Реклама
Реклама
Реклама

Кредит для іноземних громадян - як взяти кредит іноземцеві в Росії?

  1. Які документи потрібні для отримання кредиту іноземцю
  2. Якщо є доходи за кордоном
  3. Що враховує банк, оцінюючи іноземного позичальника
  4. Іпотека для іноземця в Росії
  5. Умови отримання іпотеки іноземним громадянам
  6. Які банки видають кредити іноземцям

На території Російської Федерації, крім самих громадян Росії, знайшли собі житло і роботу чимало іноземців. І щодо банків закріпилася думка, що кредит іноземцеві отримати практично неможливо. Однак це твердження не зовсім вірно.

Так як отримати кредит іноземцеві? Так само як і росіянин, будь-який іноземець може звернутися в банківську організацію для надання йому кредитних послуг. Але при цьому є певні умовності, які доведеться враховувати через особливого становища такого позичальника. Тут варто згадати, що далеко не всі громадяни нашої країни досконало знають законодавство, в тому числі і в сфері кредитування.

До того ж не завжди уважно ставляться до підписаних договорів, що згодом не рідко призводить до судових розглядів і збурень серед позичальників. З іноземцями ж ця ситуація ще більше ускладнюється. З цієї причини співробітник банку, який вирішив надати кредит, повинен в подробицях пояснити громадянину іншої країни все його права і обов'язки.

З цієї причини співробітник банку, який вирішив надати кредит, повинен в подробицях пояснити громадянину іншої країни все його права і обов'язки

Які документи потрібні для отримання кредиту іноземцю

Найголовнішим вимогою банку до будь-якого позичальника є офіційно підтверджений постійне джерело доходу. Як отримати кредит іноземному громадянину в Росії?

Якщо іноземний громадянин не зможе підтвердити свої доходи офіційним документом, то про отримання кредиту доведеться забути

Іноземець, це такий позичальник, який може в будь-який момент покинути країну, а для банку дуже важливо щоб клієнт мав стабільний і підтверджений дохід. Варто згадати, що рівень доходу повинен бути відповідним для погашення позики. Ця вимога поширюється як на самих росіян, так і на громадян інших країн. Також обов'язковим є надання паспорта і подача заяви на отримання кредиту.

Також обов'язковим є надання паспорта і подача заяви на отримання кредиту

Різниця між іноземцем та громадянином Росії буде полягати в тому, що першим зазнає потрібно крім документа, що підтверджує особу надати ще й завірений нотаріусом його переклад, копію трудового договору та документ підтвердження реєстрації клієнта в одному регіоні з банком. Потрібно бути готовим до того, що в деяких банківських установах можуть запросити ще й копію дозволу роботи на території Росії.

Якщо є доходи за кордоном

Як взяти кредит іноземному громадянину в Росії при наявності доходів за кордоном? Щоб банк враховував це, необхідно підготувати перекладений і завірений пакет документів згідно з правилами тієї країни, громадянином якої він є. Для того щоб взяти кредит іноземцю потрібні:

  • Копія візи.
  • Міграційна карта.
  • Договір праці з місця роботи позичальника.

Варто згадати, що багато банків вимагають:

  • Мінімальний стаж роботи від трьох років.
  • Тривалий час роботи на займаній посаді.
  • Документи, що підтверджують дохід позичальника в Росії або іншій країні.
  • Переклад іноземного паспорта на російську мову завірений нотаріусом.
  • Банківські виписки за останні півроку або видаткові касові ордери, в залежності від того, яким чином нараховується заробітна плата.
  • Довідка форми 2-ПДФО за останні три-шість місяців.
  • Банківський бланк з підтвердженням доходу позичальник, а виданий його роботодавцем.
  • Документ, що підтверджує право власності на володіння нерухомістю.

Що враховує банк, оцінюючи іноземного позичальника

Як взяти кредит іноземцеві в Росії? Шансів на успіх буде більше при:

  • Отриманні громадянства Російської Федерації.
  • Наявності офіційного місця роботи в РФ.
  • Проживання іноземця на території в Росії.
  • Тривалому періоді проживання на території РФ.
  • Наявності созаёмщіка або поручителя, який є громадянином РФ. У цій же ролі може виступити компанія, в якій працевлаштований іноземець.
  • Наявності застави.
  • Наявності власності в Росії.

Іпотека для іноземця в Росії

Що ж стосується іпотеки, то саме її отримати іноземцю найпростіше. Це пояснюється тим, що схваливши запит іноземця на отримання іпотеки , Банк компенсує всі ризики, пов'язані з виплатами, самої нерухомістю купленої позичальником.

Іноземні позичальники більш обов'язкові і законослухняні платники

Цікавим є той факт, що в даному питанні іноземні позичальники показують себе більш обов'язковими і законослухняними платниками, ніж звичайні громадяни Росії. Якщо ж позичальник допустить прострочення по кредитних виплатах, то вона може коштувати йому житла в чужій країні і іноземець повинен це розуміти.

Якщо ж позичальник допустить прострочення по кредитних виплатах, то вона може коштувати йому житла в чужій країні і іноземець повинен це розуміти

Умови отримання іпотеки іноземним громадянам

Умови отримання іпотеки для іноземного позичальника мало чим відрізняються від умов іпотечного кредитування для громадян Росії: Погашення початкового внеску Термін кредитування не повинен перевищувати 20-30 років Купується житло виступає в якості застави Процентна ставка для іноземця буде вище ніж для громадянина РФ Іпотечний кредит може бути виданий іноземному позичальникові також і для покупки, будівництва або ж ремонту будинку, дачі та комерційної нерухомості.

Які банки видають кредити іноземцям

Які банки дають кредит іноземним громадянам СНД? Слід зазначити, що кредитуванням іноземних осіб займається не тільки головний банк країни, але багато інших. Зокрема це Альфа-банк, Сітібанк, Райффайзенбанк, ВТБ24, а також інші банки і більш дрібні кредитні організації. Однозначно затверджених стандартів для всіх банків щодо кредитів для іноземців немає. В одному банку для отримання позики буде достатньо надати певний пакет документів, коли в іншому без поручителя, яка є громадянином Росії, вам дадуть відповідь відмовою. У деяких випадках можуть зажадати заставу. Зазвичай банки включають в умови оплати кредиту більш високу кредитну ставку, ніж вона зазвичай буває. Це пов'язано з тим, що видаючи кредит іноземцеві банк йде на чималий ризик. Адже якщо клієнт раптово виїде за кордон, на свою батьківщину, то банку буде досить важко стягнути борг з такого неплатника.

У всьому іншому, умови кредитування залишаються такими ж, як і для громадян Росії.

Так як отримати кредит іноземцеві?
Як отримати кредит іноземному громадянину в Росії?