Реклама
Реклама
Реклама

Донецьк перетворюється на величезне звалище

У двориках в центрі Донецька навколо баків утворюються гори сміття. Фото: & nbsp; М. Газізов

Донецьк перетворюється на величезне звалище Газізов Максим https://cdn.segodnya.ua/img/article/4157/35_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/4157/35_tn.jpg 2013-02-08T08 : 57: 34 + 02: 00 Донбас У мерії закликають городян до свідомості, а комунальники стверджують, що справляються

У мерії б'ють на сполох - столиця Донбасу перетворюється на велетенський смітник! "У минулому році в Донецьку ліквідували понад 900 стихійних звалищ, з яких вивезли понад 57 тис. Тонн сміття, - розповіли в Управлінні благоустрою Донецької мерії. - А з початку цього року в місті вже зафіксовано 137 стихійних звалищ!"

Дійсно, як розповіли "Сегодня" жителі Донецька, в приватному секторі міста вже виросли цілі Монблан сміття, а у дворах житлових кварталів, навіть в центрі міста, стоять переповнені баки, навколо яких також утворюються сміттєзвалища. Що стосується компаній зі збору та вивезення твердих побутових відходів, то цим в столиці Донбасу займаються три підприємства: ТОВ "Екологічна компанія" Громада ", КП" Кіровець "і КП" Петровська саночистка ".

Донецьку загрожує всесвітній потоп через недобудованого метрополітену (відео)

"Ці підприємства не тільки обслуговують свої райони, а й займаються вивезенням сміття зі стихійних звалищ, - кажуть в Управлінні благоустрою мерії. - У минулому році найбільшу кількість стихійних звалищ було зафіксовано в Київському і Кіровському районах. І якщо в Київському районі компанія" Громада " цілком справлялася і справляється з цією проблемою, то у "Кіровца" не завжди виходить оперативно вивезти сміття зі звалищ. Така робота не влаштовує ні жителів, ні міська влада ". У той же час в КП "Кіровець" спростовують інформацію про те, що вони не справляються з вивозом сміття. "Ми повністю справляємося, - заявила" Сегодня "Наталія Теплова, заступник директора КП, - сміття вивозимо вчасно і за графіком".

У Донбасі за загибель риби в кривавій річці винним загрожує 5 років

У мерії вирішуватимуть проблему штрафами. "Перш за все, ми закликаємо людей до свідомості, - каже нам начальник Управління благоустрою міста Костянтин Савінов. - Якщо це не допоможе, то працівники комунальних відділів райвиконкомів і міліція мають право в разі порушення правил благоустрою складатимуть адмінпротоколи ". За сміття на вулицях міста приватній особі доведеться заплатити штраф від 50 грн до 340 грн, а юридичній особі - 180-1800 грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку