Реклама
Реклама
Реклама

Грін-карта на автомобіль в Європу: ціна і де купити в 2019 році

  1. самостійне подорож
  2. Як це працює
  3. Який розмір компенсації
  4. Де і як придбати
  5. тарифи
  6. Ціна питання
  7. оформлення
  8. Що в підсумку
  9. Свобода і романтика
  10. важливо розуміти
  11. Як діяти в разі ДТП
  12. Як робити не потрібно


На думку вітчизняних мандрівників, грін-карта на автомобіль є аналогом ОСАГО. Відмінністю грін карти від російського поліса є те, що діє вона в усіх країнах, які входять в зону Шенген. Цей поліс являє собою щось на зразок совісті водія і експлуатується для страхування його цивільно-правової відповідальності. На думку вітчизняних мандрівників, грін-карта на автомобіль є аналогом ОСАГО

Так виглядає грін карта на автомобіль для поїздки в Європу

Особливістю green card є те, що право на виплату має сторона, яка постраждала в дорожньо-транспортній пригоді.

самостійне подорож

Навіть незважаючи на охолодження відносин між Росією і «цивілізованим світом», багато росіян продовжують подорожувати країнами європейського континенту.

Навіть незважаючи на охолодження відносин між Росією і «цивілізованим світом», багато росіян продовжують подорожувати країнами європейського континенту

Детальна карта автомобільних доріг центральної Європи

З огляду на те, що вартість поїздки на поїзді або літаку нині досить висока, актуальним стало подорож по країнах Шенген-зони на власному авто. Особливо часто роблять грін карту в Фінляндію жителі Санкт-Петербурга, які їздять дуже часто в цю країну на вихідні або просто за покупками.

Самостійна поїздка, коли мандрівник не залежить від туроператора і попутників, має чимало переваг. Зрозуміло, для того щоб поїздка не обернулася неприємним пригодою, важливо своєчасно потурбуватися оформленням необхідних документів. Тобто, перед подорожжю потрібно не тільки привести в належний вигляд машину, але і зробити green card.

Як це працює

Green card на будь-яку машину, незалежно від її марки і габаритів, є необхідним документом під час подорожі. Так, якщо російському мандрівникові довелося стати учасником дорожньо-транспортної пригоди, винуватцем якого є не він, то все, що від нього вимагається для того, щоб справедливість восторжествувала - це надати green card на свою машину.

Так, якщо російському мандрівникові довелося стати учасником дорожньо-транспортної пригоди, винуватцем якого є не він, то все, що від нього вимагається для того, щоб справедливість восторжествувала - це надати green card на свою машину

Приклад зеленої карти на автомобіль нового зразка

Як і у випадку з вітчизняним ОСАГО, рішення всіх інших питань повністю лягає на плечі співробітників страхової компанії. Відшкодування шкоди потерпілому буде вироблено без зайвих зволікань.
Також цей документ сприяє безболісного вирішення великої кількості додаткових складнощів. Зокрема, вітчизняний автовласник звільняється від обов'язку додаткового страхування.

Який розмір компенсації

Окремим питанням, яке хвилює вітчизняних водіїв, є ціна, яку винуватець ДТП виплатить потерпілій стороні. У 2019 вартість питання залишилася без змін і залежить від ступеня пошкодження авто. Втім, остаточна вартість компенсації залежить від того, де саме сталася аварія.

Втім, остаточна вартість компенсації залежить від того, де саме сталася аварія

Масова аварія у Німеччині

У деяких європейських державах вартість вирішення ситуації має певний ліміт. В інших державах винуватець аварії виплачує потерпілій стороні як витрати на лагодження автомобіля, так і лікування та реабілітацію водія.

Де і як придбати

У 2019 купити Грін-карту можна без особливих проблем. Оформлення документа здійснюється майже в будь-якій страховій компанії Російської Федерації. При цьому важливо втриматися і не «клюнути» на пропозицію зробити карту через будь-які ліві джерела.

Звертатися потрібно тільки в ліцензовані організації, благо в 2019 році їх в Росії є досить багато. Якщо у мандрівника немає вільного часу для звернення в страхову компанію, він може купити карту в режимі онлайн. Ціна питання не має суттєвих відмінностей, а ось час мандрівник заощадити зможе.

тарифи

Купити картку можна за ціною, яка була розрахована вітчизняним союзом автостраховиків. Вартість поліса в 2019 році залежить від багатьох факторів, серед яких важливо виділити:

  1. Категорію авто.
  2. Географію функціонування страховки.
  3. Термін страховки.

У принципах розрахунку тарифів немає нічого складного, і будь-який мандрівник зможе визначитися з вартістю самостійно. Це можна зробити за допомогою спеціального калькулятора, який знаходиться на офіційному сайті більшості страхових компаній.

Важливо враховувати, що тарифи у всіх страхових компаніях не будуть суттєво відрізнятися.

Ціна питання

У 2019 купити Грін-карту можна за досить прийнятною ціною. Наведені нижче розцінки діють по всьому країн Шенген зони .

Так, вартість карти для подорожі на легковому авто по країнам, що належать до Шенген угоди, в 2019 році є наступною:

Карта шенгенської зони з зазначенням всіх країн учасниць

  • п'ятнадцять днів - 2320 рублів;
  • тридцять днів - 4420 рублів;
  • шістдесят днів - 8220 рублів;
  • дев'яноста днів - 11590 рублів;
  • сто двадцять днів - 14330 рублів;
  • сто п'ятдесят днів - 15590 рублів;
  • сто вісімдесят днів - 16860 рублів;
  • сім місяців - 17000 рублів;
  • вісім місяців - 18540 рублів;
  • дев'ять місяців - 19380 рублів;
  • десять місяців - 20020 рублів;
  • одинадцять місяців - 20440 рублів;
  • дванадцять місяців - 21070 рублів.

Також мандрівник зобов'язується сплатити сервісний збір. Його розмір становить п'ятсот рублів. Вартість оформлення може бути відкоригована один раз протягом трьох місяців. Договір оформляється терміном від п'ятнадцяти діб до дванадцяти місяців.

Важливо відзначити ще одну важливу деталь. Міжнародний поліс на авто прибалтійських республік, а також карти Бельгії і Франції коштують набагато менше, ніж продукт, вироблений на території Німеччини.

Приклад грін карти видається у Франції

Знання цього нюансу нерідко запобігає зайві витрати вітчизняного автовласника.

Потрібно пам'ятати ще й про те, що всі вітчизняні страховики надають грін карти своїх зарубіжних партнерів. В цьому випадку вартість буде залежати як від комісії в банківське відділення, так і від винагород страховим агентам.

З цієї причини важливо з особливою ретельністю здійснювати вибір страхової компанії.

оформлення

Придбати документ, який буде актуальним у всіх країнах Шенген-угоди, досить просто. Для цього в 2019 році потрібно надати пакет документів, який включає в себе:

  1. Паспорт громадянина Російської Федерації (його можна замінити іншим документом, який може підтвердити особу фізичної особи).
  2. Документ про реєстрацію юр.особи.
  3. Документ про реєстрацію автотехніки.
  4. Закордонний паспорт.

Також багато страхових компаній просять страхувальника вказати передбачуваний маршрут і точні терміни поїздки по європейському континенту.

Що в підсумку

Після укладення контакту зі страховою компанією, вітчизняний мандрівник отримує на руки:

  1. Сертифікат (3 актуальні сторінки).
  2. Правила дії в разі дорожньо-транспортної пригоди.
  3. Квитанцію на отримання поліса.
  4. Керівництво для водія.

Підпис страхувальника може бути проставлена ​​виключно на останніх двох сторінках зеленої карти. Підпис страхувальника може бути проставлена ​​виключно на останніх двох сторінках зеленої карти На руках у вітчизняного автовласника, що збирається відвідати країни Шенген-зони, залишаються з 1 по 3 сторінки поліса. У разі якщо аварія станеться, другу сторінку буде потрібно віддати співробітнику поліції. Четверта сторінка поліса залишається у страховика.

Свобода і романтика

Що може бути краще, ніж вивчення європейських країн на власному автомобілі? Про самостійну подорож мріють багато вітчизняних автолюбителів. На жаль, деякі з них, особливо «чайники» на дорогах, мають найпохмуріші поняття щодо комфортного і безпечного подорожі по країнах Шенген-зони.

важливо розуміти

Якщо у вітчизняного мандрівника не опиниться на руках грін карти, його на територію Європи можуть просто не пустити. Крім європейських країн, забороняють в'їзд на свою територію такі держави, як Ізраїль , Марокко і Туніс .

Нині ця система успішно функціонує в сорока п'яти державах земної кулі. На території Російської Федерації цей поліс не діє. Втім, її успішно замінює ОСАГО, принцип дії якого аналогічний дії грін карти.

Як діяти в разі ДТП

На жаль, навіть самий обережний водій не застрахований від попадання в дорожньо-транспортну пригоду. Іноді винуватцем аварії стає він сам, в деяких випадках пригода трапляється з вини іншого водія.

Коли вітчизняний мандрівник потрапив в аварію з вини іншого водія, він зобов'язується якомога швидше сповістити про це свого страховика. Коли вітчизняний мандрівник потрапив в аварію з вини іншого водія, він зобов'язується якомога швидше сповістити про це свого страховика Коли на місце події прибуде співробітник поліції, потрібно пред'явити йому поліс і проконтролювати його дії. Співробітник поліції зобов'язаний зафіксувати дані з місця події. Вкрай важливо зробити фото місця аварії і отримати свідоцтва інших осіб, які стали її свідками.

Співробітникові поліції обов'язково потрібно надати паспорт громадянина РФ. Також потрібно продемонструвати наявність документа, що підтверджує реєстрацію автотехніки.

Цим документом може бути технічний паспорт на автотехніку. У наданні водійських прав немає ніякої необхідності. У протоколі в обов'язковому порядку потрібно вказати, що мова країни, в якій сталася дорожньо-транспортна пригода, не є рідною для вітчизняного мандрівника. Цим документом може бути технічний паспорт на автотехніку Всі подальші дії бере на себе компанія, з якою мандрівник уклав договір.

Як робити не потрібно

На жаль, багато вітчизняних мандрівники, збираючись відвідати країни Європи на своєму «залізному коні», нерідко намагаються заощадити на придбанні грін карти. З цією метою вони звертаються в сумнівні організації, що не мають ліцензії.

Не меншою помилкою слід вважати придбання поліса вже по дорозі. Звичайно, купити страховку «з рук» можна відносно недорого, але ось проблем, пов'язаних з некоректним заповненням документа, може виникнути чимало.

Приклад болгарської грін карти на автомобіль

Тому, щоб не уподібнюватися одному відомому літературному персонажу, не варто гнатися за дешевизною. Краще витратити кошти на придбання справжнього поліса, ніж потім виплачувати астрономічні штрафи співробітникам європейської поліції.