Реклама
Реклама
Реклама

У пункт прийому цифрової техніки на ВДНГ здали 43 гаджета за місяць

Фото: darudar.org

На ВДНГ відкрили пункт прийому цифрової техніки, за перший місяць якого було зібрано 43 гаджета, повідомляє прес-служба управи району Свіблово.

Акція проводиться в рамках проекту "Добра справа". Телефони, комп'ютери, фотоапарати та іншу цифрову техніку, що була у вжитку, безкоштовно передають клієнтам Центрів соціального обслуговування. Так, пенсіонерам, інвалідам та іншим соціально незахищеним городянам уже передано18 гаджетів, 17 з них дісталися жителям Північно-Східного округу.

Затребувані фотоапарати, комп'ютери, ноутбуки та планшети, але найбільш популярний гаджет як серед дарувальників, так і серед одержувачів, це мобільний телефон. Правда, багато хто вже хочуть не просто стільниковий телефон, а смартфон, щоб виходити в інтернет.

Вся принесена техніка фотографуються і заносяться на сайт darudar.org . Там же опубліковано список побажань клієнтів різних Центрів соціального обслуговування міста. Дарувальник може вибрати конкретну людину, а може просто віддати свою техніку, залишивши вибір її нового власника за кураторами проекту. У підсумку йому надішлють фотографію нового господаря техніки і його подяку.

Приносити непотрібні гаджети можна в павільйон № 14 ВДНГ з 12 до 20 годин щодня. Відзначимо, що в павільйоні йде невеликий ремонт, але пункт прийому працює.

Посилання по темі

Нагадаємо, будь-який москвич може подарувати потребуючим - багатодітним або малозабезпеченим сім'ям, інвалідам або літнім людям - стару техніку, яка знаходиться в робочому стані, але вже не використовується. Зараз, щоб здати техніку, потрібно розмістити її опис та фотографію на сайті акції . Потреби в техніці збирають і публікують райцентри соцобслуговування.

У кожному запиті соціальні центри вказують одержувача дару, розповідаючи, чим цікавиться їх підопічний і для чого він планує використовувати техніку. Подарунки чекають понад 200 московських сімей. На думку департаменту інформаційних технологій, відкриття офлайнового пункту прийому посприяє популяризації акції.

Відзначимо, що на сайті акції вказано, які пристрої потрібні, кому і навіщо. До речі, крім електроніки, віддати можна будь-яку річ - досить розмістити її фото і опис на сайті, охочі її забрати відзначаться самі.