Реклама
Реклама
Реклама

Микола Валуєв в Криму: «Друзі, Росія з вами!»

Депутат «Єдиної Росії» від Кузбасу, колишній боксер Микола Валуєв в четвер прибув до Севастополя, щоб підтримати жителів Криму Депутат «Єдиної Росії» від Кузбасу, колишній боксер Микола Валуєв в четвер прибув до Севастополя, щоб підтримати жителів Криму   Микола Валуєв

Микола Валуєв. Фото: Reuters

Депутат «Єдиної Росії» від Кузбасу, колишній боксер Микола Валуєв в четвер прибув в Україну. Про це сам Валуєв написав на своїй сторінці в Twitter @NickValuev: «Прибув до Севастополя, щоб підтримати жителів Криму. Друзі, Росія з вами! Йде інформаційна війна. Ми прилетіли в Місто-герой Севастополь, щоб особисто поспілкуватися з жителями, дізнатися про ситуацію зсередини ».

Про обстановці в Севастополі Валуєв розповів в інтерв'ю Business FM.

Яка мета вашого візиту на Україну? Яка обстановка? З ким будете зустрічатися?

Микола Валуєв: Тривожна обстановка. Зустрічаємося в основному з простими людьми. Були в Московському держуніверситеті, в школі були, з учителями зустрічалися. На вулиці дуже багато. Аж до того, що навіть зайшли зараз в торговий комплекс, зупинилися, люди підійшли, зібралася велика аудиторія. Запитуємо - розповідають, що відбувається. Видно, що напруга, тривога у людей. Дуже бояться. У Раді прийняті закони щодо російської мови. Націоналістично налаштована певна частина, яка в основному на Майдані, на заході України. Люди переживають. Питають багато, як в Москві до цього ставляться, що буде далі. Розповідаємо. Інформація навіть з Думи оновлюється щогодини. Питають з приводу громадянства. Питання задають: а що якщо Росія на танках до нас приїде захищати? По-різному, різні думки, сподівань у людей, абсолютно. Всі єдині в думці, що та ситуація, яка зараз склалася в Україні, в Криму, дуже багатьох не влаштовує. Треба не забувати, що тут більше 60% російськомовного населення, для якого російська мова рідна. Можна навіть привести приклади так званої опозиції, партії «Батьківщина»: дуже багато пишуть в різних соцмережах по-російськи, розмовляють по-російськи. При цьому беруть закон, який не буде діяти жодним чином. Хіба може такий закон раптом відразу зробити цю мову нелегітимним, нерідною, недержавним, ущемляючи інтереси і право людей на рідну мову, адже більшість людей, навчалися російською мовою, читали книги, вивчали класику? Відібрати у цієї мови майбутнє - це надзвичайне рішення.

Куди поїдете і скільки пробудете на Україні?

Микола Валуєв: Ми ще самі навіть не в змозі оцінити, скільки часу пробудемо там. Будемо відвідувати якомога більше точок. Думаю, що в Сімферополі побуваємо. Сьогодні ми в Севастополі знаходимося з ранку.

А ви з охороною? Там не небезпечно пересуватися?

Микола Валуєв: Принаймні, все так чи інакше підбадьорюють. Люди підходять і кажуть: «Бережіть себе». Є такі висловлювання. Ніяких провокацій поки не було.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Яка мета вашого візиту на Україну?
Яка обстановка?
З ким будете зустрічатися?
Питання задають: а що якщо Росія на танках до нас приїде захищати?
Куди поїдете і скільки пробудете на Україні?
А ви з охороною?
Там не небезпечно пересуватися?
Ru в ваші джерела новин?