Реклама
Реклама
Реклама

Інвестиції в бізнес - топ варіантів інвестування в стартапи

  1. Інвестування в бізнес проекти
  2. Кращі інвестиції в бізнес
  3. Інвестиції в малий бізнес
  4. В стартапи
  5. виробництво
  6. Купівля франшизи (популярний бренд)
  7. Інвестиції в інтернет магазин
  8. Інвестиції в свій бізнес
  9. Вибір форми організаційної діяльності
  10. ТОВ (реєстрація, необхідні документи)
  11. ІП (реєстрація, необхідні документи)
  12. система оподаткування
  13. Загальна система
  14. Спрощена система
  15. Відкриття Рахунку в банку
  16. Де знайти інвестиції для бізнесу?
  17. Приватні інвестиції
  18. Кредит у банку
  19. свої накопичення
  20. державні субсидії
  21. Ризики при інвестуванні в бізнес

Інвестиції в бізнес сфера заробітку грошей, яка мало вивчена і розкручена, і найчастіше лише обрані товстосуми несуть свої гроші в бізнес і збагачуються ще більше

Інвестиції в бізнес сфера заробітку грошей, яка мало вивчена і розкручена, і найчастіше лише обрані товстосуми несуть свої гроші в бізнес і збагачуються ще більше. Так склалося історично, що громадяни пострадянського простору мають стійке переконання, що бізнес це для серйозних дядечок і тітоньок з мільярдними статками, і простим смертним сунути ніс у великі справи нічого.

Цей постулат не витягнеш і сокирою з суспільної свідомості, але від невірного сприйняття суть речей не змінюється - заробляти на бізнесі можна і навіть потрібно всім. У цій статті ми розповімо все про інвестиції в бізнес, а також про те, куди інвестувати гроші з вигодою і мінімальними витратами.

Інвестування в бізнес проекти

Бізнес - середовище, в якому живуть великі гроші. І поки ці великі гроші хтось заробляє і живе на широку ногу, ми в своїй більшості продовжуємо відвідувати роботу від зорі до зорі і нарікаємо на нікчемне життя, позбавлену матеріального достатку. І тільки в уми небагатьох приходить розумна і очевидна думка про те, що слід зупинитися в своєму плавання за течією і, нарешті, відшукати ту лопату, яка допоможе гребти вічнозелені знаки. Хтось вибирає більш простий шлях, наприклад, інвестиції в біткоіни , Хтось готовий віддати гроші в довірче управління, ну а найбільш зрозумілим і законним є інвестування в бізнес ідеї - свої або чужі.

Інвестування в бізнес - це можливість заробітку, яка доступна кожному з нас, і навіть якщо у вас немає за душею солідного капіталу, це не означає, що ви не зможете організувати свій пасивний заробіток. Викиньте з голови думку, що ви не можете змінити обставини і ви побачите, як ваше життя зміниться в кращу сторону.

Поки ви будете впевнені в тому, що ваша доля - рабська праця на дядю, ви і будете працювати найманою робочою силою, яка збагачує інших. Припиніть використовувати інших і працюйте на себе - це головне правило бізнесу і інвестиції допоможуть реалізувати його на практиці.

Бізнес сам по собі багатоликий і є безліч його проявів, тому і інвестування в бізнес-проекти може бути різноманітним, але це не означає, що розібратися в усіх тонкощах зуміє тільки людина з економічною освітою - все набагато простіше, ніж ви думаєте. Для початківців інвесторів існує декілька найбільш підходящих варіантів інвестування в бізнес, і нижче ми розповімо про них більш детально.

Кращі інвестиції в бізнес

Отже, ви повірили в себе, знайшли сили кинути ненависну роботу і стоїте на порозі нових відкриттів і звершень. У цей момент перед вами постане логічне запитання куди податися і з чого почати, і краще в цю мить не поспішати, а як слід подумати, яку сферу варто підкорювати і в який бізнес ви зможете залучити інвестиції.

Від продуманості вашого вибору багато в чому залежить успіх затії, тому необхідно чітко позначити для себе що ми маємо і чого хочемо. Наприклад, логічним буде інвестувати кошти в бізнес, який вам близький і в якому ви розбираєтеся найбільше, адже якщо ви будете розуміти суть заробітку конкретного бізнес-проекту, то зможете спрогнозувати, чи має сенс інвестування в нього і чи зможе це апріорі принести прибуток.

З іншого боку, ні для кого не секрет, що не всі сфери бізнесу однаково прибуткові, і якщо ви більш обізнані саме в такий невигідною для стежки, то звичайно ж, ризикувати своїми грошима, розуміючи, що хорошого прибутку не буде, не варто. Ми пропонуємо вам ознайомитися з тим, які бувають інвестиції в реальний бізнес - запропоновані нижче варіанти допоможуть новачкові і заробити, і набратися досвіду і прозорливості.

Інвестиції в малий бізнес

Сегмент бізнесу з приставкою «малий» позначає найбільш звичну для нас і зрозумілу його різновид. Це невеликі організації, з незначним оборотом коштів, вузьким колективом співробітників, які не входять до складу будь-якої корпорації-асоціації, а існують самі по собі. Інвестиції в малий бізнес найбільше підійдуть тим, хто не має значних коштів, але не проти заробити на їх вкладенні (Про інші об'єкти вкладення грошей ви можете почитати в статтях «Інвестиції в ПАММ рахунки» і « Каса взаємодопомоги »).

Вирішивши інвестувати в малий бізнес, заздалегідь позначте для себе, який тип вкладення коштів вам підходить більше. Адже об'єктом можуть бути інвестиції в готовий бізнес (по суті його покупка), в його розширення і збільшення обсягів вироблення або спонсорування малого бізнесу з нуля. Всі ці різновиди по-своєму дохідні і вигідні у всіх сенсах, але успіх затії багато в чому залежить від того, наскільки ви правильно виберете напрямок інвестування, і як надалі буде реалізований бізнес-план.

В стартапи

Об'єктом інвестиції можна обрати і будь-який стартап - це дуже популярний в наш час спосіб заробітку, адже якщо є хороша ідея, яку можна проспонсорувати, то в подальшому вона може принести відмінний дохід (це можуть бути навіть онлайн інвестиції ). Історія знає немало випадків, коли зі звичайної ідеї народжувалися багатомільярдні бізнеси, інвестори яких окупили спочатку вкладені кошти в сотні разів, тому інвестиції в стартапи вважаються прибутковим і дуже популярним видом заробітку.

Але не завжди інвестувати в бізнес з нуля прибутково і вигідно не всі стартапи однаково успішними, і є великі ризики втратити свої гроші. За своєю суттю, стартапи - це інноваційні, нестандартні, що раніше не існуючі проекти, і часом буває важко передбачити, як їх сприйме громадськість, але ж від цього безпосередньо залежить прибутковість. Бувають і протилежні ситуації, коли ідея дійсно прибуткова і незвичайна, але її опрацювання приділяється недостатня кількість часу / грошей / зусиль, і вона з цієї причини не отримує належного втілення, тому приходить в світ незавершеною і нікому нецікавою.

виробництво

Якщо капітал, виділений на інвестування, дозволяє вкласти їх в більш серйозні проекти, то можна сміливо інвестувати у виробництво. Звичайно ж, не в яке-небудь, а в найбільш перспективне, яке зможе принести вам прибуток. Вибір сфери виробництва повинен починатися з оцінки того, яка з них здатна швидше за все окупитися і має стабільний попит серед споживачів.

Так, якщо ви забажаєте інвестувати в бізнес для розвитку заводу по виробництву сільськогосподарської техніки, автомобілів і т.д., то вам доведеться чимало почекати, перш ніж ви побачите першу прибуток. У той же час, відносно швидкий і стабільний дохід можна отримувати з виробництва продуктів харчування, одягу, побутових та косметичних засобів - того, що регулярно використовується в повсякденному житті і є необхідністю, а значить користується підвищеним споживчим попитом.

Купівля франшизи (популярний бренд)

Організувати свій бізнес по франшизі означає використовувати вже розкручений і популярний бренд для власного збагачення на законних підставах. Вам не буде потрібно кілька років і купа інвестицій на те, щоб почати свій бізнес з нуля і заробити собі ім'я - ви просто будете виробляти свою продукцію, використовуючи ім'я відомої компанії і отримуючи цінні поради і допомогу від досвідчених співробітників успішної торгової марки.

Дуже часто, уклавши договір франшизи, інвестор не тільки отримує дозвіл на використання бренду, а й допомога в організації виробництва, а іноді навіть обладнання фірми! Таким чином, ви значно швидше досягнете бажаного рівня прибутковості ніж починали б роботу своєї компанії з чистого аркуша. Подібна практика використовується в усьому світі і давно зарекомендувала себе, як вигідне капіталовкладення. Відкривши філія під розкрученим брендом, ви можете відразу включитися в оборот і активні продажі, адже впізнавана торгова марка зі старту вашого бізнесу буде користуватися популярністю і підвищеним попитом.

Інвестиції в інтернет магазин

Інвестиції в інтернеті не обмежуються сумнівними МЛМ проектами, є приклади і більш надійних капіталовкладень. Відкрити магазин або торговельну точку в реальному житті, «на землі» не так-то просто - відразу виникає необхідність пройти кілька інстанцій, паперову тяганину і незліченну кількість організаційних питань. Створити свій інтернет магазин не складе труднощів, адже займатися його розробкою можна лежачи на дивані, без біганини і бюрократів.

Ще вигідніше - не створювати інтернет-магазин з нуля, а інвестувати в уже готовий, працюючий сайт з продажами. Сьогодні можна знайти безліч пропозицій з позначкою «шукаю інвестора» в глобальній мережі. Наприклад, якщо такого магазину необхідно розширення асортименту або поліпшення сайту, то ви успішно можете вкласти в це свої кошти і отримати прибуток. При цьому, необхідно ретельно вибрати об'єкт інвестування і як слід вивчити питання, щоб не потрапити на шахраїв або чи не віддати гроші в малоперспективний проект. Більш докладно про інвестиції в інтернеті читайте тут .

Інвестиції в свій бізнес

Створення свого бізнесу з нуля має свої переваги. По-перше, ви самі організовуєте все найкращим чином, зможете відчути всю «кухню» зсередини і набути безцінного досвіду. По-друге, тільки ви контролюєте куди і на що йдуть ваші гроші і несете всю відповідальність за успішність підприємства, а в будь-який незрозумілій ситуації зможете швидко зреагувати і уберегти своє дітище від провалу, а гроші - від втрат.

Інвестиції в свій бізнес - це можливість примножити наявні кошти і при цьому повністю контролювати процес, або ж довірити управління фахівцям і лише виступати в якості контролюючого органу.

Звичайно ж, затіваючи таке грандіозне справу, необхідно чимало знань і умінь, а також мати підприємницьку жилку, але раз ви зважилися на вкладення коштів у власний бізнес, то задатки ділка в вас точно є, а це важлива складова успіху. Що ж стосується спеціальних знань, то щось можна отримати з відкритих джерел інформації (чи то пак в інтернеті), ну а в чомусь доведеться бути першопрохідцем і набити не одну шишку, але досвід безцінний і це в майбутньому обов'язково стане в нагоді. Основні моменти відкриття свого підприємства ми розкриємо нижче.

Вибір напрямку бізнесу

Чимало бізнесменів помиляються і призводять свою справу до краху задовго до того, як підприємство відкривається. Виною тому невірний вибір сфери діяльності, адже від того що ви будете продукувати і на кого розраховані товари або послуги, залежить чи зумієте ви отримати попит на свою пропозицію, а значить і прибуток. Перед тим як заснувати бізнес визначте яка сфера найбільш популярна в вашому регіоні, обґрунтуйте споживчий попит і позначте зумієте ви заробити при конкретному попиті і пропозиції, які вже існують на ринку.

Мета цих дій очевидна, адже якщо споживачам не цікавий товар, а конкуренти зайняли весь ринок своєю продукцією, то варто задуматися, чи є якийсь сенс відкривати підприємство саме в цій сфері. Якщо у вас є цікаві і незвичайні ідеї, то обов'язково спробуйте їх реалізувати. Вище вже згадувалося про те, що стартапи - прибутковий напрямок, яке здатне в короткий час озолотити вас, адже першопрохідці в тій чи іншій сфері завжди отримують відмінну прибуток.

Вибір форми організаційної діяльності

Інвестор, він же засновник власного бізнесу, має право сам визначати, чим саме займатися, які методи і стратегії використовувати в просуванні своєї справи. Разом з тим на початковому етапі йому необхідно визначитися з тим, яка форма реєстрації необхідна для малого бізнесу, а на це вже впливає сума капіталу, що є у засновника, і пріоритети бізнес-плану. Якщо ви маєте достатню суму, щоб самостійно відкрити свою справу, то зможете сміливо організувати приватне підприємство, без сторонньої допомоги. Але якщо в поодинці впоратися з таким завданням вам не під силу, так як передбачається щось більш масштабне ніж кіоск з газетами або булочна, то можна відкрити товариство з обмеженою відповідальністю. Обидві перераховані вище форми мають свою специфіку та особливості реєстрації, про які ми розповімо нижче.

ТОВ (реєстрація, необхідні документи)

Реєстрація товариства з обмеженою відповідальністю може бути актуальна як на початку шляху будь-якого підприємства, так і при перереєстрації ВП у ТОВ. Ця форма відрізняється тим, що, як правило, має кілька засновників, які внесли в статутний капітал організації певні частки і, відповідно до них, отримують прибутковість від бізнесу. При цьому реєструвати товариство з обмеженою відповідальністю може як кілька засновників, так і один з них. Така форма реєстрації відрізняється і тим, що засновники не можуть нести більшу відповідальність за будь-яких форс-мажорів, ніж їх частка в ньому. Тобто, якщо статутний капітал організації 15 000 000 руб., І кожен із засновників вніс до нього по 5 млн. Руб., То кредитори не можуть вимагати з вас більше цієї суми, навіть якщо сума боргів компанії досягає мільярдів.

Щоб оформити ТОВ потрібно неабияк побігати по інстанціях і зібрати чимало документів:

  • Заява від засновників (форма Р11001);
  • Рішення про створення товариства з обмеженою відповідальністю;
  • Статут суспільства;
  • Чек, що підтверджує оплату податкових зборів;
  • Заява про перехід на спрощене оподаткування (при необхідності);
  • Гарантійний лист власника юридичної адреси;
  • Документ, що підтверджує формування статутного капіталу.

Ви значно спростите реєстрацію ТОВ, якщо зверніться за допомогою в юридичну фірму, але зібрати документи і надати в уповноважений реєстраційний орган можна і самостійно.

ІП (реєстрація, необхідні документи)

Будь-який дрібний підприємець бажає оформити свою справу якомога швидше і якомога дешевше. Саме в цьому випадку на допомогу прийде індивідуальне підприємництво. Але не думайте, що це реєстрація для галочки - зовсім немає, це накладає на вас певні зобов'язання, не тільки в адміністративному, а й фінансовому плані.

Отже, якщо у вас є своя діяльність, ви є громадянином РФ і досягли повноліття, то можете сміливо відкривати ІП, якщо, звичайно, не є держслужбовцем. Для цього необхідно зібрати і надати наступні документи:

  • Заява (форма Р21001);
  • Квитанцію, яка свідчить, що ви оплатили належну за відкриття ІП держмито;
  • Ваш ІПН;
  • Документ, що засвідчує особу - тобто паспорт.

Як бачите, з оформленням індивідуального підприємництва не повинно виникнути ніяких труднощів. Зразок заяви можна знайти в інтернеті, податки сплатити в банку, а решту документів у вас і так є при собі - залишилося віднести їх до податкової або реєстраційну інспекцію і почекати близько 5 днів.

система оподаткування

Яку б форму реєстрації для свого бізнесу ви не вибрали, в будь-якому випадку ви зобов'язані будете сплачувати податки. При цьому вам варто заздалегідь вивчити це питання, щоб в кінцевому підсумку не виникло будь-яких непередбачуваних ситуацій, а тим більше порушення законів РФ. У 2017 році в Росії існує п'ять видів оподаткування підприємств, але вас на даному етапі (при відкритті ІП або ТОВ) повинні цікавити тільки два з них - загальне оподаткування і спрощена система.

Обидва різновиди мають свої переваги і недоліки, але сказати яка краще можна виходячи з кожного конкретного випадку, адже на цей вибір впливає дохід підприємства, кількість співробітників, ведення документації та ін. Далі ми більш детально розповімо про основні переваги та недоліки цих двох систем оподаткування.

Далі ми більш детально розповімо про основні переваги та недоліки цих двох систем оподаткування

Загальна система

Всім підприємствам при реєстрації автоматично встановлюється оподаткування за загальною системою. Якщо ж укупі з документами на реєстрацію фізособа подає і заяву про перехід на іншу систему оподаткування, то сплата податків і подання звітності буде здійснюватися за спеціальним режимом. Загальна система оподаткування вважається найбільш складною і в плані ведення звітності, і не зручною для підприємців за сумами відрахувань.

Виникає логічне запитання, чому ж вона зовсім існує, і хто її обирає для ведення бізнесу? На жаль перехід на інші системи оподаткування не може бути здійснений з різних причин, наприклад, якщо кількість співробітників в компанії занадто велике і не можна перевести підприємство на спрощений режим.

Спрощена система

Дана система оподаткування вважається найбільш лояльною до підприємств і за умовами, і з широкого діапазону форм, які можуть собі дозволити перехід на неї. Тому найбільш часто підприємства вибирають саме спрощений режим ведення звітності та оплати держмита. Умови спрощеної системи оподаткування припускають оплату від 6% до 15% доходів, зменшених на суму витрат.

Відкриття Рахунку в банку

Будь-який бізнес передбачає фінансові операції, які краще здійснювати через банк, якому ви довіряєте. Для цього необхідно відкрити спеціальний рахунок на ім'я керівника організації або навіть на юридичну особу і зберігати на цій банківській карті тільки гроші підприємства, а не свої особисті. Як відкрити рахунок і які умови його обслуговування, можна поцікавитися в обраному вами банку.

Рейтинг банків для відкриття розрахункового рахунку:

Банк Вартість обслуговування Вартість відкриття Інтернет банкінг Зняття готівки Відкриття (Точка)
950 руб. / Місяць (платіжне доручення 50 руб.) Безкоштовно Так 2,5% Тінькофф
490 руб. / Місяць (платіжне доручення 49 руб.) Безкоштовно Так 1,5% Альфа-Банк
1090 руб. / Місяць (платіжне доручення 50 руб.) Безкоштовно Та від 2.2% до 11% Райффайзен
730 руб. / Місяць (платіжне доручення 30 руб.) Безкоштовно Та від 0.4% до 10% Банк Москви
1990 руб. / Місяць (платіжне доручення 39 руб.) Безкоштовно Так

Де знайти інвестиції для бізнесу?

Не можна відкрити бізнес, не витративши на це ні копійки - це істина, яка відома всім. У той же час відсутність грошей як таких не означає, що вам не судилося бути бізнесменом і ваша доля щоденний рабська праця на когось іншого. Навіть якщо ви не маєте капіталу або маєте тільки якусь його частину, то можна використовувати чужі гроші. Ні, це не заклик до грабежу і шахрайства - залучення інвестицій в бізнес може бути чесним і законним. Для цього просто необхідно знайти інвесторів, які готові вкласти свої кровні в ваше підприємство і згодні почекати повернення грошей з відсотками до розкрутки бізнесу. Де знайти інвестиції для бізнесу?

Це може здатися дуже непросто. Звичайно, інвестори не будуть закидати вас своїми грошима просто на вулиці, і щоб їх роздобути необхідно докласти певних зусиль, але вони окупляться з лишком. Є маса способів привернути гроші в своє діло, і далі ми розповімо про найбільш вигідних, доступних і загальновідомих можливі шляхи зробити.

Є маса способів привернути гроші в своє діло, і далі ми розповімо про найбільш вигідних, доступних і загальновідомих можливі шляхи зробити

Приватні інвестиції

Якщо грошей немає і взяти їх просто ніде, то на виручку прийдуть приватні інвестиції в бізнес проекти. Багато людей, які мають гроші і бажаючі їх примножити, готові інвестувати в перспективний і прибутковий бізнес, при цьому немає необхідності їх шукати або мати будь-які зв'язки. Існує безліч інтернет-ресурсів, які виступають посередниками між бажаючими інвестувати гроші і тими, хто в цих грошах потребує. При цьому вам не доведеться навіть особисто зустрічатися з невідомими людьми - за допомогою одного з сервісів ви засвідчити свою особу, прийміть умови співпраці і отримаєте гроші на свій рахунок в найкоротший термін.

Кредит у банку

Заробіток з необхідністю співпраці з банками не обмежується можливістю створити банківський вклад. Один з варіантів отримати гроші для відкриття або розвитку свого бізнесу - взяти кредит в банку. Звичайно, цей варіант часом не дуже вигідний в плані того, що ви сплатите великі відсотки комісійних, але якщо ваша бізнес-ідея дуже прибуткова і швидко себе окупить, то чому б і ні?

До того ж, існує багато банків, які пропонують безпроцентний період погашення кредиту і якщо ви встигнете повернути гроші в означений термін, то вам не доведеться нічого переплачувати. Якщо ви зважилися брати кредит, то вибирайте банки з найбільш бездоганною репутацією і більш лояльними умовами до бізнесменів, адже існує великий ризик, що ви прорахували і прибуток прийде пізніше, ніж настане термін повертати гроші банку.

Банки надають кредитні продукти для малого та середнього бізнесу:

Банк Програма Процентна ставка Сума кредитування Термін кредитування Сбербанк
Програма стимулювання і кредитування суб'єктів малого та середнього підприємництва 10,6% - 9,6% від 10 млн. Руб. до 3-х років Альфа-Банк
Партнер від 12,5% від 500 тис. Руб. до 3-х років Банк Москви
Перспектива для бізнесу від 17% від 3 млн. Руб. до 5-ти років Райффайзен
Експрес від 17% від 300 тис. Руб. до 4-х років

свої накопичення

Найбільш вигідний варіант відкривати бізнес з нуля - самому інвестувати в нього свої заощадження. Управляти своїми грошима набагато приємніше і простіше, ніж чужими - ви будете впевнені в тому, що немає необхідності щось комусь повертати або переплачувати величезні відсотки. Це не означає, що ви можете розслабитися і пустити справу насамотек - фінансову самодисципліну ніхто не відміняв. У тому випадку, якщо ви не володієте активними інвестиціями, то необхідно подумати яке майно можна реалізувати для того, щоб отримати необхідну суму, наприклад, нерухомість або автомобіль.

державні субсидії

У багатьох країнах діють різні програми для бізнесменів-початківців, які допоможуть отримати інвестиції для бізнесу та відкрити свою справу. Як правило, такі програми виділяють певну суму для організації підприємства на різних умовах. Про те, які програми діють у вашій країні або регіоні можна дізнатися в місцевих центрах зайнятості, міських і районних державних адміністраціях.

Ризики при інвестуванні в бізнес

Багатьох від інвестицій в грандіозний бізнес і одержання надприбутку зупиняє страх втратити всі заощадження, потерпіти невдачу і усвідомити власну неспроможність. Подібні забобони виникають небезпідставно, але в будь-якому випадку, успіх підприємства в більшій мірі залежить від вас і ваших дій, адже це не передача коштів в довірче управління, а ваша повна залученість в процес.

Бізнесу і капіталовкладення, який би не ніс в собі ніяких ризиків, просто не існує. Існує різна ступінь ризику для кожного конкретного виду бізнесу, але ризики можна звести до мінімуму при правильному управлінні підприємством і капіталом.

Будь-які ризики можна нівелювати, якщо продумати чіткий план розвитку і навчитися прогнозувати розвиток тієї чи іншої ситуації. Залиште нерішучість і страхи в минулому, і відкривайте свою справу з твердою впевненістю в успіх підприємства - тоді у вас неодмінно все вийде. Інвестиції в бізнес - одна з можливостей знайти фінансову незалежність і значно поліпшити якість життя. Якщо ви вже стоїте на шляху звершень і досягнення своєї мети, то відкиньте будь-які забобони, пізнавайте сферу в якій хочете досягти успіху, продумуйте план дій і прикладайте зусилля. Адже ніхто крім вас самих не в змозі зробити вас успішним - ваша доля у ваших руках, сміливо керуйте нею і йдіть до наміченої мети.

Передплачуйте и всегда будьте в курсі останніх новин:

  1. Канал телеграм (Інвестиції з Ganesa)
  2. вКонтакте

Виникає логічне запитання, чому ж вона зовсім існує, і хто її обирає для ведення бізнесу?
Де знайти інвестиції для бізнесу?
Звичайно, цей варіант часом не дуже вигідний в плані того, що ви сплатите великі відсотки комісійних, але якщо ваша бізнес-ідея дуже прибуткова і швидко себе окупить, то чому б і ні?