Реклама
Реклама
Реклама

Qiwi або WebMoney, що краще?

  1. Найпопулярніші платіжні системи
  2. Поповнення рахунку WebMoney, Qiwi
  3. Виведення коштів з рахунків WebMoney, Qiwi
  4. Функціональність і інтерфейс WebMoney, Qiwi
  5. Безпека WebMoney, Qiwi
  6. Технічна підтримка платіжних систем
  7. підсумки

Зараз на ринку дуже багато різних онлайн гаманців, пов'язано це з тим, що популярність мікропереводов зросла. Якщо в онлайн-банках на все обкладаються високі відсотки, і постійно потрібне підтвердження на кожне вчинене вами дію, то онлайн-гаманці навпаки дають свободу використання, ви без праці можете переводити декілька пробних платежів, наприклад, 3 рази по рублю.

У банку після таких перекладів зазвичай закривають рахунок під приводом дивною активності рахунку. У цьому не варто звинувачувати банки, на вашому рахунку як правило перебувати величезна сума, і банк несе за неї відповідальність, тому безпека набагато вище ніж в будь-якій платіжній системі.

Найпопулярніші платіжні системи

Звичайно ж найпопулярніші платіжні системи WebMoney і Qiwi. Також сюди можна приписати такий гаманець як Яндекс Гроші, але в порівняння він не потрапить. WebMoney з'явилася набагато раніше, на зорі відкриття онлайн-систем, і на перших парах зовсім не відрізнялася від онлайн систем банків, більш того вона не відрізняється від них і в даний момент. Так, це гаманець, призначений для мікротранзакцій, але з можливістю розширення, шляхом отримання атестатів, що дозволяє працювати з ним як з повноцінним банківським рахунком. Qiwi ж з'явилася набагато пізніше і принцип роботи був націлений на зовсім інший лад. Прибрати множинні обмеження, що заважають користувачам швидко перевести невелику суму, або оплатити послуги, товар. Легкість інтерфейсу, мінімум заповнюваних полів, які не вимогливість гаманця до безпеки, зіграло злий жарт з системою Qiwi. Як тільки сервіс почав повноцінно працювати, він страждав від постійних зломів, скарг незадоволених клієнтів і іншого. Зараз Qiwi є показовим гаманцем з безпеки, він не змінив концепції самого простого онлайн-гаманця, але при цьому домігся величезних успіхів у сфері безпеки, що дозволило йому стояти в одному ряду з WebMoney.

Поповнення рахунку WebMoney, Qiwi

Обидві платіжні системи мають масу варіантів поповнення. WebMoney дозволяє поповнити рахунок абсолютно будь-яким чином, ви можете зробити поповнення навіть з закордонних карт. Qiwi гірше даються міжнародні перекази, але тим не менше поповнити рахунок готівкою ви можете без будь-яких проблем. Також Qiwi випускає сертифіковані термінали, поповнення з яких супроводжується мінімальною комісією.

Виведення коштів з рахунків WebMoney, Qiwi

Якщо в Qiwi для того щоб вивести кошти з рахунку, вам необхідно кілька натискань і СМС підтвердження. То в WebMoney вам потрібно зробити кілька підтверджень, а якщо ви хочете перевести гроші в готівку, то вам необхідно заповнити інформацію про себе, а також отримати новий атестат, який дозволить виробляти висновок з рахунків в відділення партнерів. Все це забирає досить часу, трохи рятує ситуацію додаток WebMoney, в якому ви тільки один раз підтверджуєте всі дані, після цього ви можете спокійно переводити кошти.

Функціональність і інтерфейс WebMoney, Qiwi

Qiwi як уже багато говорилося, виділяється на тлі конкурентів своєю простотою, вона нехитра, і платежі відбуваються за допомогою двох кнопок і введення суми. Відповідно і призначався даний гаманець для покупок в мережі, і оплати послуг, на це натякає невеликий ліміт гаманця в 40 000р (можна збільшити до 600 000р). WebMoney надає весь спектр послуг, дуже важко знайти те, що не можна оплатити з WebMoney, гаманець в прямому сенсі дозволяє зберігати кошти без будь-яких лімітів та втрат.

Безпека WebMoney, Qiwi

Гаманець Qiwi дає не так багато можливостей з безпеки, все на догоду простаті використання, але на щастя все побудовано так, що в ваш гаманець можуть увійти тільки з вашого пристрою, зробити цього з іншого комп'ютера або телефону вкрай складно. WebMoney в плані безпеки далеко попереду, але звичайно безпеку дається величезною ціною роботи з гаманцем, при проведенні невеликих сум, якщо ви не отримали близько максимальний атестат, ви будете змушені підтверджувати мало не кожну дію. Це відбиває бажання користуватися цією системою, але, якщо ви переводите великі суми грошей, і дбаєте про безпеку рахунки WebMoney це ваш вибір.

Технічна підтримка платіжних систем

Qiwi реагує набагато швидше, це пов'язано з однією особливістю системи. Не завжди приходить відповідь на запити по дрібним сумами, або питань де рішення буде спірним, або на користь системи або іншого користувача. WebMoney намагається відповідати на всі запити, має два штати тех. підтримки. Відповідь на заявку може йти добу, але в основному більше.

підсумки

Як сказано в багатьох інформаційних джерелах, Qiwi це простий продукт, для широкого споживача, це відмінний вибір, має великий ліміт на залишок коштів, але при цьому його вистачає щоб використовувати повний функціонал гаманця. WebMoney - це багато в чому перевантажена система, але якщо ви готові миритися з постійними системами безпеки, підтвердженнями та іншими системами безпеки які тільки ускладнюють життя звичайному користувачеві, то WebMoney ставати платіжною системою у якій практично немає обмежень, ви можете оплатити, поповнити, перевести будь-який рахунок в будь-якому куточку світу.

WebMoney - це багато в чому перевантажена система, але якщо ви готові миритися з постійними системами безпеки, підтвердженнями та іншими системами безпеки які тільки ускладнюють життя звичайному користувачеві, то WebMoney ставати платіжною системою у якій практично немає обмежень, ви можете оплатити, поповнити, перевести будь-який рахунок в будь-якому куточку світу