Реклама
Реклама
Реклама

Закривається друкарня, де друкувалися «Ведомости» і «Російська газета»

Це «Екстра М», що належить колишньому співвласнику Промсвязьбанка Дмитрові Ананьеву. Півроку тому її оголосили банкрутом Це «Екстра М», що належить колишньому співвласнику Промсвязьбанка Дмитрові Ананьеву

Фото: Артем Коротаєв / ТАСС

Закривається одна з найбільших газетних друкарень країни «Екстра М», де друкуються «Ведомости», «Російська газета», московська версія газети Metro та інші видання. Вона належить колишньому співвласнику Промсвязьбанка Дмитрові Ананьеву і півроку тому була оголошена банкрутом. У неї накопичився борг перед банками в 2,5 млрд рублів.

як пишуть «Ведомости» , Знайти покупця на друкарню не вдалося, і вона попередила клієнтів, що з нового року припиняє діяльність.

У чому причина - це проблеми, пов'язані з бізнесом Дмитра Ананьєва або мова про глобальне тренді скорочення друку газет? Коментує головний редактор і власник газети «Московський комсомолець» Павло Гусєв:

- Це проблема, пов'язана з тим, що там давно вже був бізнес досить неефективний. І мені теж пропонували її купувати, але це було досить давно вже. Її вивести з ями дуже складно було б, тому що сам принцип роботи цієї друкарні був збудований так, що там отримати прибуток було досить складно.

- Якщо говорити взагалі про медіатрендах в Росії, як справи йдуть у пресі?

- Дуже багато проблем, але це не означає, що друк гине. Існують регіональні потужні видання, федеральні досить великі. Ось ви говорите, це світовий тренд, що вони у важкому стані, абсолютно немає. На сьогоднішній день найбільші газети - New York Times, The Washigton Post - вони стабілізувалися. Все розвивається по спіралі. Так, проблем багато. Але, до речі кажучи, їх чимало і в нових медіа.

«Ведомости» попередньо домовилися, що з січня переїжджають в Московську газетну друкарню - вона належить мерії Москви і видавничому дому «Московський комсомолець» Павла Гусєва. «Російська газета» буде друкуватися в московській друкарні «Прайм принт», яка належить норвезькій Amedia.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

У чому причина - це проблеми, пов'язані з бізнесом Дмитра Ананьєва або мова про глобальне тренді скорочення друку газет?
Якщо говорити взагалі про медіатрендах в Росії, як справи йдуть у пресі?
Ru в ваші джерела новин?