Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує зняти квартиру на Новий рік

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

28 листопада 2014 року, 10:00 Переглядів: 28 листопада 2014 року, 10:00 Переглядів:   Іноді здається, що після оплати оренди залишиться тільки на пляшку шампанського

Іноді здається, що після оплати оренди залишиться тільки на пляшку шампанського. Фото: & nbsp; vgorode.ua.

З наближенням свят питання, де провести новорічну ніч для багатьох українців стає все більш актуальним. Правда, поїздки за кордон у зв'язку з істотною девальвацією гривні і падінням на її тлі купівельної спроможності населення, можуть собі дозволити все менше потенційних туристів. Тому люди і вибирають варіанти подорожей всередині країни.

На Новий рік попит на оренду житла традиційно зростає. Найбільші темпи зростання - в містах-мільйонниках - Києві, Одесі та Львові. Разом з попитом ростуть і ціни . Редакція "Сегодня.ua" спробувала з'ясувати, за скільки здають житло на новорічні свята.

спекуляції орендарів

За словами експерта консалтингової компанії SV Development Сергія Костецького, в зв'язку з кризою, українці в два рази рідше подають заявки на добову оренду житла.

"У некризові роки кількість угод по подобово оренді в період новорічних свят збільшувалася на 30-40%, в деяких містах було навіть в 2 рази збільшення. У цьому році за нашими підрахунками, кількість заявок на добову оренду збільшилася на 15% .В основному знімають місцеві жителі - це 80%, і 20% - приїжджі і туристи ", - говорить експерт.

При цьому для орендарів Новий рік і Різдво - традиційно "високий сезон" і можливість гарненько заробити. На тлі того, що попит піднімається, ростуть і ціни.

"На період новорічних свят багато власників встановлюють спеціальні тарифи , Які часто в 2-4 рази вище цін на житло в "низький" сезон і збільшують мінімальну кількість ночей для оренди. Більшість власників не приймають бронювання заздалегідь, так як чекають моменту, коли ціни на житло в період передноворічного ажіотажу досягнуто апогею, щоб здати квартиру максимально вигідно і на більшу кількість ночей. Наприклад, двокімнатна квартира в Києві в середньому коштує близько 500 грн., А в НГ ніч вона може коштувати 1500, з обмеженням по бронюванню від 3х ночей ", - говорять в прес-службі сервісу подобової оренди квартир" Добово ".

"Хіт-парад" мільйонників

За видами нерухомості найпопулярнішими на Новий рік залишаються квартири, заміські будинки орендують куди рідше.

"Найбільш популярні варіанти - квартири. На них приходиться приблизно 80-85% попиту. Якщо говорити про квартири, то найпопулярніші варіанти - від 70 кв.м. і вище", - говорить Сергій Костецький.

З українських міст-мільйонників найпопулярніший в плані подобової оренди - Львів. При цьому столиця Галичини ще й найдорожча в цьому плані.

"Традиційно лідирує Львів (як самий різдвяно-святковий), потім Київ і потім Одесса.Предложеній досить багато. Пропозиції по добовій оренді в Києві на новорічну ніч починаються від 300 і досягають 5 000 грн (в основному 3-5 тис. Грн коштують заміські будинки, - ред.). В Одесі зняти квартиру можна від 300 грн і до 20 000 грн (за приватний будинок). У Львові діапазон цін - від 1 600 до 4 000 грн. При цьому питанням оренди слід потурбуватися вже зараз, щоб встигнути підібрати найбільш вигідну пропозицію заздалегідь ", - говорять в прес-службі" Добово ".

Компаніям здають неохоче

Великим компаніям, за словами експертів, житло на добу може бути знайти складніше.

"Багато власників категорично відмовляються здавати квартири під святкування для великих компаній, або ж вимагають доплату за додаткових гостей і заставний депозит на певну суму за збереження апартаментів. Це обумовлено тим, що іноді збитки після вечірок і масових гулянь досягають чималих сум, і власники змушені їх покривати за свій рахунок, без компенсації з боку гостей "- говорить Валерія Чаленко - лідер відділу продажів" Добово ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Скільки коштує зняти квартиру на Новий рік". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Харько

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ