Реклама
Реклама
Реклама

Атестати Webmoney: які бувають, як отримати

  1. 1. Атестат псевдоніма
  2. 2. Формальний атестат
  3. 3. Початковий атестат
  4. 4. Персональний атестат
  5. 5. Атестат продавця
  6. 6. Атестат розробника
  7. 7. Атестат Capitaller
  8. 8. Атестат розрахункового автомата
  9. 9. Атестат реєстратора
  10. інші атестати

Всі зареєстровані учасники системи електронних платежів WM Transfer мають тим чи іншим типом WM-атестата. Деякі WM-атестати видаються в автоматичному чи напівавтоматичному режимі безкоштовно, а для оформлення інших потрібно зустріч з уповноваженим сервісом WebMoney Transfer партнером (Персоналізатор або Реєстратором) і внесення певної плати.

системи електронних платежів WM Transfer

Всі операції з отримання атестатів виконується на сайті passport.webmoney.ru (треба залягання).

ru (треба залягання)

Перехід до більш "крутим" атестату збільшує ліміти на максимальні суми в гаманцях і на суми транзакцій. Детальніше про це за посиланням https://wiki.webmoney.ru/projects/webmoney/wiki/finansovye_ogranicheniya_uchastnikov_sistemy.

ru/projects/webmoney/wiki/finansovye_ogranicheniya_uchastnikov_sistemy

1. Атестат псевдоніма

Атестат псевдоніма отримує безкоштовно будь-який користувач, який успішно пройшов реєстрацію в сервісі і вказав при цьому деякі персональні дані: адресу, номер телефону, ПІБ, e-mail. Слід врахувати, що достовірність інформації ніким в цьому випадку не перевіряється, тому власники таких атестатів у своєму розпорядженні лише обмеженим функціоналом при роботі в системі.

як оформити

WM-атестат псевдоніма в сервісі WM Transfer оформляється безкоштовно одночасно з успішною реєстрацією.

2. Формальний атестат

Оформлення формального WM-атестата вимагає розкриття паспортних даних та їх перевірки, і розширює можливості власника WM-гаманця. Для росіян потрібні дані з "внутрішнього" паспорта, що не закордонного. Користувачеві з формальним WM-атестатом стають доступні наступні види фінансових операцій:

  • поповнення гаманців WMR-типу банківським або поштовим переказом, за допомогою однієї з систем грошових переказів або готівкою за допомогою електронних терміналів;
  • поповнення WMU-, WME- і WMG-гаманців за допомогою банківських переказів;
  • висновок з гаманців WMR-типу за допомогою однієї з систем грошових переказів або банківським переказом;
  • висновок з гаманців WMU-типу за допомогою однієї з систем грошових переказів або платежем через банк;
  • висновок з гаманців WMZ-типу на банківську картку, оформлену в WebMoney Cards.

як оформити

Для оформлення більш функціонального формального WM-атестата система WebMoney Transfer вимагає від користувача не тільки вказати паспортні дані в спеціальній анкеті, а й відправити (через інтернет, за допомогою форми на сайті сервісного "Центру атестації") відскановану копію паспорта заявника (сторінки з фотографією і підписом). Вся процедура абсолютно безкоштовна.

3. Початковий атестат

Отримання наступного типу атестата відкриває розширений спектр можливостей для користувача WM Transfer:

  • збільшення тижневих і місячних лімітів по передачі коштів, а також збільшення максимально можливих сум на гаманці;
  • участь в каталозі "Мегасток" зі своїми інтернет-проектами;
  • участь в роботі сервісу "Capitaller", що відкриває доступ до Бюджетного Автомату (колективне управління WM-гаманцями).

як оформити

Щоб оформити початковий WM-атестат досить домовитися про особисту зустріч (послуга платна, близько 2-5 WMZ) з одним із дозволених "Персоналізаторів", однак для громадян РФ і України передбачена можливість проходження атестації в віддаленому режимі. Для отримання потрібна ваша фотографія разом з паспортом або водійськими правами. Термін видачі - 3 робочих дня.

Громадяни Росії можуть оформити початковий WM-атестат, скориставшись одним із таких способів:

  1. після реєстрації на порталі "Державних послуг РФ" (gosuslugi.ru) і проходження на цьому сайті процедури підтвердження особи, з'явиться можливість оформити початковий WM-атестат в спрощеному режимі на сайті "Центру атестації";
  2. при поповненні гаманця WMR-типу за допомогою banking.guarantee.ru (для цього необхідно мати рахунок на фізособа в одному з російських банків). При цьому, дані вашого рахунку в банку (ПІБ і т.д.) повинні відповідати зазначеним в WMID;
  3. при прикріпленні до WMID карти одного з банків-партнерів WebMoney (Альфа-Банк, Промсвязьбанк і ряд інших);

Для громадян України передбачений наступний порядок автоматичного оформлення початкового WM-атестата:

  1. за допомогою ідентифікації через послугу BankID (bankid.org.ua). Потрібно бути клієнтом одного з українських банків, підключених до BankID. Процедура в цьому випадку платна, вартість WM-атестата складе 11 WMU;
  2. поповнення гаманців WMU-типу з банківського рахунку через сервіс inout.webmoney.ua. Особисті дані (ПІБ і т.д.) вашого рахунку повинні збігатися з даними WMID. З технічних причин процедура недоступна клієнтам ПриватБанку.

4. Персональний атестат

Володар персонального WM-атестата користується доступом до широкого спектру фінансових послуг:

  • чергове збільшення лімітів по гаманцях;
  • приймати гроші через інтернет за допомогою Merchant WebMoney Transfer;
  • отримання кредитів;
  • користуватися сервісом WebMoney.Escrow (безпечні угоди) і багато іншого.

як оформити

Для оформлення персонального WM-атестата необхідно володіти WM-атестатом рівня "формальний" або "початковий". Оформлення персонального WM-атестата здійснюється тільки при особистому зверненні до одного з Реєстраторів і надання документів (паспорта) для звірки даних. Вартість персонального WM-атестата - від 5 WMZ, ціна встановлюється Реєстратором.

5. Атестат продавця

Атестат продавця дозволяє в повній мірі скористатися функціоналом для автоматизації прийому клієнтських платежів за допомогою платформи Merchant WebMoney Transfer. Інші його можливості відповідають персонального атестата.

як оформити

Цей тип WM-атестата видається безкоштовно власникам персональних атестатів при успішному проходженні реєстрації сайту в офіційному каталозі "Мегасток".

6. Атестат розробника

Оформляється безкоштовно власникам персональних WM-атестатів, що займаються розробкою ПЗ, який має відношення до сервісів платформи WebMoney. Для оформлення необхідно зв'язатися з техпідтримкою WMT.

7. Атестат Capitaller

Різновид персонального WM-атестата. Оформляється після успішної реєстрації БА (бюджетного автомата).

8. Атестат розрахункового автомата

Призначений для юридичних осіб, що реалізують власну систему прийому інтернет-платежів на базі технологій WMT.

9. Атестат реєстратора

Атестат вищого рівня, що забезпечує найбільш широкі можливості по використанню функцій WMT. Власник такого атестата отримує право самостійно видавати WM-атестати. Оформляється безкоштовно (однак від здобувача потрібно заставу 3000 WMZ) при особистому відвідуванні "Центру атестації" в Москві.

інші атестати

Крім описаних вище основних видів атестатів, існують ще три спеціалізованих: атестати гарантів, сервісів і оператора. Вони виконують різні службові функції, забезпечують роботу системи і допомагають формувати її організаційну структуру.