Реклама
Реклама
Реклама

Захист прав громадян у сфері охорони здоров'я

  1. Посадові особи, відповідальні за розгляд звернень громадян та вирішення питань заявників, в ГБУЗ "ДКБ...
  2. Як подати звернення?
  3. Нормативна документація:

Захист прав людини і громадянина в сфері охорони здоров'я належить до повноважень федеральних органів державної влади та органів державної влади суб'єктів Російської Федерації в сфері охорони здоров'я і здійснюється з метою дотримання Федерального закону Російської Федерації від 21 листопада 2011 р №323-ФЗ "Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації "і Федерального закону 2 травня 2006 р N 59-ФЗ" Про порядок розгляду звернень громадян Російської Федерації ".

Пацієнт може звернутися зі скаргою на дії державного органу, громадської організації, посадової особи, що порушують його права, до вищестоящими в порядку підлеглості державному органу, громадської організації, посадової особи, що передбачає адміністративний порядок вирішення цієї конфліктної ситуації.

Також пацієнт може звернутися в адміністрацію ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ" по будь-яких питань надання медичної допомоги в ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ".

Звернення може бути подано самим пацієнтом, права і свободи якої порушено, або його представником, а також на прохання пацієнта - належно уповноваженим представником громадської організації (наприклад, товариства захисту прав споживачів медичних послуг), трудового колективу.

Вищі, в порядку підлеглості, державний орган, громадська організація, посадова особа зобов'язані розглянути скаргу в 30-денний термін. За результатами розгляду скарги може бути прийняте рішення: задовольнити скаргу, обґрунтовано відмовити в ній повністю або частково, передати скаргу іншому органу на розгляд.

При виявленні порушень при наданні медичної допомоги, в тому числі для оцінки своєчасності її надання, правильності вибору методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, ступеня досягнення запланованого результату, в ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ" проводяться заходи внутрішнього контролю якості медичної допомоги.

Посадові особи, відповідальні за розгляд звернень громадян та вирішення питань заявників, в ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ":

Вторенко Володимир Іванович, президент ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ"
Прийом громадян: пн., Пор. 16.00-18.00, 12 корпус, 2 поверх

Кокая Інга Юріївна, заступник головного лікаря ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ" по медичній частині філії (пологовий будинок і жіноча консультація)
Прийом громадян: пн., Ср. 11.00-13.00, жіноча консультація філії на вул. Соснова, 11
Телефон: +7 (499) 190-52-71

Як подати звернення?

  • Звернутися особисто на прийом до представника адміністрації ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ", що має повноваження щодо вирішення проблем заявників;
  • Звернутися особисто з письмовою заявою на ім'я головного лікаря ГБУЗ "ДКБ №52 ДЗМ" до відділу діловодства (адміністративний корпус, 1 поверх, оперативний відділ, час прийому звернень з 8:30 до 16:30, тел. 8 (499) 196-18 -89);
  • Звернутися на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. або через форму ПОДАТИ ЗВЕРНЕННЯ на нашому сайті;
  • Звернутися на гарячу лінію або електронний ресурс федерального органу державної влади або органу державної влади суб'єкта Російської Федерації в сфері охорони здоров'я, або за довідковим телефоном / телефоном гарячої лінії / на сайт вищестоящої і контролюючої організації

Контакти організацій

Відповідь заявнику надається з дотриманням вимог Федерального закону 2 травня 2006 р N 59-ФЗ "Про порядок розгляду звернень громадян Російської Федерації" і ст.13 Федерального закону Російської Федерації від 21 листопада 2011 р №323-ФЗ "Про основи охорони здоров'я громадян в Російській Федерації ".

Нормативна документація:

Федеральний закон 2 травня 2006 р N 59-ФЗ Про порядок розгляду звернень громадян Російської Федерації Федеральний закон 2 травня 2006 р N 59-ФЗ "Про порядок розгляду звернень громадян Російської Федерації"

Федеральний закон Російської Федерації від 21 листопада 2011 р №323-ФЗ Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації Федеральний закон Російської Федерації від 21 листопада 2011 р №323-ФЗ "Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації"

Постанова Уряду Російської Федерації від 4 жовтня 2012 р N 1006 «Про затвердження правил надання медичними організаціями платних медичних послуг» Постанова Уряду Російської Федерації від 4 жовтня 2012 р N 1006 «Про затвердження правил надання медичними організаціями платних медичних послуг»

Закон про захист прав споживачів Закон про захист прав споживачів

Як подати звернення?