Реклама
Реклама
Реклама

Ворота Російського дому відчинилися в Ванкувері

Церемонія відкриття Російського дому пройшла в олімпійському Ванкувері, повідомляє РІА Новини" .

Російський дім стане центром суспільного життя російської команди і головним майданчиком просування Сочі як господаря наступної білої Олімпіади 2014 року.

Честь «розпечатати» крижані ворота Російського дому, давши символічний старт його роботі, була надана віце-прем'єрам Олександру Жукову і Дмитру Козаку. Вони синхронно вдарили ключками по шайб. Жуков курирує в уряді питання розвитку фізкультури і спорту, а Козак - підготовку до Олімпіади в Сочі.

На вході гостей, серед яких були російські чиновники, функціонери спортивних федерацій, колишні і діючі спортсмени, журналісти, підприємці та іноземні гості, пригощали шампанським і сбитнем, а також російськими пиріжками.

Першим заходом Російського дому став минулий за 12 годин до офіційного відкриття Олімпіади телеміст з Сочі, в ході якого прем'єр-міністр Росії Володимир Путін поспілкувався з олімпійцями.

За даними організаторів Російського дому - Оргкомітету «Сочі-2014», загальна площа, яку він займає, становить близько 10 тисяч квадратних метрів, що робить його найбільшим в історії ігор.

Російський дім обладнаний прес-центром, майданчиками для виступу артистів, павільйонами спонсорів, інформаційними майданчиками.