Реклама
Реклама
Реклама

Валерій Ніколаєв: Скандальні історії, пов'язані з актором

Сьогодні, 23 серпня, виповнюється 51 рік відомому акторові і зірці фільму «День народження Буржуя» Валерію Миколаєву. Останнім часом з ім'ям артиста пов'язані численні гучні скандали, серед яких історія з ДТП, погром в автоцентрі на Таганці, а також сварка в цирку. В кінці червня «Буржуй» опублікував в Мережі відеозвернення, в якому просить вибачення у всіх своїх шанувальників і тих людей, яких він образив. Актор зізнався, що перебував в стані глибокого стресу, страждав від нервової напруги і безсоння. Йому здавалося, що в його свідомості переплутав реальність і життя героїв на екрані. Валерій Ніколаєв зізнався, що кається в те, що трапилося і більше не допустить, щоб у нього були проблеми з законом.

Валерій Ніколаєв зізнався, що кається в те, що трапилося і більше не допустить, щоб у нього були проблеми з законом

Правоохоронці встановили, що 25 лютого поточного року актор на переході Чистопрудному бульварі збив жінку, після чого втік з місця злочину. Однак сам Валерій Ніколаєв ситуацію бачив по-своєму: «Я даму не збивав, а вийшов якийсь каскадерські трюк, що у неї навіть яйця в сумці не побилися. Я зупинився і запропонував викликати «швидку допомогу», але вона впізнала мене і запропонувала випити кави. Але жінці було за 60 років і ніякого інтересу вона у мене не викликала, тому я відмовився і поїхав ». Автомобіль Subaru Forester, що належить Миколаєву, після цього був оголошений в розшук, а через добу його намагалися зупинити на Великій Нікітській, але артист не підкорився вимогам співробітників ДПС. В результаті скандальний актор протаранив все, що було на його шляху, зачепивши навіть поліцейську машину і «протягнувши» на капоті поліцейського. Для того, щоб зупинити «Буржуя», немов у сценарії бойовика, на дорозі правоохоронці виклали шиповану стрічку. Однак Валерій Ніколаєв і не думав здаватися, а заблокував скла транспортного засобу, які співробітникам ДПС довелося вибити, щоб змусити його вийти з салону. Пізніше з'ясувалося, що актор керував автотранспортним засобом без водійського посвідчення і страховки. При цьому, Миколаїв відмовився від медобстеження, але свідки події стверджували, що він був п'яний. Правоохоронці склали три адмінпротоколи і забрали порушника на 10 діб в відділення.

Валерій Ніколаєв свою провину не визнав і самовільно покинув зал суду до того, як винесли рішення про визнання його провини. У той же вечір було встановлено його місцезнаходження і проведено повторне затримання, в результаті чого артиста доставили до спецприймальника в Мневниках. Також було встановлено, що двома днями раніше перед ДТП Миколаїв влаштував дебош в автосалоні на Таганці. 23 лютого артист поїхав в центр Москви, щоб забрати з автосалону свій автомобіль марки Infiniti, у якого були проколоті шини. На склі іномарки красувався напис: «Мені плювати на всіх - паркуюся, де хочу». У сервісі Валерій Ніколаєв взяв ненадовго свою машину, щоб поїхати на ній за новими покришками, але він встиг подолати буквально кілька сотень метрів і зніс дорожній знак на вул. Воронцовской. Після цього порушник повернувся в автосалон на Таганці і кинув там подряпаний Infiniti.

Після цього порушник повернувся в автосалон на Таганці і кинув там подряпаний Infiniti

Через деякий час актор повернувся в сервіс, але вже на своєму автомобілі Subaru Forester, а його там уже чекали поліцейські. Його попросили пред'явити документи, але Миколаїв почав роз'їжджати по території сервісу і не реагував на прохання поліцейських зупинити авто. Під час дебошу він розбив два автотранспортних засоби, які перебували на території автосалону. «Буржуй» закрився в машині і поводився абсолютно неадекватно. Після цього Валерій Ніколаєв закрився в своєму «субару», в якому в цей момент перебувала ще й собака, і не реагував на вимоги поліцейських вийти з машини. За словами очевидців, він поводився абсолютно неадекватно.

У ЗМІ також активно обговорювали скандал в Великому Московському цирку, коли охороні довелося виводити Валерія Миколаєва під руки. Під час представлення актор вийшов на арену і почав сваритися з провідним Едгард Запашний. Артист спочатку почав розмовляти з публікою, хвалив шоу, але після цього «полив брудом» свого опонента. Миколаїв хотів, щоб Запашний по телефону вибачився перед його дружиною Ельміра Земськової за образу, завдану їй рік тому. Провідні скрутили «Буржуя» і вивели його за куліси, а директор цирку розповів пресі, що чув від дебошира тільки невеликий запах алкоголю. За його припущенням, актор був під дією наркотичних засобів.

Навесні поточного року Валерій Ніколаєв після того, як вийшов з ізолятора, знову був зупинений співробітниками ДПС в столиці за те, що допустив виїзд на смугу зустрічного руху. Відносно артиста склали адмінпротокол, але на розгляди в ГИБДД він так і не прийшов. На початку квітня суд визнав актора винним і позбавив права на керування автотранспортним засобом на 6 місяців. Також відносно «Буржуя» ініціювали порушення кримінальної справи за фактом наїзду на правоохоронця. 6 травня актор був знову позбавлений прав на півроку за аналогічне правопорушення. В результаті артист не має права сідати за кермо протягом року. Але 10 травня його знову зупинили поліцейські, а за водіння без прав було застосовано покарання у вигляді 15 діб арешту. На свободу Валерій Ніколаєв вийшов на початку червня і вибачився перед своїми шанувальниками за свою поведінку. Однак повторяться скандальні ситуації з актором чи ні, передбачити досить складно, враховуючи попередній досвід.