Реклама
Реклама
Реклама

Росбелналогі - Постановка на облік в РФ громадянина РБ

На мій погляд, громадяни Білорусі користуються на території РФ режимі На мій погляд, громадяни Білорусі користуються на території РФ режимі   м найбільшого сприяння з точки зору бюрократичної тяганини по оформлення перебування м найбільшого сприяння з точки зору бюрократичної тяганини по оформлення перебування. Так, Громадянам Білорусі не видаються візи і міграційні карти для в'їзду в Росію. Громадяни Республіки Білорусь прибувають на територію Російської Федерації звільняються від міграційного обліку за місцем перебування протягом 30 днів з дати в'їзду. Тобто якщо ви приїхали на термін менше 30 днів, то реєструватися взагалі не треба. Доказом дати прибуття може бути квиток на літак Іл поїзд, а в разі прибуття в Росію на машині, часто буває цілком достатньо і усної заяви. До слова сказати, громадян Білорусі за моїми спостереженнями вкрай рідко зупиняють для перевірки паспортного контролю і відносяться до усних пояснень цілком лояльно.

Реєстрація гостя з РБ (Білорусь) на міграційний облік в ФМС в місці перебування є обов'язком приймаючої сторони.

Хто може виступати приймаючою стороною?

  • Громадянин РФ, у якого проживає білорус;
  • Особа, яка має дозвіл на проживання, у якого проживає білорус;
  • Організація, в якій працює білорус;
  • Готель (або інший подібний заклад: будинок відпочинку, пансіонат), в якій білорус зупинився на термін більше 30 днів. Оформити Вас зобов'язана адміністрація готелю.

Перелік документів, необхідних для постановки на міграційний облік іноземних громадян за місцем перебування

  1. Бланк повідомлення про прибуття (лицьова сторона | зворотний бік) іноземного громадянина або особи без громадянства в місце перебування.
  2. Документ, що засвідчує особу особи, яка подає повідомлення про прибуття.
  3. Документ на право користування приміщенням, в якому іноземний громадянин фактично знаходиться.
  4. Копія документа, що посвідчує особу іноземного громадянина і дійсного для перебування в Російській Федерації.

Ще раз нагадаю, що всі зазначені документи для постановки на реєстраційний облік подає приймаюча сторона.

У разі особистого подання іноземним громадянином документів для постановки на облік додатково подається документ, що підтверджує поважні причини, що перешкоджають приймаючій стороні самостійно направити повідомлення про прибуття, а також копія документа, що посвідчує особу особи, яка виступає в якості приймаючої сторони.

При самостійному повідомленні про своє прибуття які постійно проживають за видом на проживання в Російській Федерації іноземним громадянином додатково подається копія документа, що посвідчує особу приймаючої сторони і її письмова згода.

Адреса місця перебування іноземного громадянина звіряється з адресою реєстрації приймаючої сторони або з документом на право користування приміщенням, в якому іноземний громадянин фактично проживає, або свідоцтвом про реєстрацію юридичної особи (його підрозділу), в якому іноземний громадянин фактично знаходиться.

Супереч документів цілком доступний, заповнення повідомлення як правило не викликає ніяких складнощів.

Важливо відзначити, що вилучення паспорта громадянина Республіки Білорусь приймаючою стороною є незаконною дією.

Де отримати бланк повідомлення про прибуття білоруса:

  • У спеціальному вікні поштового відділення;
  • У місцевому відділенні ФМС (Федеральна Міграційна Служба);
  • Завантажити на офіційному сайті ФМС.

Федеральною міграційною службою розроблені правила оформлення бланка повідомлення, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті ФМС.

Куди подається повідомлення про прибуття білоруса в РФ:

  • У найближче поштове відділення (стягується плата);
  • У територіальне відділення ФМС.

Подати повідомлення потрібно не пізніше 30 днів після його приїзду на територію Росії. При чому, для роботодавця в 2017 році штрафи за недотримання законодавчих норм досить істотні:

- штраф з посадової особи компанії - роботодавця встановлений в розмірі 40 000-50 000 рублів,

- штраф з індивідуального підприємця - роботодавця встановлений в розмірі 400 000-500 000 рублів.

Підтвердженням поставки білоруського громадянина на міграційний облік є наявність відривній частині повідомлення з відміткою поштового відділення або ФМС.

На який термін оформляється реєстрація громадянину Білорусі.

Термін перебування приїжджого з Республіки Білорусь не може перевищувати 90 днів, кожен півроку від моменту в'їзду на територію РФ. Термін перебування можна продовжити, якщо з'явилися підстави для цього:

- подані документи на ВНЖ;

- оформлений трудовий договір.

Є істотний момент при прийомі на роботу білоруського громадянина - громадяни Республіки Білорусь на території Російської Федерації мають право здійснювати трудову діяльність без дозволу на роботу.

Оформлення громадян республіки Білорусь на роботу відбувається в тому ж порядку, що і оформлення на роботу громадян РФ.

При відсутності перерахованих в ст. 59 ТК РФ підстав з працівником-Білорусі повинен бути укладений безстроковий трудовий договір.

Це означає, що на підставі безстрокового трудового договору працівника-білоруса можна поставити на безстроковий міграційний облік.

І хоча стверджують, що де народився там і пригодився, - в разі появи бажання пошукати в дальній стороні (в нашому випадку в Росії) кращої долі враховуйте викладену в статті інформацію.

Хто може виступати приймаючою стороною?