Реклама
Реклама
Реклама

Наказ про затвердження графіка відпусток на 2018 рік: зразок

  1. Коли ми складаємо графік відпусток на 2018 рік
  2. Хто повинен складати графік відпусток
  3. Затвердження графіка відпусток
  4. спосіб №1
  5. спосіб №2
  6. Ознайомлення з графіком відпусток
  7. Зразок заповнення графіка відпусток у 2018 році
  8. Чи можна вносити зміни в графік відпусток 2018

У грудні всі компанії повинні зробити наказ про затвердження графіка відпусток на 2018 рік. Зразок допоможе заповнити документ швидко і без помилок. А коментарі до небезпечних пунктам позбавлять від помилок.

Коли ми складаємо графік відпусток на 2018 рік

До літнього відпочинку ще далеко, але бухгалтера повинні подумати про нього заздалегідь. Графік відпусток на 2018 рік - Форма Т-7 - повинен бути складений і затверджений не пізніше, ніж за 2 тижні до настання Нового року (ст. 123 ТК РФ). Графік відпусток на 2018 рік (excel) скачати ви завжди зможете на нашому сайті, але для початку давайте розберемося, що він собою являє і для чого складається.

Графік відпусток на 2018 рік (форма Т-7) - це план, згідно з яким працівники підприємства будуть йти у відпустку в наступному році. Роботодавець має право складати графік відпусток на свій розсуд, не радячись з працівниками.

Іноді керівник просить співробітників написати заяви, коли саме вони хочуть піти у відпустку. Він може ознайомитися з їх побажаннями, але не зобов'язаний виконувати їх в точності. Виняток становлять співробітники, які працюють за сумісництвом, і особи, які мають право на достроковий відпустку (наприклад, особи до 18 років і жінки, що збираються в декрет - ст. 125 ТК РФ) - їх побажання повинні бути враховані.

Завантажити приклад заповнення графіка відпусток

Завантажити бланк форми Т-7

Хто повинен складати графік відпусток

Складати і затверджувати графік відпусток (зразок заповнення 2018 р. Див нижче) зобов'язані тільки юридичні особи - з будь-якою чисельністю персоналу. Штраф за відсутність або неправильне ведення графіка відпусток може становити:

  • від 1000 до 5000 рублів на посадових осіб;
  • і від 30000 до 50000 - на організацію.

Розрахувати відпустку в травні 2018 з урахуванням святкових днів допоможе в стаття "Відпустка в травні 2018 року, як рахувати дні".

Роботодавці, зареєстровані як ІП, не зобов'язані складати графік відпусток. І все ж ми радимо індивідуальним підприємцям не нехтувати цим обов'язком, і ось чому.

Відпустка часто стає причиною конфліктів між працівниками та роботодавцями, аж до судових розглядів. Зокрема, вони можуть поскаржитися, що ви не надали їм відпустку або вчасно не повідомили про нього. Зразок графіка відпусток на 2018 рік допоможе вам уникнути багатьох конфліктних ситуацій.

Як зробити роботу простіше? Ми розробили корисні сервіси для бухгалтера, щоб ваша робота стала простіше і швидше: калькулятор ПДВ, довідник КБК і платіжок, розраховувач матвигоди і ПДФО, банк проводок і т.д. Вони доступні всім користувачам. Сплатіть рахунок на підписку і користуйтеся :) Дізнайтеся більше про вигоду підписки тут >>>

Затвердження графіка відпусток

Графік відпусток затверджується керівником організації. Якщо на вашому підприємстві створена профспілка, то перед затвердженням керівник зобов'язаний узгодити графік відпусток ще і з керівником профспілкової організації (ст. 123 і 372 ТК РФ).

Затвердити графік відпусток можна двома способами.

спосіб №1

Можна видати наказ на графік відпусток на 2018 рік. Наказ про затвердження графіка відпусток на 2018 рік пишеться у вільному стилі, оскільки його форма не уніфікована.

спосіб №2

Чи не видавати окремий наказ. Це необов'язково, оскільки зразок графіка відпусток на 2018 рік уже містить в собі розділ «Стверджую». Тобто ця уніфікована форма одночасно є і графік відпусток як такої, і наказ на графік відпусток на 2018 рік. А значить, керівнику досить просто розписатися в графі «Стверджую».

Ознайомлення з графіком відпусток

Після того, як керівник затвердив графік відпусток (зразок заповнення 2018 р. Див нижче), бухгалтер повинен ознайомити з ним всіх працівників організації - бажано під розпис. У Трудовому кодексі нічого не сказано про те, в які саме терміни це необхідно зробити. Тому ви не зобов'язані знайомити співробітників з графіком відпусток в той же день, коли він був затверджений - це можна зробити і трохи пізніше.

Як ознайомити співробітників з графіком відпусток на 2018 рік? Це можна зробити декількома способами. Можна роздрукувати список співробітників (в довільній формі), де кожен навпроти свого прізвища напише «з графіком відпусток ознайомлений», можна вивісити графік відпусток на інформаційному стенді або розіслати його співробітникам по електронній пошті.

Але найкраще додати в уніфіковану форму Т-7 додаткову 11 графу - «З графіком відпусток ознайомлений: підпис, дата» (див. Зразок) і попросити всіх співробітників розписатися в ній.

Зразок заповнення графіка відпусток у 2018 році

Зразок заповнення графіка відпусток у 2018 році

Чи можна вносити зміни в графік відпусток 2018

Якщо протягом наступного року в штат будуть прийняті нові співробітники, які також будуть претендувати на відпустку в 2018 році (нагадаємо, що у відпустку можна піти вже через півроку після прийняття на роботу), то на них заводиться окрема форма Т-7 - як додаток до основної.

Якщо працівник не може піти у відпустку з поважної причини (наприклад, через хворобу або у зв'язку терміновим виходом на роботу), то його відпустка можна пересунути на інший термін. Для цього в формі Т-7 передбачені графи 8 і 9.

Як зробити роботу простіше?
Як ознайомити співробітників з графіком відпусток на 2018 рік?