Реклама
Реклама
Реклама

У Раді пропонують обмежити позапланові перевірки бізнесу

Григорій Смітюх. Фото: RFE / RL

У Раді пропонують обмежити позапланові перевірки бізнесу https://cdn.segodnya.ua/img/article/2990/62_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2990/62_tn.jpg 2012-04-24T17 : 28: 19 + 03: 00 Бізнес Депутат від ПР шукає шляхи компромісу для держорганів і підприємців

Народний депутат від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх планує внести на розгляд Верховної Ради законопроект, яким будуть "істотно обмежені" підстави контролюючих органів здійснювати позапланові перевірки підприємств. Про це він заявив в ефірі "Ера FM", повідомляє Gazeta.ua .

"Я хочу внести закон , В якому будуть запропоновані зміни до чинного законодавства про правоохоронної діяльності Податкової, міліції, СБУ , Прокуратури і так далі. Істотно хочу зменшити можливості або підстави позачергових перевірок тих чи інших підприємств ", - сказав він.

За його словами, потрібно знайти компроміс між державними органами і підприємцями.

"Перше рішення - треба легалізувати всі доходи, тобто провести фінансову амністію для юридичних і фізичних осіб, щоб економіку витягнути з тіні. Це призвело б до істотного збільшення відрахувань, в тому числі, за нашими соціальними програмами", - зазначив Смітюх.

Нагадаємо, глава Державної податкової служби Олександр Клименко заявив, що відомство удосконалює протидію тінізації економіки.

Він підкреслив, що виведення коштів з тіньового обороту забезпечить наповнення бюджету, дохідна частина якого збільшена на 30 млрд грн через соціальних ініціатив.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку