Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова реєстрація за місцем перебування для громадян РФ

  1. Мета отримання тимчасової реєстрації за місцем перебування
  2. Документи для оформлення тимчасової реєстрації
  3. Тимчасова реєстрація без постійної прописки

Що, якщо вам необхідно тимчасово покинути рідне місто і деякий час жити в іншому місті або іншій частині країни? Чи обов'язкова тимчасова реєстрація? Як її зробити? Які наслідки можна очікувати, якщо тимчасової реєстрації у вас не буде?

Розглянемо це питання в подробицях: дамо чітку інструкцію з оформлення тимчасової реєстрації за місцем перебування для громадян РФ, перерахуємо ризики і наслідки для незареєстрованого проживання і наведемо плюси даного документа.

Мета отримання тимчасової реєстрації за місцем перебування

Для проживання громадян в Росії введені правила постановки на реєстраційний облік за місцем перебування і зняття з реєстрації. Ці правила були затверджені і прийняті Постановою Уряду Росії № 713 від 17 липня 1995 Згідно з цими правилами, дійсним для кожного громадянина Росії, якщо громадянин поселяється на новому місці з метою проживання на ньому більше трьох місяців, для нього обов'язково оформлення тимчасової реєстрації.

Що мається на увазі в Правилах під місцем перебування? Згідно з пунктом 3 Правил таким місцем вважається будь-яка придатне для проживання приміщення, в тому числі квартира, номер в готелі, туристична база, приватний будинок та ін.

Порушення пункту Правил про обов'язкову реєстрацію при проживанні більше 3 місяців тягне за собою адміністративний штраф від 2 до 3 тисяч рублів, відповідно до положень статті 19.15.1 КпАП РФ. Однак при проживанні без належної тимчасової реєстрації в Москві або Санкт-Петербурзі штраф буде істотно вище: від 3000 до 5000 р.

Тимчасова реєстрація за місцем перебування для громадян РФ обов'язково оформляється навіть при сплаченому штраф.

Однак стаття 19.15.1 КоАП РФ дає громадянам можливість безперешкодного переміщення в межах одного суб'єкта федерації. Тобто при постійній реєстрації на території області, краю або міста федерального значення, можна в межах цих суб'єктів проживати по будь-якою адресою, якщо ця адреса знаходиться в тому ж регіоні і тому самому суб'єкті федерації. Оформлення тимчасової реєстрації в цьому випадку не має потреби.

Причому при наявній прописку в містах федерального значення Москві і Санкт-Петербурзі цей бонус поширюється і на територію Московської і Ленінградської областей. Москвичі можуть проживати без оформлення реєстрації на території Московської області, петербуржці - на території Ленобласті.

Документи для оформлення тимчасової реєстрації

При оформленні тимчасової реєстрації найправильніше буде просто дотримуватися відомостей, опублікованих в Правилах реєстрації, а також в Адміністративному регламенті надання адміністративної послуги з реєстрації громадян, який затверджений наказом Федеральної Міграційної служби РФ № 228 від 11 вересня 2011 г. Все дії по реєстрації прості, зрозумілі і не викликають двоїстого прочитання.

Результатом реєстрації буде отримання Свідоцтва про тимчасову реєстрацію. Свідоцтво видає територіальний відділ з питань міграції МВС РФ (раніше ФМС РФ), прийшовши в яке, громадянин повинен написати заяву за формою № 1.

Свідоцтво видає територіальний відділ з питань міграції МВС РФ (раніше ФМС РФ), прийшовши в яке, громадянин повинен написати заяву за формою № 1

завантажити форму

заяви реєстрації про місце перебування в форматі .DOC

Бланк заяви вам видадуть у відділі з питань міграції, а якщо ви хочете ознайомитися з його змістом заздалегідь і, можливо, заповнити завчасно. Для отримання тимчасової реєстрації вам знадобиться наступний набір документів:

  1. Документ, на підставі якого надається дозвіл про тимчасову реєстрацію. Це може бути або Договір оренди приміщення (можливий договір соціального найму або навіть договір безоплатного користування житловим приміщенням). Майте на увазі, що термін дії договору буде підставою для видачі дозволу тільки на той самий строк.
  2. Власник приміщення, в якому ви домовилися проживати, повинен написати заяву про надання вам тимчасової реєстрації. При цьому, якщо власників приміщення кілька, всі вони повинні письмово підтвердити свою згоду з вашим проживанням в цьому місці і з вашої тимчасовою реєстрацією в ньому.
  3. Якщо серед власників є особи молодше 14 років, письмову згоду має надійти і від органів опіки та піклування.

Коли потрібно звертатися до органу з питань міграції? Вам потрібно звернутися із заявою раніше, ніж пройдуть 3 місяці з моменту початку перебування вас на новому місці. До настання цього терміну реєстрація не потрібна.

Крім власне відділу з питань міграції ви маєте право передати документи для отримання тимчасової реєстрації через органи, уповноважені оформляти тимчасову реєстрацію, а саме: ви можете передати документи через товариства власників житла та через МФУ - багатофункціональні центри для надання державних і муніципальних послуг. Нарешті, ви можете передати документи через управління ЖБК, тобто житлово-будівельних кооперативів, якщо знімаєте квартиру в будинку ЖБК.

Тут, однак, ми отримуємо ще один зайвий елемент в ланцюзі і збільшуємо час на пересилку документів. Це виправдано, тільки коли в населеному пункті немає органу з питань міграції. В інших випадках набагато швидше буде самостійно віднести документи до відділу з питань міграції (раніше ФМС).

Сучасні засоби зв'язку і нові правила реєстрації дозволяють звертатися до органів з питань міграції через поштові послуги або по електронній пошті. Зокрема, зручним способом буде скласти заяву і відправити документи через сайт державних послуг.

Зокрема, зручним способом буде скласти заяву і відправити документи через сайт державних послуг

Термін розгляду вашої заяви до органу з питань міграції залежить від способу подачі документів. При особистому зверненні цей термін не перевищує трьох днів, якщо ж ви подаєте заявку через електронну посту або сайт держпослуг , Час розгляду заявки складе 8 днів. Відправка документів поштою не регламентується, оскільки залежить від швидкості доставки поштового відправлення.

Відправка документів поштою не регламентується, оскільки залежить від швидкості доставки поштового відправлення

Якщо місцем вашого тимчасового перебування є орендована квартира, кімната або будинок, то подача заяви на тимчасову реєстрацію за місцем перебування для громадян РФ повинна проходити при обов'язковій присутності власників даного приміщення або хоча б одного власника і письмової згоди інших власників на вашу реєстрацію.

Тимчасова реєстрація без постійної прописки

Якщо у громадянина, тимчасово перебуває в житловому приміщенні, немає постійної реєстрації, то оформити тимчасову реєстрацію він може так само і в тому ж порядку, що і всі інші.

Єдиною відмінністю буде обов'язкове подання мешканцем листка вибуття з останнього місця проживання.

Якщо ж листа вибуття немає, громадянин надає паспорт з штампом зняття з реєстраційного обліку. Тоді співробітник органу з питань міграції на підставі даного штампа в паспорті зробить запит до відділу з питань міграції за останнім місцем проживання громадянина і з цього відділу з питань міграції надішлють листок вибуття і всі інші необхідні документи, якщо в них буде необходімость.Время оформлення дозволу пропорційно збільшиться, але це і зрозуміло: термін поштових пересилань додасться до стандартного терміну обробки документів.

Чи обов'язкова тимчасова реєстрація?
Як її зробити?
Які наслідки можна очікувати, якщо тимчасової реєстрації у вас не буде?
Що мається на увазі в Правилах під місцем перебування?
Коли потрібно звертатися до органу з питань міграції?