Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова прописка 2018 - скільки коштує і який термін дії

  1. Тимчасова прописка - що це? Тимчасова реєстрація - «приписування» приїжджого людини за адресою...
  2. Термін дії тимчасової прописки
  3. Порядок оформлення прописки за місцем перебування
  4. Скільки коштує тимчасова прописка або реєстрація
  5. Ризики і підводні камені
  6. Вирішення спірних ситуацій

Тимчасова прописка - що це?

Тимчасова реєстрація   - «приписування» приїжджого людини за адресою фактичного проживання, який не є місцем постійної прописки, на певний термін Тимчасова реєстрація - «приписування» приїжджого людини за адресою фактичного проживання, який не є місцем постійної прописки, на певний термін. Її наявність необхідно для:

  • отримання медичної допомоги;
  • працевлаштування;
  • отримання доступу до послуг освітніх установ для дитини;
  • отримання кредитів і позик в банках;
  • оформлення документів.

Перелік не є вичерпним. Тимчасова реєстрація приписує людини до конкретного суб'єкта на певний період і наділять правами, які мають його жителі, можливо знадобиться зробити і прописку неповнолітньої дитини .

Закони, що регулюють надання тимчасової реєстрації

Процедура надання прописки регулюється чинними нормативно-правовими актами. Якщо людина хоче з'ясувати, на який термін робиться реєстрація, він повинен вивчити статті 683 і 685 ГК РФ.

згідно ФЗ №5242-1 , Людина, яка прибула на місце проживання, зобов'язаний зареєструватися в найкоротші терміни, якщо громадянин планує залишитися в населеному пункті більше 90 днів.

Додатково можна вивчити інформацію про те, скільки коштує гостьова віза в Росію для іноземців.

Термін дії тимчасової прописки

Якщо людині потрібна тимчасова прописка, термін дії - головне питання, яке цікавить громадян під час її отримання. Якщо ознайомитися з чинним законодавством, з'ясується, що період перебування приїжджого на своїй житлоплощі встановлює сам господар нерухомості. Зазвичай період встановлюється за взаємною згодою сторін.

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Задати питання

Оформити прописку менше, ніж на 6 місяців, не вийде. При цьому встановлено і максимальний термін тимчасової реєстрації за місцем перебування. Він становить 5 років, винятків з правил не передбачено. Якщо власник згоден залишити мешканця на більший термін, процедуру оформлення прописки доведеться пройти повторно.

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Порядок оформлення прописки за місцем перебування

Особливості отримання тимчасової прописки залежать від місця проживання особи. Так, якщо приїжджий зупинився в пансіонаті або готелі, всі дії по реєстрації громадянина покладаються на плечі працівників адміністрації. Людині в цій ситуації потрібно надати тільки документ, що засвідчує особу, т. Е. Паспорт. Але якщо ви втратили документ, важливо знати чи можна поміняти паспорт в іншому місті . Можна, але термін видачі документа, буде терміном до 2 місяців. Так само простежте, щоб не було допущено помилок при видачі нового документа, таких як зміна дати народження в паспорті або помилка у прізвищі. Це спричинить за собою нові проблеми.

Якщо громадянин приїхав до родичів або вирішив зняти житло, процедура реєстрації ускладнюється. Щоб виконати її, потрібно:

  1. Підготувати пакет необхідної документів.
  2. Звернутися до територіального органу ФМС і передати всі папери.
  3. Дочекатися, поки співробітники організації перевірять документи і переконаються, що причини для відмови в оформленні тимчасової реєстрації відсутні.
  4. Отримати свідоцтво.

Плата за реєстрацію на певний час не стягується. Приїжджому належить тільки оплачувати житло, в якому він зупинився. Слід пам'ятати, що, згідно з чинним законодавством, громадянин, який проживає в житловому приміщенні не на постійній основі, зобов'язаний оплачувати комунальні послуги нарівні з постійними мешканцями.

Читайте також: які документи потрібні для прописки .

Читайте також:   які документи потрібні для прописки

Скільки коштує тимчасова прописка або реєстрація

Якщо людину цікавить, скільки коштує тимчасова прописка, то згідно зі статистикою, ціна послуги відрізняється в залежності від громадянства претендента. Вартість тимчасової прописки (реєстрації) в Москві становить:

У Санкт-Петербурзі ціни на прописку вище: від 900 руб. за 3 місяці і до 7 000 руб. за 1 рік. А громадяни інших держав зіткнутися з ціною від 500 руб. за 1 місяць до 20 000 руб. за 1 рік. У підсумку, максимальний платіж за 5 років - 100 000 руб.

Цікавлячись, скільки коштує тимчасова реєстрація, слід пам'ятати про те, що не всі компанії сумлінно виконують взяті на себе зобов'язання. Нерідкі випадки надання підробленої документації. З цієї причини, прийнявши рішення скористатися послугою, потрібно проявляти максимальну обережність.

Не завжди людині вдається знайти власника нерухомості, який готовий не тільки здати квартиру, але і прописати в ній приїжджого на конкретний термін. З цієї причини в великих містах популярністю користується послуга продажу тимчасової реєстрації. Суть операції полягає в наданні прописки без фактичного проживання.

Цікаво дізнатись, в чому різниця між пропискою та реєстрацією .

Ризики і підводні камені

Якщо питання з терміном тимчасової прописки вирішене, власник нерухомості повинен задуматися про наслідки. Господар квартири, який надав прописку на час дитині або дорослому громадянину, може зіткнутися з такими наслідками:

  • нерухомість може бути здана в суборенду;
  • величина квартплати збільшиться;
  • мешканці можуть відмовитися добровільно залишати приміщення;
  • приїжджі можуть оформити ряд документів без згоди власника;
  • не всі мешканці погоджуються оплачувати комунальні послуги;
  • нерухомості може бути завдано шкоди;
  • не завжди житло використовується за призначенням.

вам можуть здати кімнату в оренду, щоб оформити тимчасову прописку. Але якщо прописати людини в квартиру, до яких наслідків можуть бути не завжди зрозуміло. З цієї причини експерти радять акуратніше ставитися до допуску незнайомих приїжджих на свою територію. Вирішити спірні питання, що виникли в процесі взаємодії з мешканцями, можна, звернувшись до суду. Державний орган уважно вивчить ситуацію, що склалася і допоможе знайти вихід з неї. Самостійно вживати заходів щодо недобросовісних квартирантів експерти не радять.

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Вирішення спірних ситуацій

Всі спірні ситуації, що виникли в результаті заселення приїжджого, вирішуються строго в судовому порядку. Більшість звернень до державного органу відбувається через наступних проблем:

  • тимчасово прописані мешканці не хочуть залишати житлоплощу;
  • приїжджий не хоче оплачувати комунальні послуги;
  • мешканець зареєструвався самостійно, не отримавши дозвіл власника нерухомості;
  • приїжджі порушили правила проживання;
  • виникли спірні питання щодо прописки.

Слід пам'ятати, що повне право володіння нерухомості належить її власнику. З цієї причини суд в більшості ситуацій стає на бік господаря квартири. Приїжджий повинен буде підкоритися вимогам.

Останні новини по темі статті

Тимчасова прописка - що це?