Реклама
Реклама
Реклама

Робота на Алясці для росіян, українців: вакансії в 2019

  1. Умови роботи на Алясці
  2. Заробітня плата
  3. Виїхати за WORK AND TRAVEL
  4. Як знайти роботу самостійно?
  5. Коли починати оформляти документи?
  6. Веб камера Аляски

Найчастіше єдина можливість побачити віддалені куточки планети - це робота, адже не всім по кишені відпочинок на Алясці. Це найпівнічніший штат США і найбільший за площею. Столиця знаходиться в місті Джуно, але міжнародний аеропорт розташований в передмісті Анкоріджа. Саме там мігранти проводять близько місяця, оформляючи документи для офіційного працевлаштування. Безпосередньо в Анкориджі заводів і фабрик немає, це великий транспортний вузол, звідти можна без проблем в будь-яку точку штату. Найчастіше єдина можливість побачити віддалені куточки планети - це робота, адже не всім по кишені відпочинок на Алясці

природа Аляски

Умови роботи на Алясці

Робота на Алясці для росіян - це переважно фізична праця, тому що не вимагає поглибленого знання мови. Найчастіше в співробітниках потребують підприємства по переробці риби. Вакансії 2019 роки не виняток: потрібні сортувальники, чистильники, пакувальники рибних тушок. Крім того, є потреба в рибалок, але туди беруть лише чоловіків. Так що бажаючі відвідати північний штат в цьому сезоні теж повинні бути готові до подібного формату. Ще одна перевага північного штату - більш лояльне ставлення влади до переселенців, тому якщо ви збираєтеся емігрувати в США з Росії , І вас не лякають суворі кліматичні умови, то тут це буде зробити легше всього.

Можна працювати на континенті або в море. Робота на плавучих заводах мало відрізняється від тієї, яка знаходиться на суші. На Алясці ловлять рибу круглий рік, але гарячий сезон - це нерест, або путина, як ще його називають російські. Цей період триває з початку червня по жовтень, і в цей час потреба в вільних руках виростає в кілька разів. У листопаді вода замерзає і рибалити стає неможливо. Взимку і навесні їхати сюди безглуздо, місцеві жителі самі справляються з усім, що потрібно робити.

Робота на заводі по переробці риби

Робота на Алясці важка і підійде не всім. На відміну від роботи в Нью-Йорку , Де варіантів безліч, в північному штаті вибір невеликий. Постійні навантаження вимагають гарної фізичної форми та витривалості. Приїжджим важко звикнути до високої вологості і вогкості в цехах. Навіть влітку температура повітря рідко піднімається вище 18-19 градусів. У зв'язку з цьому деякі наймачі вводять обмеження за віком і приймають до жінок не старше 45 років. Для чоловіків вікові рамки зсуваються до 55.

З іншого боку, Аляска - це гарне місце, і мальовничий ландшафт здатний компенсувати фізичний дискомфорт. Працівників безплатно селять в гуртожитках, забезпечують харчуванням, видають уніформу. Умови в США не порівняти з вітчизняними рибними заводами. В американських цехах чисто, дотримується графік перерв, так що кожен встигає відпочити протягом зміни. Додаткова перевага в тому, що наймачі невибагливі по відношенню до тих, кого беруть до себе. Величезний обсяг і порівняльна простота завдань роблять будь-які зайві руки важливими і потрібними.

Заробітня плата

Для росіян, українців і білорусів імміграція на Аляску приваблива в першу чергу завдяки хорошим грошей. Оплата може бути більшою або меншою в залежності від улову і розміру фабрики. Як правило, великі заводи платять більше, ніж маленькі підприємства. В середньому за годину можна отримати 7-8 доларів, робота понад 8 годин називається понаднормової і оплачується за більш вигідним тарифом (12-15 доларів і вище, залежно від сезону і місця). У гарячий період робочий день може тривати 12-14 годин. Якщо кілька років поспіль працевлаштуватися на одне і те ж підприємство, враховується стаж і оплата буде вище.

Виїхати за WORK AND TRAVEL

Найпростіший спосіб, як потрапити з Росії на Аляску, - це за допомогою спеціальних програм. Найбільшою популярністю користується Work and Travel. Добре навчений персонал швидко підбирає місце і зв'язується з роботодавцем. Трудовий договір укладається ще до прибуття, заздалегідь обмовляється зарплата і умови. Робота за цією програмою починається в перших числах червня.

Перевага такого способу в тому, що співробітниками будуть такі ж приїжджі з Росії або України. Так що спілкування не заважатимуть мовний бар'єр або культурні відмінності.

Як знайти роботу самостійно?

При бажанні, можна поїхати на Аляску без посередників. В інтернеті є багато російськомовних сайтів, на яких представлені вакансії на найближчий сезон. Для оформлення документів потрібно отримати запрошення і дозвіл на роботу (його висилає на електронну пошту роботодавець). Знадобиться віза ВН1 або ВН2. Перша дозволяє в подальшому отримати вид на проживання, але частіше посольства все ж дають другий варіант. Потрібно знати англійську на розмовному рівні і підтвердити платоспроможність (принести виписку з банку про наявність грошей на карті).

Можуть виникнути труднощі. Американське посольство усіма силами намагається запобігти імміграцію на Аляску. Рекомендується принести в посольство довідки або характеристики з місця навчання. Важливо підтвердити свій намір поїхати в США виключно на заробітки, а не з метою отримання громадянства в майбутньому.

Коли починати оформляти документи?

У робочої візи є квоти, щороку Америка готова прийняти до 66 000 приїжджих. Вакансії на 2019 рік заповнюються ще з жовтня 2018. Подача заявок закінчується в квітні, але часто квоти набираються раніше, в лютому - березні.

Подача заявок закінчується в квітні, але часто квоти набираються раніше, в лютому - березні

Так виглядає робоча віза в США

Тим, хто приїжджає самостійно, вилітати необхідно на початку травня. Перш, ніж приступити до роботи, знадобиться оформити спеціальний дозвіл - Social Security Number. Зробити це найпростіше в Анкориджі, буде потрібно від 3-х днів до 1 місяця. Після цього потрібно буде отримати ідентифікаційний номер і відкрити рахунок у банку. Саме на цю карту будуть приходити гроші, це найзручніший спосіб привезти долари додому.

Якщо видача посвідчень затягнулася, можна спробувати знайти роботу за готівку. Часто мешканці приватних будинків потребують фарбування парканів і дахів, ремонту підсобних приміщень. Така праця на Алясці приносить менше прибутку, але допоможе провести час вимушеного неробства з користю.

Веб камера Аляски

Як «десерту» пропонуємо подивитися живу трансляцію (відео в реальному часі) з водоспаду Брук Фолс з національного парку Катмай:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

У зв'язку з економічною кризою, весь Євросоюз знаходиться в не дуже оптимістичному становищі. За усередненими даними, наданими Інститутом статистики можна констатувати, що середня зарплата за 2018 року в Чехії піднялася на 2,2-2,3%, але не можна при ...

[Quads id = 9] Економічна криза посилила бажання наших громадян попрацювати за кордоном, проте багатьох зупиняє невпевненість у власних силах. Лінгвістичними здібностями володіють далеко не всі. Чи може без знання мови знайтися робота за кордоном? ...

Коли починати оформляти документи?
Як знайти роботу самостійно?
Коли починати оформляти документи?
Чи може без знання мови знайтися робота за кордоном?