як повернути завдаток за автомобіль, якщо за всіма пунктами договору він не повертається?

без договору повноцінного коментаря ніхто не дасть. можете скинути я подивлюся

Внесли завдаток за автомобіль. Хочемо повернути. Договору немає. один чек.

Зверніться з вимогою про повернення передоплати.

Якщо договір немає, це аванс. Письмово повідомте продавця про відмову від угоди і вимагайте повернення внесеного авансу (вкажіть дату і спосіб повернення).

Чи можу повернути завдаток за автомобіль до його отримання якщо в договорі написано, що завдаток покупцеві не повертається по ст 381. зі свого боку продавець підстрахувався договором .. на словах була одна сума, в договорі вказана більше і я його підписала .. сподіваючись на акцію трейд ін ..

треба читати договір. з ваших пояснень мало, що зрозуміло.

Чи можливо мені як покупцю повернути завдаток за автомобіль, тому що з'ясувалося що на нього накладено арешт судовими приставами?

повернути не можна по ГК якщо продавець сам не відмовиться від продажу. Але ви в судовому порядку можете спробувати повернути пославшись, на те що авто не мав бути в арешті до покупки!

Можливо, телефонуйте поясню як.

Мені дали завдаток за покупку автомобіля, через деякий час відмовилися і попросили повернути його. Чи можна не віддавати завдаток?

Так, можете не віддавати ГК РФ: Стаття 381. Наслідки припинення та невиконання зобов'язання, забезпеченого завдатком ГАРАНТ: Див. Енциклопедії та інші коментарі до статті 381 ЦК України 1. У разі припинення зобов'язання до початку його виконання за угодою сторін або внаслідок неможливості виконання (стаття 416) завдаток повинен бути повернений. 2. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, що дала завдаток, він залишається в іншої сторони. Якщо за невиконання договору відповідальна сторона, яка одержала завдаток, вона зобов'язана сплатити іншій стороні подвійну суму завдатку. Понад те, сторона, відповідальна за невиконання договору, зобов'язана відшкодувати другій стороні збитки із заліком суми завдатку, якщо в договорі не передбачено інше.

Якщо у Вас договір письмовий і сума названа завдатком і Ви звернулися до покупця в межах терміну про угоду, то можете.

Хочу повернути завдаток за автомобіль. 10 червня був внесений задаток у розмірі 155 тисяч руб. (Повна вартість 415 т. Р.) Спочатку хотіли оформити автокредит через ВТБ 24, але раптом спливли зайві витрати в розмірі 116 т.р. договір автокредиту був розірваний на місці, але передоплату ми вже внесли. На руках у мене касовий орден і замовлення-наряд на автомобіль. Як я можу повернути завдаток? Сьогодні хочу поїхати в салон написати заяву про повернення.

Тетяна Іллівна, добровільно вам автосалон на жаль нічого не поверне. Оформляйте офіційну претензію і вручайте Продавцю. Претензія про повернення завдатку повинна бути складена з урахуванням саме ваших обставин справи з усіма посиланнями на норми і закони. Якщо необхідна допомога в її складанні, пишіть і висилайте замовлення-наряд і квитанцію на ук. нижче ел. адреса, все складемо.

Зверніться в салон із заявою про повернення суми завдатку, в якому вкажіть термін для повернення наприклад 10 днів з дня отримання заяви, якщо в зазначений термін кошти не будуть повернуті звертайтеся в суд за стягненням суми завдатку. Якщо необхідна допомога, звертайтеся.

В які терміни повинні повернути завдаток за автомобіль, якщо не було укладено договір. На руках є тільки прибутково-касовий ордер.

Договір про завдаток повинен бути укладений у письмовій формі. там має бути вказаний і термін повернення. Якщо строк не зазначений, то відповідно до ст.314 ГК РФ упродовж розумного строку. Напишіть письмову претензію і дайте термін, наприклад - 3 дні. Після цього, подавайте позов до суду, якщо не повернуть.

Як повернути завдаток за автомобіль? Підписано попередній договір (чомусь був всього один екземпляр і нам його не дали) і внесений завдаток. У той же день підписали основний договір за яким сплачено повністю вартість автомобіля. Але задаток не повернули і не був врахований. На руках є квитанції і основний договір.

Повернення здійснюється в претензійно-позовному порядку.

Добрий день. Для початку необхідно скласти мотиву \ іровани досудову претензію.

Чи можна повернути завдаток, сплачений за автомобіль, юридичною особою? Причина відмови від угоди: немає коштів оплатити залишок суми.

Якщо завдаток, то немає. Якщо аванс, то так.

Якщо від угода не відбулася з вини покупця, то продавець згідно із законом може задаток не повертати. Якщо угода не відбулася з вини продавця, то він зобов'язаний повернути завдаток у подвійному розмірі.

Господа Юристи та Адвокати!
У мене таке питання, як повернути завдаток за б / у автомобіль, що купується з рук, якщо даний автомобіль здається мені не чистим по-юридично? Перевірити її чистоту на предмет застави не є можливим, тому що не можна перевірити через все банки, що даний авто не є запорукою споживчого кредиту, наприклад. Може бути є якийсь закон, стаття? Розписка на руках, написана від руки.
Завчасно дякую за відповідь!

Якщо одержувач завдатку відмовляє в його поверненні, в цьому випадку вимагати повернення суми завдатку можна тільки в суді, однак якщо для цього є підстави. Схоже, що у вашому випадку їх немає.

Чи можна повернути завдаток за автомобіль, якщо я передумала купувати цей підтриманий автомобіль? Мені дали квитанцію до прибуткового касового ордеру, в підставі написано завдаток за а / м мазда. Завдаток в 2000 руб. Я ніде не розписувалася, і ніякого договору ми не складали. У мене на руках тільки цей чек? А на яку статтю можна посилатися? Як мені захистити свої права перед ними? І які аргументи мені привести?

Можна і повернути, тільки надходити треба грамотно.

Доброго дня! Вважаю, що можна, поки ви не давали ніяких пітсьменних зобов'язань, але треба поквапитися ..

Чи можна повернути завдаток за автомобіль, якщо я передумала купувати цей підтриманий автомобіль? Мені дали квитанцію до прибуткового касового ордеру, в підставі написано завдаток за а / м мазда. Завдаток в 2000 руб. чи можна повернути завдаток?

Ляйсан, здрастуйте! Вважаю, що так, маєте право на повернення даних коштів. Договір купівлі-продажу автомобіля вважається укладеним з моменту його підписання і передачі авто. Як я розумію, у вас ні договір не підписаний, ні авто не передано. Значить, договір не укладено. Завдатком можна забезпечити тільки наявні грошові, майнові зобов'язання. Немає укладеного договору - немає і будь-які зобов'язання. Значить, годі й завдатком забезпечувати. Відповідно, Ви маєте право вимагати повернути Вам сплачену суму. Якщо тільки більш ніяких документів Ви не підписували. З повагою, Харченко О.В.

Допоможіть повернути завдаток за некупленной автомобіль!
Я уклав з автомобільним салоном договір купівлі-продажу автомобіля.
Вніс завдаток - 30 тис. Рублів. Через 3 дні написав заяву на ім'я директора салону, що в зв'язку з виниклими фінансовими труднощами я не зможу купити машину і попросив повернути внесений завдаток.
Заяву прийняв менеджер продажів, з яким я укладав договір (при цьому навіть взяли реквізити картки, куди гроші перераховувати).
А через 10 днів мені відмовили в поверненні (і обіцяли підготувати лист з мотивацією відмови - до сих пір не зробили).
У договорі штрафні санкції не передбачені. І спочатку, при укладенні договору, менеджер продажів говорив, що завдаток вони повертають в повному обсязі, якщо у покупця виникають проблеми.
Умов про відсотки, якщо розривається договір покупцем, умов про взагалі будь-якому повернення застави немає в договорі (в іншому салоні теж спочатку робили передоплату, все було чітко, була прописана сума, яка піде салону в разі відмови від покупки і тп).
Написано, що всі суперечки вирішуються шляхом переговорів, а якщо немає, то в суді виходячи з законодавства ...
Багато знайомих так залишали застави і спокійно їх забирали при обставинах, що змінилися, а тут просто говорять, що на нашу договором ми вам нічого не віддамо ...
Чи є шанс повернути гроші (і як)? куди звертатися? Може заяви писати або просто йти в їх юридичний відділ?

Вам адже вже відповідали на це питання. Звертайтеся з позовом до суду

Уважно подивіться, як написано в договорі про завдаток. І взагалі, чи є там слово про завдаток. Якщо згадується завдаток, то застосовуються норми про завдаток. А взагалі, ніхто вам ось так, з ваших слів не допоможе. Не полінуйтеся, і знайдіть пару тисяч руб., Сходіть на консультацію до адвоката і покажіть договір. Якщо ви маєте рацію, то зверніться до суду і вибачайте всю суму і відсотки, передбачені законом, а якщо немає, то заспокоїтеся.

Договр не укладено. Звертайтеся до суду. Волохов А.А. Волгоград

В догонку. Якщо є угода про завдаток.

Угода про завдаток має бути зроблено у письмовій формі. Тобто в договорі у Вас повинно бути вказано, що ці 30 тис. рублів, які ви внесли, ви внесли саме в якості завдатку. Якщо в договорі відсутня умова про завдаток, то ця сума вважається сплаченою як аванс. На відміну від авансу завдаток є способом забезпечення виконання договірних зобов'язань. І в разі винного невиконання даних зобов'язань завдаток на відміну від авансового платежу не повертається (п. 2 ст. 381 ЦК України). При припиненні зобов'язання до початку його виконання за угодою сторін або внаслідок неможливості виконання (стаття 416 ЦК РФ) завдаток повинен бути повернений. Але в цьому випадку, Вам доведеться довести неможливість виконання зобов'язань.

Будь ласка чи можна повернути завдаток за автомобіль, якщо договір не був укладений, тільки розписка?
Чи можливо мені як покупцю повернути завдаток за автомобіль, тому що з'ясувалося що на нього накладено арешт судовими приставами?
Чи можна не віддавати завдаток?
Як я можу повернути завдаток?
Як повернути завдаток за автомобіль?
Чи можна повернути завдаток, сплачений за автомобіль, юридичною особою?
У мене таке питання, як повернути завдаток за б / у автомобіль, що купується з рук, якщо даний автомобіль здається мені не чистим по-юридично?
Може бути є якийсь закон, стаття?
Чи можна повернути завдаток за автомобіль, якщо я передумала купувати цей підтриманий автомобіль?
У мене на руках тільки цей чек?