Реклама
Реклама
Реклама

Оренда квартир в Австрії. Ціни, нюанси, підводні камені

Автор: Harmony inAustria 📺 Дивитися відео

Тривалість - 00:10:00 (Посилання відкриється в новому вікні)

Дорогі глядачі, я вас рада бачити на своєму сонячному австрійському каналі. З вами я, ваш лісовий блогер Катерина. Чому лісової? Тому що, як ви вже помітили, я люблю знімати свої відео в лісі або, як в цьому випадку на узліссі. І так приступимо до теми відео оренда в Австрії, оренда житла, оренда квартир, будинків. Я зроблю акцент саме про самостійну оренді житла, про самостійний пошук і потім укладення контракту. На що ви можете наштовхнутися, які є підводні камені, плюси і мінуси. Якщо вам цікава ця інформація, то бажаю вам приємного перегляду.

Якщо ви захочете зняти квартиру в якомусь скільки певному регіоні, в якийсь певний землі Австрії, наприклад, землі Зальцбург. Майте на увазі що, це найдорожча земля з усіх інших австрійських земель. Оренда землі Зальцбург найдорожча, в інших областях вона менше, тому не дивуйтеся, коли я вам буду називати такі високі, може бути, навіть трохи нереальні ціни. Так, це дійсно так, народ землі Зальцбург обурення, дуже багато статей виходить в газетах на цю тему. І ось в минулому році нарешті керівництво землі Зальцбург взялося за цю тему, і я сподіваюся, що найближчі пару-трійку років вони наведуть порядок з цінами, тому що тут ціни просто захмарні. Якщо один годувальник в сім'ї, то просто нереальне орендувати житло і прогодувати сім'ю.

Ціни, звичайно, всілякі, все залежить від стану будинку, в якому місці розташований будинок, в якому регіоні, що є навколо цього будинку. Якщо це містечко як у нас, наприклад, Голінка, де є відомий водоспад, відомий національний парк, то в цих місцях оренда буде вище, ніж в якійсь селі, в якій нічого немає. Зараз я вас зорієнтую. Однокімнатна квартира - 500 євро плюс мінус, двокімнатна - від 600 до 800 євро, трикімнатна - від 800-900 до 1000-1200 євро і так далі. Це земля Зальцбург, це найдорожча земля по оренді квартир. В інших землях трохи нижче.

Хочу вам показати ціни на квартири, які здаються в оренду в землі Зальцбург. Для цього я скористаюся сайтом immosuchmaschine.at. Він хороший тим, що тут є фільтр «provisionsfrei». Якщо ви вибираєте цю опцію, без провізії, то вам будуть показані тільки ті квартири, які здаються в оренду приватними особами, а не ріелторськими фірмами. Ціна двокімнатної квартири на озері Фушль в землі Зальцбург коштує близько 1000 євро. Квартирка в Старому місті в Зальцбурзі також 2-кімнатна - 850 євро. Двокімнатна квартира 36м2, тобто це якась клетушка - 500 євро. 35м2, 1-кімнатна - майже 600 євро в Зальцбурзі з невеликою терасою. Ось якась велика квартира, 6 кімната - 1000 євро але, це не Зальцбург, це якесь місто Штрасвальхен, я такий, чесно кажучи, не знаю. Загалом, це десь дуже далеко від Зальцбурга, тому така низька ціна. Будь ласка, Зальцбург, 3-кімнатна - 1200 євро, ще 3-кімнатна - 900 євро, це квартира на даху. Голлінг, де я живу, 1-кімнатна дуже маленька 26м2 варто 432 євро. Взагалі Голлінг дуже дорогий містечко, я думаю, тому що тут є S-Bahn і тому що тут дуже багато пам'яток.

Припустимо, ви знайшли оголошення про квартиру, яка начебто вам підходить, за ціною нормально, опис вам сподобалося, обов'язково перевіряйте, в якому місці знаходиться. Прийдіть до цього будинку не тільки вдень, а ввечері, вночі і подивіться яка атмосфера навколо цього будинку, де буде розташовуватися ваша квартира. Припустимо все добре. Ви приходите дивитися цю квартиру і тут, звичайно, починається низка розчарувань. Тому я вам пораджу відразу готувати себе до якогось гіршого варіанту і особливо не літати в хмарах, тому що ви бачите в інтернеті - ці прекрасні фотографії, які роблять зі спеціальними лінзами, які все навколо збільшують.

Вам здається все здорово, просторо, світло, а приходьте і це буде така кімнатка 2х2, дуже низькі стелі. А Австрії і в старому желе, і в новому житлі дуже низькі стелі в цих ось маленьких австрійських пряникових будиночках, є і квартири з високими стелями. У кожного житла є свої плюси і мінуси, начебто висока стеля класно, але зате ви будете більше платити за опалення, тому що опалити стільки квадратних метрів коштує набагато більше, ніж опалювати невеликий приміщення.

Які ще хитрощі в Австрії? Пишуть, наприклад, 2-кімнатна, а приходиш і фактично можна сказати, що це 1-кімнатна квартира. Тобто кухня поєднана з великою кімнатою і у вас окрема кімната спальня. Ще коли ви приходите дивитися квартиру, відразу звертайте увагу на опалення, ніж опалюється квартира. Якщо у вас буде стояти якийсь старий величезний радіатор, вважайте, що це +100 євро, а то і більше за опалення. За електрику, до речі, платити окремо, це не входить у вартість орендної плати. Якщо ж опалення на газу, або на маслі, також уточнюйте, чи буде це входити в орендну плату. Якщо ціна на газ, на масло підніметься, хто буде платити ось цю різницю. Вони дуже часто хитрують з цією справою. Також з водою, вона вода буде входити у вартість орендної плати, але якщо ви перерасходуете воду, як правило так завжди буває, я навіть не знаю який мінімум води повинен входити в орендну плату, щоб вам не прислали додатковий рахунок. Так, у вас завжди будуть приходити рахунки за перевитрату води. Як вважати цей перевитрата, чесно кажучи, не знаю, і мій чоловік тут живе з народження і він теж не знає. Просто він оплачує рахунки і так сліпо їм довіряє, що він щось там перевитратив.

Наступний важливий момент: квартира в старому будинку, або квартира в новому будинку. У чому ж між ними різниця? Звичайно, відразу ви різницю відчуєте в ціні, тому що квартира в новому будинку на 200-300 євро дорожче. Чим же так погані квартира в старих будинках і чому ж самі австрійці в них не хочуть жити, а здають ці квартири іноземцем, яким нікуди подітися? Справа в тому, що ці будинки неізольовані і ізолювати їх коштує дуже дорого.

Що таке неізольований будинок, чим він поганий? Справа в тому, що в неізольованих будинках, по-перше, все дуже чутно, ви будете чути сусідів зверху, знизу і з боків. По-друге, на стінах вашої квартири періодично з'являтиметься грибок, на вікнах, у ванній кімнаті, на кухні - всюди, де є важливість. Врахуйте це при огляді квартири.

Підпишіться на наші соц. мережі, щоб дізнатися більше: Підпишіться на наші соц YouTube-канал , Telegram , ВКонтакте , Facebook , Instagram .

Поділіться статтею в соц. мережах: Comments system Cackl e

Чому лісової?
Які ще хитрощі в Австрії?
У чому ж між ними різниця?
Чим же так погані квартира в старих будинках і чому ж самі австрійці в них не хочуть жити, а здають ці квартири іноземцем, яким нікуди подітися?
Що таке неізольований будинок, чим він поганий?