Реклама
Реклама
Реклама

Виводимо Webmoney на картку Універсальна

  1. Як відкрити карту Універсальна
  2. Як вивести Webmoney на карту Універсальна
  3. Як вигідніше виводити готівку

Цей пост буде своєрідним доповненням до посаді майже трирічної давності, в якому я описував вигоду від виведення готівки через офлайнові обмінники в порівнянні з висновком на пластикову карту Приватбанку.

Але за три роки багато чого встигло змінитися і на цей раз я дам більш свіжу інформацію, тому що сам не так давно став володарем карти Універсальна від Приватбанку.

Нижче я розповім як я відкривав карту, як виводив через неї гроші і як, все ж, вигідніше виводити готівку. Відразу кажу, що всі цифри будуть даватися в гривнях, тому як це картка українського банку.

Як відкрити карту Універсальна

На сайті Приватбанку є спеціальний розділ, за допомогою якого можна подати заявку на відкриття карти через інтернет. Посилання на нього не даю спеціально, тому що він вам не допоможе. Я, через незнання, заповнив усі поля анкети в тому розділі і став чекати, коли ж мені прийде карта, але мене чекав великий облом, тому що підтримка не передзвонила навіть через тиждень очікування.

Тоді я вже сам зв'язався з саппортом банку, який мені повідомив, що для відкриття карти потрібно прийти в будь-яке відділення банку і звернутися до менеджера, який цим займається. Таким чином, ніяку форму ніде заповнювати не треба - карта поштою не прийде і без черги вас в банку не приймуть.

Для відкриття карти Універсальна вам треба пройти до найближчого відділення Приватбанку і мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Далі зверніться до менеджера, він вам дасть анкету, яку потрібно заповнити. Загалом, процедура досить проста, тому описувати її не буду. Крім документів можете ще взяти довідку про зарплату, якщо надумаєте мати на карті якийсь істотний кредитний ліміт. Наприклад, мені, як безробітному, дали ліміт в 300 гривень, хоч я і запитував 1000.

Як вивести Webmoney на карту Універсальна

Для початку потрібно чітко усвідомити (і вам про це скаже навіть менеджер банку), що ця карта виключно гривнева, тобто зберігатися на ній можуть тільки гривні. А це означає, що і вивести на неї вийде знову ж тільки гривні.

Отже, для початку треба прив'язати свою карту до платіжної системи Webmoney. Деякі відразу побіжать прив'язувати її за допомогою сервісу Webmoney Cards і допустять помилку, тому що в цьому випадку на них чекатимуть просто грабіжницькі відсотки на виведення дрібних сум:

Деякі відразу побіжать прив'язувати її за допомогою сервісу Webmoney Cards і допустять помилку, тому що в цьому випадку на них чекатимуть просто грабіжницькі відсотки на виведення дрібних сум:

Я ж пропоную виводити через українського партнера Webmoney - сайт Українського гарантійного агентства. Відсотки за висновок там цілком адекватні і картка від Приватбанку прив'язується без проблем.

Щоб вивести гроші з допомогою цього сервісу вам знадобиться мати рахунок в WM, скани сторінок паспорта, картку і платіжні реквізити банку.

Нерідко саме з четвертим пунктом виникають проблеми, тому що не всі власники Універсальної їх знають. Взяти реквізити можна або в вашому кабінеті в Privat24 (після відкриття карти обов'язково прив'яжіть її до Privat24!), Або на моєму скріншоті:

), Або на моєму скріншоті:

Вивести гроші ви зможете відразу після підтвердження ваших скріншотів. Термін виведення: 1-3 робочих дня, при цьому комісія складе тільки 0,8%.

Як вигідніше виводити готівку

Отже, прийшла пора найцікавішої частини цього поста - підрахунку вигоди 🙂

Для початку, порахуємо скільки нам обійдеться висновок з кіпера на карту. Щоб не розписувати докладно, скажу просто, що виводив для тесту 100 гривень і щоб їх вивести, мені треба було продати 12,7 WMZ.

Через кілька днів ці 100 гривень вже були на моїй карті, але ж мені ще потрібно отримати готівку з банкомату, а це ще -1% від суми.

Разом, продавши 12,7 WMZ я отримую готівкою 99 гривень. І це після сплати комісійних зборів онлайн-обмінки.

Що ж до оффлан-обмінників, то якби я продав 12,7 WMZ тій людині, через якого я постійно виводжу великі суми, то готівкою я отримав би ~ 99 гривень (- проїзд в обидві сторони).

На мій погляд, переможця тут кожен визначає сам, тому що у кожного способу обміну є ще і свої переваги, які жодним чином не відносяться до сум виведених грошей.
-----

постовий:

- Ще один пост на тему онлайн-платежів: Арбайтен розповідає , Що буде, якщо не віддати кредит Webmoney.