Реклама
Реклама
Реклама

Вартість монет 2 рубля 2000 року зі зображенням міст-героїв

  1. 2 рубля 2000 року Ленінград Зірочка героя і напис "Ленінград". А на монеті вантажівка, що проривається...
  2. 2 рубля 2000 років Москва
  3. 2 рубля 2000 року Новоросійськ
  4. 2 рубля 2000 року Тула
  5. Вартість монет 2 рубля 2000 року
  6. Набори монет 2 рубля 2000 року

2 рубля 2000 року Ленінград

2 рубля 2000 року Ленінград

Зірочка героя і напис "Ленінград". А на монеті вантажівка, що проривається в скутий блокадою місто, немов перетворився в єдиний організм, який смерть перемогти так і не змогла. У шкільні роки практично кожен з нас, вивчаючи славні битви Великої Вітчизняної Війни, вчив список міст, чиї заслуги були відзначені найвищою нагородою країни - Золотою Зіркою Героя. Їх так і називали: міста -Герої. Спочатку список представляв всього сім позицій. В ознаменування двадцятої річниці великої перемоги Указом № 3566-VI Президії Верховної Ради СРСР затверджено "Положення про почесне звання" Місто-Герой "".

2 рубля 2000 року Сталінград

2 рубля 2000 року Сталінград

Атака солдатів і Волга, затягнута димом. Бої йшли на кожній вулиці, в кожному будинку. Здавалося, немислимим нагородити всіх, хто відстояв Сталінград. Тому прийняли рішення нагородити місто. Історія звання "місто-герой" розпочинається 1 травня 1945 року. Наказ № 20 Верховного Головнокомандувача саме так пойменував чотири міста: Сталінград, Севастополь, Ленінград і Одеса. Перед двадцятою річницею початку війни Указ Президії Верховної Ради СРСР від 21 червня 1961 року додав до цього списку Київ.

2 рубля 2000 років Москва

2 рубля 2000 років Москва

Битва за столицю вперше намітила перелом в ході військових дій. Героїзм захисників Москви, в рядах яких крім військових боролося і численне ополчення, вирішили відзначити особливо. Президія Верховної Ради СРСР 8 травня 1965 року медаллю "Золота Зірка" і орденом Леніна нагородив вищезгадану п'ятірку міст, а Москва і Брестська фортеця разом з нагородами отримали і почесне звання ( "Місто-Герой" і "Фортеця-Герой" відповідно).

2 рубля 2000 року Новоросійськ

2 рубля 2000 року Новоросійськ

Морська піхота і прапор. Це пам'ять про 274 десантників, які, висадившись на крихітний плацдарм Новоросійська, більшу частину якого захопив ворог, утримували цю територію більше двохсот днів. Шеренгу міст-героїв Керч і Новоросійськ поповнили 14 вересня 1973 року.

2 рубля 2000 року Тула

2 рубля 2000 року Тула

Тулу обороняли не тільки війська, але і практично кожен житель. Безприкладним працею місто був перетворений в укріпрайон. Незважаючи на безперервні атаки, Тулу захопити не вдалося. Тому до списку міст-героїв приєдналися Тула (7 грудня 1976 роки) і Мінськ (26 червня 1974 року).

Тому до списку міст-героїв приєдналися Тула (7 грудня 1976 роки) і Мінськ (26 червня 1974 року)

Останнє розширення списку сталося в рік сорокаліття перемоги. 6 травня 1985 року містами-героями стали Мурманськ і Смоленськ. Раніше (18 липня 1980 року) зазнав зміна і сам статус. У Положенні тепер говорилося нема про почесне звання "Місто-Герой", а про надзвичайно відмінності. Міста-герої неодноразово поставали на поштових марках або в наборах значків. У рік 55-річчя перемоги Центральний Банк Російської Федерації вирішив увічнити їх і на монетних знаках.

У рік 55-річчя перемоги Центральний Банк Російської Федерації вирішив увічнити їх і на монетних знаках

Чому ж не всі відмічені Золотою Зіркою міста потрапили на ювілейні монети 2000 роки? Справа в тому, що розпад Радянського Союзу залишив мало не половину міст-героїв за межами Російської Федерації. І список міст з вищим ступенем відзнаки, підвідомчих Росії, скоротився до семи, ніби повернувся до початкового варіанту 1965 року. Тому серія двухрублёвих монет 2000 року включає в себе сім екземплярів. Кожен екземпляр має тираж по 10 мільйонів. Реверс ювілейних монет помітно відрізняється від оборотних. Причина в тому, що аверс зайнятий цілком під зображення. Тому написи "Банк Росії" і року карбування довелося перебратися на іншу сторону.

Вартість монет 2 рубля 2000 року

Десятимільйонний тираж не припускає, що якась із монет серії є рідкістю. Проте, за екземпляри, що не побували в побуті (Uncirculated), продавці просять приблизно півтори сотні. Більш точну інформацію щодо вартості ювілейних монет 2000 року Ви можете отримати на нашому сайті в каталозі проходів ювілейних монет сучасної Росії .

Санкт-Петербурзькому монетному двору дісталися Сталінград, Новоросійськ і Ленінград. Московський монетний двір карбував Тулу, Смоленськ і Мурманськ. Монети із зображенням Москви теж, звичайно ж, випустив ММД. Каталог Гусєва і Купреева не приводить жодних різновидів ні по одній з семи монет. Все нумізматичні знахідки на цьому фронті, якщо такі трапляться, ще попереду.

Набори монет 2 рубля 2000 року

Купити ювілейні 2 рубля 2000 роки не представляє складності. Продавці зазвичай намагаються зібрати всі монети, які є в наявності, і продати 2 рубля 2000 року комплектом. Ціна комплекту трохи вище, ніж монет окремо. Крім того, недобросовісні торговці в такі комплекти можуть підкласти одну-дві монети з невеликими дефектами. Звичайно, потерті екземпляри на тлі не бували в обороті відразу помітні, проте, ставитеся до покупки уважно. Якщо дозволяють кошти, зверніть увагу на коробкові набори. Однак тут ціна 2 рублів 2000 року різко стрибає вгору. Крім того, Ви ризикуєте вплутатися в одвічні нумізматичні суперечки, який з наборів вважати офіційним, а який - просто монетами, упакованими в красиву картонку. З огляду на, що двухрублёвкі друкувалися на різних дворах, набір монет 2000 року, в принципі не міг бути скомплектованим відразу на монетному дворі. А чи був запит Банку Росії на подальшу комплектацію - це таємниця, покрита мороком. Тому, незважаючи на привабливі коробочки, не шукайте цю продукцію в списках офіційних наборів.

Тому, незважаючи на привабливі коробочки, не шукайте цю продукцію в списках офіційних наборів

Останні ціни по аукціонам на монети в російських рублях