Реклама
Реклама
Реклама

Реєстрація іноземних громадян за місцем перебування в 2019 році

  1. Законодавство про реєстрацію іноземних громадян та їх правове становище в РФ
  2. Порядок тимчасової реєстрації іноземних громадян за місцем перебування в 2019 році
  3. Порядок дій і терміни реєстрації іноземних громадян - в який термін потрібно встати в 2019 році
  4. Де встати на міграційний облік
  5. Бланк для реєстрації іноземців: форма повідомлення про прибуття іноземного громадянина 2019
  6. Змінений бланк «Повідомлення про прибуття іноземного громадянина» 2019
  7. Постановка іноземного громадянина на міграційний облік в Санкт-Петербурзі: що нового

Тимчасова реєстрація іноземних громадян за місцем перебування в 2019 році залишається обов'язковою для кожного іноземного гостя, легально в'їхав на територію Російської Федерації незалежно від режиму взаємовідносин між країнами. Повідомлення міграційної служби ГУВМ МВС / ФМС про прибуття іноземця на територію РФ потрібно як при візової, так і безвізовий режим перетину кордону.

Чинний порядок реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування в 2019 році називається міграційний облік (МУ). Правила наказують встати на міграційний облік в Управління з питань міграції (відділ УФМС регіону / ГУВМ МВС) для легального перебування на території Російської Федерації незалежно від причини та термінів прибуття (виключення розглянемо нижче), однак, відрізняється в залежності від країни прибуття.

Термін реєстрації іноземця за місцем перебування безпосередньо залежить від його громадянства (приналежності до певного державі, для яких визначені особливі правила).

Первинна постановка на міграційний облік візових і безвізові іноземців здійснюється не пізніше 7 днів з дня прибуття в місце перебування, за винятком для перебувають громадян з країн

  • ЄАЕС (30 діб)
  • Республіки Казахстан (громадянин Казахської Республіки зобов'язаний для подальшої легалізації перебування пройти реєстрацію протягом 15 діб).

Це можливо здійснити в готелі, поштовому відділенні або в міграційному відділенні. Зараз емігрантам дозволено звертатися в МФЦ державних послуг для проходження процедури обліку, про діючі зміни на 2019 рік описано нижче.

Зміни на період

  • з 1.06.2018 по 12.07.2018 в зв'язку з проведенням Кубка конфедерацій FIFA 2018 і Чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 на території Сочі, Москви, Казані і Санкт-Петербурга,
  • з 25.05.2018 по 25.07.2018 року в таких містах як Єкатеринбург, Калінінград, Нижній Новгород, Москва, Волгоград, Ростов-на-Дону, Санкт-Петербург, Саранськ, Сочі, Самара

реєстрація за місцем перебування або тимчасового проживання повинна здійснюватися протягом 24 годин з моменту прибуття іноземного громадянина і через МВС.

Зміни в правилах постановки на міграційний облік на період проведення Кубка конфедерацій: поштові відділення та МФЦ не мають права ставити прибулого іноземного громадянина на міграційний облік незалежно від громадянства і статусу в РФ, в тому числі громадян ЄАЕС, ВКС і тих, хто має дозвіл на роботу, і працює по трудовому патенту в 2019 році .

Законодавство про реєстрацію іноземних громадян та їх правове становище в РФ

Законодавці детально описали технологію міграційного обліку мігрантів, які тимчасово перебувають або проживають в Росії. законами описані

  • правила реєстрації іноземного громадянина за місцем проживання або за місцем перебування;
  • описані права та обов'язки іноземця при здійсненні міграційного обліку.
  1. ФЗ №109 Федеральний закон «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації» регулює питання міграційного обліку (реєстрації) іноземних громадян в Росії.
  2. Постанова Уряду РФ від 15.01.2007 N 9 (ред. Від 05.04.2016) «Про порядок здійснення міграційного обліку іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації» є роз'яснюють до N 109-ФЗ.
  3. Наказ Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації від 23.11.2017 № 881 «Про затвердження Адміністративного регламенту Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з надання державної послуги по здійсненню міграційного обліку іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації, форм заяви про реєстрацію іноземного громадянина або особи без громадянства за місцем проживання, повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи без громадянства в місце перебування, офіційні свідоцтва про реєстрацію іноземного громадянина або особи без громадянства за місцем проживання, відміток про підтвердження виконання приймаючою стороною та іноземним громадянином дій, необхідних для його постановки на облік за місцем перебування ».

Певний порядок реєстрації іноземців за місцем перебування описаний в Адміністративному регламенті МВС РФ і роз'яснює терміни, перелік документів та особливості продовження реєстрації.

Реєстрацію по перебуванню і продовження в 2019 році проходить іноземець-громадянин або приймаюча його сторона в

  1. місцевому відділі КОМ;
  2. поштовому відділенні;
  3. МФЦ

см. вище винятку на період дії обмежень з 25.05 по 25.07.2018 року.

Порядок тимчасової реєстрації іноземних громадян за місцем перебування в 2019 році

Правила реєстрації іноземців регламентуються федеральним законодавством, постановами Уряду і підзаконними актами. Слід враховувати правила обліку громадянину прибула країни конкретно по відношенню до своєї країни, а не орієнтуватися на загальний порядок. Уточнити період, відведений на реєстрацію, можна у відділі міграційної служби, або по телефону ГУВМ МВС РФ.

Підтвердження постановки іноземця на міграційний облік це тільки відривна частина бланка Повідомлення з відміткою про прийом повідомлення.

Отримане відділом КОМ МВС Повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи без громадянства в місце перебування є підставою для постановки громадянина на облік.

Реєстрація - це інформування територіального відділу КОМ МВС (ФМС) про прибуття іноземця в місце перебування приймаючою стороною.

З детально описаної технології постановки на міграційний облік в Росії в 2018 році ви дізнаєтеся, як встати на міграційний облік самостійно з урахуванням змін в міграційному законодавстві в 2018 році для приймаючої сторони і про що повинен подбати іноземець самостійно.

Порядок дій і терміни реєстрації іноземних громадян - в який термін потрібно встати в 2019 році

Приймаюча сторона повинна направити до відділу міграційного обліку заповнену форму повідомлення про прибуття іноземного громадянина не пізніше, ніж через 7 робочих днів з дня прибуття іноземця в місце перебування.

Правила реєстрації іноземних громадян на території РФ в місці перебування в 2019 році передбачають проходження покрокової процедури.

  1. Іноземець, перетинаючи кордон залізничним, авіа, автотранспортом або іншим способом, отримує карту мігранта і заповнює її.
  2. Зустрічає, заповнює повідомлення і передає його в УВМ на реєстрацію.
  3. Співробітник КОМ, отримавши відправлення, вносить відомості про який прибув іноземного громадянина в базу даних, проставляє відбиток печатки про підтвердження внесення відомостей і повертає талон зі штампом заявнику.
  4. З цього дня іноземець може жити в Росії до трьох місяців (час обчислюється сумарно з дня перетину кордону).
  5. Можлива реєстрація на рік для іноземних громадян за місцем проживання по РВП.

До закінчення терміну легального перебування слід залишити Російську Федерацію, або - продовжити термін перебування, (при наявності причини для пролонгацію).

Де встати на міграційний облік

Де зробити реєстрацію іноземному громадянину? Щоб подати повідомлення про прибуття іноземного громадянина, приймаюча сторона може звернутися в кілька установ:

  1. в територіальне відділення з питань міграції КОМ МВС за місцем реєстрації;
  2. в багатофункціональний центр (МФЦ);
  3. можна оформити міграційний облік через відділення Пошти Росії.

важливо:

Приймаючою стороною можуть бути

  • Громадяни РФ, які мають реєстрацію за місцем проживання, житлове приміщення у власності, на адресу якого оформляється міграційний облік прибулого.
  • Іноземний громадянин, який має ВНЖ в РФ і реєстрацію за місцем проживання в Росії.
  • Іноземець-власник житлової нерухомості в Росії легально може самостійно оформити / поставити на міграційний облік себе, членів своєї сім'ї, інше іноземна особа.
  • Юридична особа може бути приймаючої сторони.
  • Орган державної влади РФ.

Заходи з обліку мігранта проводить приймаюча сторона, тому гостю країни немає необхідності бути особисто присутнім у відомстві.

  • Сторона, яка приймає мігранта, заповнює уніфікований бланк повідомлення про приїзд / прибуття. І в період не пізніше 1 доби надає дане повідомлення, копію паспорта особи і міграційну карту в відділ міграційного обліку або направляє бланк в відділенні зв'язку Пошта Росії.
  • Бланк повідомлення заповнюється російською мовою, без виправлень помилок, абревіатур, скорочення слів, пропущених полів.
  • Співробітник, який прийняв повідомлення на реєстрацію іноземного громадянина від приймаючої сторони, перевіряє правильність заповнення бланка повідомлення і наявність документів, проставляє на бланку позначку про прийом повідомлення
  • У відділенні пошти отримані документи фіксуються відміткою про прийом, відривна частина повертаються звернулася.
  • Наявність відривного талона у в'їхав в РФ особи із зафіксованою відміткою - підтвердження про реєстрацію / постановці на облік.

Бланк для реєстрації іноземців: форма повідомлення про прибуття іноземного громадянина 2019

Тимчасова реєстрація іноземних громадян за місцем перебування в 2019 році залишається обов'язковою для кожного іноземного гостя, легально в'їхав на територію Російської Федерації незалежно від режиму взаємовідносин між країнами

Офіційна назва бланка тимчасової реєстрації іноземних громадян - Бланк «Повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи без громадянства в місце перебування».

Форма тимчасової реєстрації іноземного громадянина затверджена Наказом МВС Россиии № 881 від 23.11.2017 (Додаток № 3) і підлягає заповненню приймаючою стороною з урахуванням рекомендацій.

2017 (Додаток № 3) і підлягає заповненню приймаючою стороною з урахуванням рекомендацій

Бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи без громадянства в місце перебування в 2019 році виглядає по новому зі змінами

Повторно нагадуємо. Заповнюється повідомлення про прибуття іноземного громадянина приймаючою стороною. Поля заповнюються великими друкованими літерами, без орфографічних помилок. Виправлення заборонені, бланк, заповнений з порушеннями рекомендація, прийнятий не буде.

Заповнений бланк-повідомлення про прибуття в місце реєстрації іноземного громадянина - фактично основний документ, який потрібно надати до відділу КОМ МВС (ФМС) для тимчасової реєстрації мігранта в Російській Федерації.

Заповнена форма підлягає ретельній звірці / перевіряється точність заповнення повідомлення про прибуття іноземного громадянина, і прийняттю для подальшої реєстрації іноземця в базі даних МВС РФ.

Відривна частина бланка з печаткою уповноваженої особи, яка прийняла документи, є підтвердженням постановки на міграційний облік прибулого в Росію мігранта.

Змінений бланк «Повідомлення про прибуття іноземного громадянина» 2019

Нова форма бланка міграційного обліку іноземних громадян зі змінами використовується відділами МВС. Рекомендуємо використовувати бланк з внесеними змінами, скачати новий бланк міграційного обліку 2019 року

Тому якщо ви робите реєстрацію мігрантів за місцем перебування, використовуйте бланк «Повідомлення про прибуття іноземного громадянина» 2018 року, і стежте за змінами в міграційний облік 2019 року в PDF скачати за посиланням

Постановка іноземного громадянина на міграційний облік в Санкт-Петербурзі: що нового

Законодавці з Санкт-Петербурга планують посилити правила міграційного обліку, дозволивши на законодавчому рівні дозволити реєстрацію іноземців тільки якщо житлова площа приміщення відповідає обліковій нормі в 9 кв. метрів.

Нежитлове приміщення, після внесення змін, зможе стати адресою реєстрації, якщо по ньому знаходиться організація, що надає готельні, соціальні або медичні послуги.

Запросити іноземців на роботу або навчання в СПб за новим законом зможе фізичне, або юридична особа, яка фактично надають місце для проживання.

Вирішити проблему фіктивної реєстрації прибувають в РФ іноземних робітників і студентів депутати Санкт-Петербурга пропонують, збільшивши максимальні терміни покарання за фіктивну реєстрацію мігрантів у вигляді примусових робіт або позбавлення волі до п'яти років.