Реклама
Реклама
Реклама

10 фільмів, про дійсний сенс яких ви не здогадувалися

  1. Божевільний Макс: Дорога люті
  2. Список Шиндлера
  3. Інтерстеллар
  4. Острів проклятих
  5. Пан Ніхто
  6. Чорний лебідь
  7. неоновий демон
  8. ходячі мерці
  9. Спліт
  10. бійцівський клуб

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Часом глядач не розуміє, чому абсолютно звичайний фільм справляє на нього настільки глибоке враження. А справа в тому, що якісне кіно спочатку будується на філософії, яка діє на підсвідомість, але не видна без докладного аналізу.

AdMe.ru розібрав 10 відомих картин - спробуйте переглянути їх, уже розуміючи прихований сенс.

Божевільний Макс: Дорога люті

За приголомшливим екшеном багато глядачів не бачать ідеї фільму. З точки зору психології все герої фільму є відображенням складових нашої особистості (дивіться малюнок): їх втечу - відображення наших страхів, зелені землі - наших мрій, подорож - трансформації особистості. Саме тому після перегляду глядач відчуває в собі нові сили і звільнення від емоційних лещат.

Список Шиндлера

Дівчинка в червоному пальто в «Списку Шиндлера» є відображенням головної ідеї фільму. Сам Стівен Спілберг коментує це так: «І США, і СРСР, і Англія знали про холокост. Але ніхто нічого не робив. Ми не витратили жодних ресурсів, щоб зупинити цей безжалісний смертельний марш. Це було величезним червоною плямою, яке бачили всі, але ніхто нічого не зробив ».

Інтерстеллар

уважний глядач помітить , Що у фільмі є два головних кольори: блакитний (символ вічності, неба) і пісочний (символ землі і часу). Герої змінюють одяг в залежності від сприйняття цих двох символів. І сам фільм побудований по міфологічної структурі: райський стан, боротьба людей з хаосом, порятунок. Тільки герої тут - звичайні люди. Тому фільм так впливає на глядачів.

Острів проклятих

Режисер з самого початку дає зрозуміти , Що головний герой - божевільний пацієнт: подивіться на кайдани в каюті детектива, на напружені обличчя поліцейських, на несерйозні допити медсестер, на незручність міс Кернс (вони всі грають, прикидаються). А в кінці герой усвідомлює правду, але прикидається неосудним, так як не може пережити біль від реальності, вважаючи за краще лоботомію.

Пан Ніхто

«Все на світі могло бути іншим, але мати таке ж значення», - каже Немо, тому що сенс будь-якої речі залишається незмінним незалежно від того, наскільки змінюється сама річ. А Немо - той унікум, який може сконцентруватися на точці неповернення і побачити всі варіанти своїх змін. Побачивши, що всі варіанти життя з матір'ю засновані лише на емоціях, а з батьком - на розумі, він вважає за краще третій - індивідуальний вибір (символ дорослішання людини).

Чорний лебідь

Багато хто вважає , Що «Чорний лебідь» - це фільм про шизофренію, про світлу Ніні і її другий особистості Лілі (Ліліт - «ніч, темрява» давньоєврейською). А на ділі це фільм про мистецтво як явище. У мистецтва завжди 2 сторони - творча і руйнівна, і справжня досконалість народжується лише в єдності цих двох начал, що метафорично і зображено у фільмі.

неоновий демон

Цей фільм неможливо сприйняти без аналізу . Неоновий демон - це темна сторона будь-якого бажаного об'єкта. Головна героїня - це метафора особливої ​​краси. У фіналі одна з героїнь «з'їв» цю красу, чому сама стає особливою. Варто відзначити ще постійно з'являється образ трикутника - Святої Трійці. Тобто світ моди і краси - це нова церква, а показ - це священна служба.

ходячі мерці

Ви не задумиваліс ь, чому серіал про зомбі від сезону до сезону утримує увагу і любов глядачів? Та тому що тут представлено не тільки зомбі-світ, а й приклади різних форм правління: від рабовласницького ладу до демократії. Таким чином, з кожним сезоном глядач виробляє ставлення до того чи іншого типу суспільства.

Спліт

Останні 20 секунд «Спліта» ламають всю картину, роблячи відсилання до фільму «Невразливий» - перед нами тепер не просто фільм, а «оріджін». Оріджін - це історія становлення супергероїв з коміксів. Виходить, герой - це не просто людина з розладом, а супергерой (історія якого переплітається з «невразливість»). Плюс це насмішка режисера Найта Шьямалана над всесвіту Marvel - тим самим він показав, що його всесвіт супергероїв більш рання.

бійцівський клуб

Існує абсолютно божевільна, але геніальна теорія : Марла - це теж особистість Оповідача. Зауважте, Марла і Тайлер дуже схожі: обидва постійно курять, носять однаковий одяг, кільця і ​​навіть зачіски. І з Оповідачем Марла схожа: у них однакові проблеми, обидва живуть в готелях, одночасно змінюють одяг, ходять на одні і ті ж курси і ще багато збігів. Вона жіноче начало героя, який намагається придушити чоловіче начало - Тайлер. Перегляньте фільм ще раз з цією думкою. Її навіть машини не помічають, чорт забирай!

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте