Реклама
Реклама
Реклама

Рік біля керма: одеський губернатор Ігор Палиця не перемiг корупцію, зате виплатив по тисячі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 травня 2015 року, 7:17 Переглядів: 7 травня 2015 року, 7:17 Переглядів:   Ігор Палиця очолив Одеську область через чотири дні після травневої трагедії в 2014 році

Ігор Палиця очолив Одеську область через чотири дні після травневої трагедії в 2014 році. Фото: i.lb.ua.

сьогодні виповнюється рівно рік з тих пір, як нафтовик Ігор Палиця, протеже дніпропетровського олігарха і екс-губернатора Ігоря Коломойського, приступив до роботи на посаді голови ОДА Одеси.

Рік тому, вітаючи новопризначеного керманича області, експерти та громадські працівники готували швидке відновлення роботи нафтопереробного заводу, який в результаті не тільки не заробив, але і піддався, за словами його працівників, рейдерського захоплення. Звинувачували в усьому тоді саме Коломойського, а Палицю не раз "звільняли" в ЗМІ. Президент, втім, під час недавнього візиту в Одесу підкреслив: змінить губернатора лише тоді, коли той перестане справлятися з обов'язками. "Сегодня" проаналізувала, що встиг зробити Палиця за перший рік своєї роботи в Одесі.

У самій ОДА вважають: рік під керівництвом Палиці пройшов спокійно і плідно. "З якими б питаннями ми до нього не зверталися, він завжди допомагав вирішити проблему", - говорить в. о. начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Баронцов.

А директор департаменту соцзахисту населення Ірина Маркевич додає, що губернатор не тільки оперативно вирішував будь-які питання, але і давав чіткі вказівки: "Завдяки йому вперше в житті до Дня Перемоги ветеранам виплатили по тисячі гривень, а сім'ї мобілізованих отримали матдопомогу".

У свою чергу, глава департаменту економічного розвитку Олег Муратов серед сильних сторін Ігоря Палиці виділив серйозний контроль за виконанням завдань і увагу до ініціатив.

А експерти губернатора критикують. За словами голови обласної організації "Комітет виборців України" Анатолія Бойка, головний чиновник області не виконав багато зі своїх обіцянок. "В" морську Буковель "наше місто так і не перетворився, корупція, яку обіцяли побороти до осені минулого року, нікуди не поділася. Більш того, він не зробив нічого, щоб провести в області реформи і відверто ігнорував люстрацію: звільнив відповідно до закону про очищення влади своїх заступників, і в той же день призначив їх радниками ", - нагадує Бойко.

Втім, за словами громадського працівника, при Палиці вдалося стабілізувати ситуацію в місті завдяки стриманості і толерантності городян. За спостереженнями політолога Геннадія Чижова, у Палиці - хороші організаторські здібності, хоча в Одесі губернатор швидше "вирішував питання Коломойського".

"Як держдіячі він так і не навчився розмовляти з людьми. Найбільше таких скарг надходить з районів: жителі розчаровані і обурені тим, що губернатор до них так і не приїхав, за винятком Болграда та Ізмаїла, куди Палиця прибув на вертольоті і навіть не проїхав по тих дорогах, які потрібно відремонтувати ", - говорить політолог .

"ПОТРІБНІ ПРОФЕСІОНАЛИ"

Екс-губернатор Одеської області і нардеп Едуард Матвійчук сказав "Сегодня", що в одеському регіоні маса проблем і впорається з ними тільки той, хто знаходиться на своєму місці і розуміє, як вирішувати такі проблеми. "Перш за все - це необхідність збереження спокою, стабільності, щоб люди не боялися. Ще потрібно розвивати економіку та економічний захист населення", - вважає нардеп.

При цьому від характеристики нинішнього губернатора Матвійчук ввічливо ухилився, але додав, що і Україні, і Одесі, як її проекції, необхідний лідер, "який виведе з хаосу". А за словами жителів міста, з організаторськими здібностями губернатора і потенціалом регіону Одеська область могла б стати зразковою, проте прогресу за рік так і не було. "Ми залишилися там же, де були рік тому. Області потрібна нова команда професіоналів", - вважають громадські працівники.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Рік у керма: одеський губернатор Ігор Палиця не перемiг корупцію, зате виплатив по тисячі". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ілона Кац

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ