Реклама
Реклама
Реклама

Гусь в київському метро - в столиці показали новий проект для пасажирів

Гусь в метро: зірка соцмереж розповість пасажирам, як вести себе в столичній підземці Міла Князьська-Ханова 2018-06-20T19: 05: 43 + 03: 00 Транспорт Незабаром в вагонах з'являться іронічні плакати з офіційними і негласними правилами

У Київському метрополітені вирішили популяризувати правила поведінки в підземці. У цьому їм допоможе Гусь - знаменитий інтернет-персонаж, створений львівської художницею Надією "Надьожна" Кушнір. В рамках соціального проекту в метро презентували дев'ять постерів, на яких іронічний персонаж у властивій йому манері "пояснює" офіційні і "народні" правила, від яких залежить комфорт і безпеку поїздки.

Фото: Віталій Лазебник, "Сегодня"

Так, Гусь нагадає пасажирам про правила перевезення велосипедів, важливості притримувати важкі двері, що ведуть на станцію, знімати великі рюкзаки в вагоні і навіть розповість про важливість ранкового душа.

Так, Гусь нагадає пасажирам про правила перевезення велосипедів, важливості притримувати важкі двері, що ведуть на станцію, знімати великі рюкзаки в вагоні і навіть розповість про важливість ранкового душа

Фото: Віталій Лазебник, "Сегодня"

"Ми створили неформальні правила -" метро для людей ". Тут частково є ті норми, які затверджені рішенням Київради: наприклад, про те, що потрібно пред'являти оригінал чинного посвідчення, щоб скористатися пільговим проїздом, або переступати за обмежувальну лінію на пероні. Цю серію ми розбавили неформальними правилами, зокрема - про проїзд з рюкзаком, нам багато на це скаржилися пасажири. Хотілося б, щоб люди не забували про простий ввічливості ", - розповіла речник столичного метрополітену Наталка Макогон.

Гуся для метро вибрали не випадково: цей персонаж цифрової культури в реальному житті приносить гарний настрій - як і в соцмережах. Тому правила поведінки в метро будуть сприйматися з позитивом.

Тому правила поведінки в метро будуть сприйматися з позитивом

Фото: Віталій Лазебник, "Сегодня"

"Ми давно думали зробити правила метро сучаснішими, а Гусь - це найбільш популярний Facebook-персонаж для тієї аудиторії, яку ми хочемо залучити - молодих сучасних людей, які готові щось змінювати, пропонувати щось нове і брати участь в цих змінах ", - каже речник метро.

Поки великі постери розміщені в фойє станції метро "Золоті Ворота", подивитися на них тут можна буде до середини серпня. Через два-три тижні плакати з гусаком з'являться на всіх станціях підземки і в вагонах метро. Після цього в метро зберуть відгуки, щоб створити правила метрополітену від пасажирів.

"Ми будемо аналізувати коментарі і збирати побажання. Наприклад, вчора, коли ми розмістили анонс, багато писали: а чи буде там правило вранці митися? Ось воно є, зараз така спека, здавалося б, це елементарні речі, але деяким треба про це нагадувати ", - говорить Наталка Макогон.

У метро сподіваються, що пасажири з креативом підійдуть до створення правил і через кілька місяців з'являться правила для нової серії постерів. А ось лаятися, як в соцмережах, в підземці інтернет-герой не буде.

А ось лаятися, як в соцмережах, в підземці інтернет-герой не буде

Фото: Віталій Лазебник, "Сегодня"

"Гусь в метро дуже важливий, не використовує нецензурну лексику. Ми дуже сподіваємося, що він допоможе пасажирам бути більш доброзичливими один до одного", - підсумувала Наталка Макогон.

Нагадаємо, понад півроку минуло з моменту продажу двох списаних вагонів метро за 546 тис. грн в приватні руки. новий власник планує облаштувати в них унікальний хостел.

Зараз вагони знаходяться на Подолі поруч з тризірковому готелем, яка належить тому ж власнику. Хостел планують відкрити до Нового року , А поки доопрацьовується його концепція.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Наприклад, вчора, коли ми розмістили анонс, багато писали: а чи буде там правило вранці митися?