Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова реєстрація для іноземних громадян

  1. Права і обов'язки іноземних громадян при міграційний облік
  2. Порядок оформлення тимчасової реєстрації іноземних громадян в екстремальних ситуаціях. Що таке статус...
  3. Дії, що для отримання статусу біженця
  4. Хто не підпадає під статус біженця?
  5. Правила оформлення тимчасової реєстрації громадян з видом на проживання
  6. Тимчасова реєстрація іноземних громадян через «Пошту Росії»

Після прибуття іноземних громадян на територію Росії в туристичних цілях або з робочим візитом, приймаюча сторона протягом однієї доби зобов'язана повідомити Управління Федеральної міграційної служби (УФМС) про знаходження іноземця на території країни, який може знаходитися тут протягом 7 днів.

Якщо його перебування розраховане на більш тривалий час, то необхідно отримати тимчасову реєстрацію на 3 місяці - це строк дії ділової візи.

Документи які необхідно надати для обліку в УФМС:

  • ксерокопію паспорта;
  • копію міграційної картки, що є дійсною на даний момент (тобто не минули ще 7 днів, що надаються на знаходження в нашій країні іноземців).

Термін дії реєстрації тимчасового перебування іноземних громадян з країн з візовим режимом, прирівнюється до дії даної візи на території нашої країни.

При наявності дозволу на трудову діяльність, іноземні громадяни можуть отримати тимчасову реєстрацію строком на один рік.

Для цього надаються наступні документи:

  • оригінал міграційної карти;
  • ксерокопія паспорта;
  • копія дозволу на трудову діяльність;
  • копія попередньої тимчасової реєстрації.

Іноземним фахівцям з високою кваліфікацією може бути надана тимчасова реєстрація на 3 роки, якщо існує необхідність в цьому співробітника у даній конкретній фірми, яка звернеться з клопотанням до УФМС Іноземним фахівцям з високою кваліфікацією може бути надана тимчасова реєстрація на 3 роки, якщо існує необхідність в цьому співробітника у даній конкретній фірми, яка звернеться з клопотанням до УФМС.

Іноземний громадянин може бути поставлений на облік фізичною особою, яка є власником даної власності. Юридичні особи також мають таке право. Для його реалізації необхідна заява спеціального зразка за підписом керівника та печаткою установи.

Після закінчення терміну дії тимчасової реєстрації іноземний громадянин зобов'язаний покинути територію Росії, в іншому випадку він буде взятий під арешт і депортований.

Права і обов'язки іноземних громадян при міграційний облік

Федеральний закон

«Про міграційний облік іноземних громадян в Російській Федерації» від 18 липня 2006 року говорить, що іноземні громадяни зобов'язані надавати достовірну інформацію, необхідну для отримання тимчасової реєстрації.

У той же самий час вони мають право на ознайомлення з внесеними даними в систему обліку УФМС, на захист своїх персональних даних, внесення доповнень і отримання довідок для особистих потреб.

Порядок оформлення тимчасової реєстрації іноземних громадян в екстремальних ситуаціях. Що таке статус біженця і як його отримати?

На жаль, не у всіх країнах на нашій планеті панує мир і спокій. Виникають ситуації збройних зіткнень, коли мирне населення, щоб врятувати свої життя і надати дітям нормальне існування, змушений терміново залишати свою країну.

У таких випадках держави, що відкрили на кордоні гуманітарні коридори і погодилися взяти іноземців на своїй території, надають таким людям статус біженців У таких випадках держави, що відкрили на кордоні гуманітарні коридори і погодилися взяти іноземців на своїй території, надають таким людям статус біженців. Що це означає?

Біженці - це люди, які прибули в іншу країни і звернулися з проханням надати їм притулок на момент ведення бойових дій в їхній країні або через побоювання фізичної розправи за національною чи релігійною принципам.

Статус біженця реалізовується завдяки рішенню Женевської конвенції від 28 липня 1951 року.

Перебування даного контингенту громадян на території Росії регламентується федеральним законом «Про біженців» та «вимушених переселенців», які захищають права та інтереси іноземних громадян з даними статусом на території нашої країни.

Дії, що для отримання статусу біженця

Звернутися в УФМС з клопотанням про отримання статусу біженця і вказати причини, за якими ви потребуєте цього.

Даний статус отримує громадянин терміном на 3 роки, який може бути продовжений, якщо на території його країни ситуація не змінилася в кращу сторону.

Іноземцю зі статусом біженця видається відповідне посвідчення, яке є його документом, що посвідчує особу. Він може вільно переміщатися по країні.

Вам напевно буде цікаво подивитися ментальну карту "Як зареєструватися за місцем перебування?" , Де докладно розказано куди треба звертатися і вартість цієї процедури

або дізнайтеся ТУТ про тимчасову реєстрацію за місцем перебування для громадян Росії

Хто не підпадає під статус біженця?

Чи не є біженцями люди, які вчинили кримінальне або військовий злочин на території своєї країни, а даний статус вирішили уникнути відповідальності за свої діяння.

Не можуть отримати статус біженця люди, яких їх держава закликало на військову службу.

Не визнаються біженцями люди, що покинули свою країну в результаті епідемії, складного економічного становища в країні, що призвів до голоду, які постраждали під час стихійних лих (повеней, землетрусів і так далі).

Правила оформлення тимчасової реєстрації громадян з видом на проживання

З 1 липня 2002 іноземний громадянин може отримати вид на проживання в Росії строком на 5 років, якщо до цього у нього була тимчасова реєстрація на один рік.

Іноземець отримує право безперешкодного пересування по країні і за її межами.

Але буде зобов'язаний щороку підтверджувати своє перебування в Росії і повідомляти про кількість виїздів з країни протягом року. Після закінчення терміну виду на проживання, його можна продовжувати скільки завгодно раз.

Для отримання посвідки на проживання в Росії необхідно надати наступні документи:

  • заяву за відповідним зразком;
  • дозвіл на тимчасову реєстрацію;
  • посвідчення особи;
  • довідка про доходи, що підтверджує про наявність грошових коштів, не менше встановленого в нашій країні, прожиткового мінімуму на кожного члена сім'ї;
  • документ на право користування живим приміщенням, необхідним для проживання;
  • сертифікат, що підтверджує відсутність ВІЛ-інфекції;
  • медичний висновок на відсутність інфекційних захворювань, які становлять небезпеку для оточуючих;
  • фото 3,5х4,5 см.

При отриманні дозволу на проживання в Росії іноземні громадяни можуть втратити право проживання в країні, якщо надали про себе недостовірну інформацію або використовували підроблені документи.

Також вид на проживання може бути анульований, якщо іноземний громадянин перебував за межами Росії протягом 6 місяців поспіль.

Тимчасова реєстрація іноземних громадян через «Пошту Росії»

Пошта Росії надає послуги з прийому повідомлень про прибуття іноземного громадянина по передбачуваному місцю проживання і повідомлення про підтвердження проживання іноземця на території РФ, і направляє дані документи в УФМС.

Повідомлення приймаються від мігранта, якщо він має посвідку на проживання в Росії Повідомлення приймаються від мігранта, якщо він має посвідку на проживання в Росії. Але, в основному від приймаючої сторони - фізичної особи (громадянина РФ) або представника юридичної особи, в компанії якого працює даний мігрант.

Бланк повідомлення заповнюється в 2 примірниках, до нього додається копія посвідчення особи іноземного громадянина, копія міграційної карти.

Співробітник пошти видає квитанцію про відправку, один примірник опису вкладених документів, відривний талон повідомлення з відбитком дати і підписом оператора, який прийняв документи.

Бланк повідомлення заповнюється тільки російською мовою друкованими великими літерами. Зразок букв і цифр наводиться на самому бланку під латинськими, щоб іноземцю було зрозуміло, яка буква російською зике відповідає латинської.

Форма заповнюється тільки чорними або темно-синім чорнилом, використовувати інші варіанти і робити виправлення заборонено.

Форма заповнюється тільки чорними або темно-синім чорнилом, використовувати інші варіанти і робити виправлення заборонено

завантажити

Зразок заяви іноземного громадянина або особи без громадянства про реєстрацію за місцем проживання

Що таке статус біженця і як його отримати?
Що це означає?