Реклама
Реклама
Реклама

Міліцію цікавить здоров'я Кернеса

Віктор Развадовський, фото О.Якушко

Міліцію цікавить здоров'я Кернеса Якушко Оксана https://cdn.segodnya.ua/img/article/1267/22_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/1267/22_tn.jpg 2008-09-07T17: 22: 45 + 03: 00 Харків Геннадій Кернес з його діагнозом навряд чи може бути держслужбовцем, вважає головний міліціонер Харківської області Віктор Развадовський.

Причин для цього декілька, але найголовнішою залишається довідка про психічне здоров'я чиновника, повідомив вчора генерал-лейтенант міліції Развадовський.

Ксерокопія цього документа "гуляє" по сторінках ЗМІ та Інтернету багато місяців, депутатам і правоохоронцям про нього теж відомо. Але до четверга документ мало кого цікавив. Про нього згадали на першому осінньому засіданні Тимчасової слідчої комісія Верховної Ради, яка з квітня займається харківським питанням. Після багаторазових обіцянок ТСК на чолі з Олегом Ляшко нарешті озвучила, як саме мер Харкова Михайло Добкін і секретар Харківської міськради Геннадій Кернес порушували закони і Конституцію України. За півроку роботи комісії назбиралося аж вісім томів "мінусів" харківської влади.

Серед проступків харківських чиновників - документально підтверджений факт про те, що "більше 1000 гектарів харківської землі було передано 70 підставним фірмам і підприємствам, приєднаним до харківського міського керівництва". Після засідання комісії її голова Олег Ляшко заявив, що зібраних матеріалів з головою вистачить для оголошення дострокових виборів мера в Харкові (хоча всі політсили, як писала "Сегодня", вже поставили на них жіринй хрест - є сьогодні теми цікавіше в столиці). Крім того, присутні на засіданні співробітники МВС розповіли подробиці у кримінальній справі про наркотрафік в Харкові, за яким Добкін і Кернес проходять свідками. Тоді ж депутати повідомили, що збираються звернутися до Головного управління державної служби з вимогою позбавити пана Кернеса статусу державного службовця. "Тому я і звернув вірішіті це питання за цімі документами, Які сьогодні, за медичним, є ксерокопії, и в нас, и ви Чули в службі безпеки області, и так далі, щоб держслужба Вівче це питання и прийнять решение, чи ця людина может перебуваті на державній службі. А если буті более ведвертімі з вами, то я сегодня підпішу сам сообісто Такі листи до голови держслужби та інші органи, чи ЦІ документи Дійсно дають Йому право займаті Цю посаду ".

Назвати діагноз Віктор Развадовський відмовився: всіх бажаючих ознайомитися з ним відправив в Інтернет - там є і акти експертизи, і довідки із зазначенням хвороби.

"Якщо статус держслужбовця першого рангу присвоєно Кернесу незаконно, нехай його скасують. Якщо це повинні зробити інші органи, нехай Головне управління держслужби України скаже, які", - заявив Віктор Развадовський.

Г-н Кернес висновки комісії поставив під сумнів і заявив, що ні його, ні мера на засідання не запрошували. З матеріалами, які зібрали, секретаря міськради теж не ознайомили.

ЗВІЛЬНИТИ МОЖНА ЗА ХВОРОБИ
Як вдалося з'ясувати "Сегодня", Головне Управління Держслужби України самостійно не може позбавити того чи іншого держслужбовця його рангу. Письмові звернення, які зараз готуються направити в Гусу члени Тимчасової слідчої комісії, потрібно адресувати і в Кабмін, і в Секретаріат Президента, і в органи місцевого самоврядування, за якими числиться цей чиновник.

Згідно із законом, рангу держслужбовця можна позбавити в декількох випадках. Наприклад, якщо стало відомо про обставини, які перешкоджають роботі на займаній посаді. Серед таких: держслужбовець був визнаний недієздатним - фізично або психічно. Несумісна з рангом держслужбовця і судимість чиновника.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку