Реклама
Реклама
Реклама

Вибір плитки для підлоги для ванної кімнати

  1. Як правильно підібрати дизайн плитки
  2. Як поєднувати плитку підлогову і настінну
  3. Як вписати килим в розкладку плитки

Оформлення ванної кімнати - один з найбільш захоплюючих етапів при проектуванні інтер'єру. Тут ми маємо можливість попрацювати з стіни і підлогу плиткою, мозаїкою. Варіантів дизайну кожного з цих облицювальних матеріалів дуже багато, вони різноманітні як по стилістичної спрямованості, так і за формою, кольором і текстурою. Давайте подивимося на підлогу у ванній кімнаті.

Як правильно вибрати дизайн плитки? Як поєднувати плитку підлогову і настінну? Як вписати килим в розкладку плитки? На всі ці питання ми відповімо в цій статті.

Як правильно підібрати дизайн плитки

Ви можете вибирати на підлогу таку плитку, яку побажаєте. Але вона обов'язково повинна поєднуватися за колірною гамою з сантехнікою, меблями у ванній кімнаті і настінного плиткою. Також дотримуйтеся загальної стилістичної спрямованості. Коли ви поставите для себе першочерговими ці критерії і будете дивитися на зразки через призму питань, чи підходить вона під вже існуючу концепцію, зробити вибір вам буде набагато простіше і займе у вас значно менше часу.

Плитка керамічна плитка - найбільш поширений вибір підлогового покриття у ванній кімнаті. Головна відмінність плитки для підлоги від тієї, яку застосовують для обробки стін, полягає в більш рельєфній структурі першої. Таким чином, ви зможете без побоювання ходити по такому покриттю мокрими ногами без ризику посковзнутися і впасти.

Крім класичної квадратної, на ринку представлений величезний вибір форм плитки (прямокутна, шестикутна, восьмикутна і т.д.). Величезним попитом користується мозаїчна плитка, що дозволяє створювати воістину дивні візерунки та орнаменти. Крім того, таку плитку ще й дуже просто укладати.

Тут вам потрібно прийнятий рішення самим - чим менше кімната і скромніше бюджет, тим менше плитка. Це зовсім не говорить, що маленька плитка чимось гірше - просто при її розкладці утворюється менше відходів і візуально приємніше усвідомлювати, що на стіну помістилося 15, а то і більше плиток середнього розміру, ніж три величезних. До того ж, в подібних випадках легше скласти декоративні візерунки і поєднання.


Як поєднувати плитку підлогову і настінну

Йдучи шляхом найменшого опору, ви можете вибрати підлогову плитку з тієї ж колекції, що і настінну. Ця можливість завжди передбачена виробником. В цьому випадку підлога буде гармонійно відтіняти стіни і ви не ризикуєте не вгадати з кольором і відтінком.

Останнім часом явно простежується тенденція поєднувати на підлозі і стінах плитки різних колекцій і виробників. Наприклад, якщо у вас однотонні дуже спокійні стіни, ви можете поекспериментувати з підлогою і зробити його або темним, або вибрати якусь незвичайну плитку з візерунками.

Завжди актуально виконання статі мармуром або плиткою під натуральний камінь. А якщо стіни у вас теж з мармуру, то дотримуватися цієї ж стратегії на підлозі практично обов'язково.


Як вписати килим в розкладку плитки

Якщо ви заздалегідь знаєте про те, де у ванній буде розташований килим і якого він буде розміру, розумно до цього підготувати грунт ще на етапі розкладки плитки. Адже підлоговий килимок приховає частину покриття, і не виключено, що він навіть розірве візуально малюнок. Щоб цього не сталося, вибирайте покриття або однотонне - це можуть бути фігурні плитки, мозаїка, покриті з цікавою текстурою.

Або ж, якщо хочете поєднувати кілька видів плитки, скажімо, пустіть кант по периметру кімнати. Викладайте нескладні геометричні візерунки - шахматку, смужки різнобарвні, ромби або щось в цьому роді. При цьому у вас в розкладці не повинно бути чітку прив'язку до центральної частини кімнати. Надалі це дуже допоможе вам при виборі килима. Ви зможете спиратися на функціональний вимоги і купувати щось м'яке покриття для підлоги, яке побажаєте, не боячись при цьому порушити цілісність сприйняття статі.

Ви зможете спиратися на функціональний вимоги і купувати щось м'яке покриття для підлоги, яке побажаєте, не боячись при цьому порушити цілісність сприйняття статі

В ідеалі килим повинен бути контрастним по відношенню до підлогового покриття. Добре буде, якщо ви підберете під нього рушники в тій же кольоровій гамі. Хоча, звичайно, не виключені випадки дуже делікатного підбору відтінків, коли підлогу і килим стають буквально одним цілим. Зробити це, зізнатися, досить важко, але результат вражає.

Зробити це, зізнатися, досить важко, але результат вражає

Як правильно вибрати дизайн плитки?
Як поєднувати плитку підлогову і настінну?
Як вписати килим в розкладку плитки?