Реклама
Реклама
Реклама

BSNews :: Південні міста потрапили в Топ-20 найбагатших міст України

видання Фокус склало Топ-20 найбагатших міст України. При розрахунку враховувалися такі показники, як: населення, витрати міського бюджету на одного мешканця, середня зарплата, кількість нових робочих місць за 2011 рік, рівень безробіття, кількість зареєстрованих приватних підприємств, банківських відділень супермаркетів і ТРЦ, ресторанів і каф, готелів, площі житла і новобудов за 2011 рік до чисельності населення.

Херсону вдалося потрапити в Топ-5. Досить високий бал - 86, місто отримало за «Ділову активність». Як і Одеса (94 бали), яка посіла 7 місце.

Ялта - на 8 місці. У ОТІЧ від Херсона і Одеси це південне місто набрав 45 бала на відносно кількості витрат міського бюджету на чисельність населення. Також, 42 балу Ялта отримала за число новобудов у 2011 році.

Севастополь, який посів 12-е місце, зумів похвалитися одним з найнижчих рівнів безробіття. Як і Ялта, цей місто отримало непоганий бал за «Бюджет». Найвищий показник - 76 балів за «Ділову активність».

Традиційно найвища середня зарплата в містах-супутниках атомних електростанцій, таких як Енергодар (Запорізька область) - 6171,79 грн., Южноукраїнськ (Миколаївська область) - 5877,15 грн.

Цього року серед населених пунктів з самої щедрою оплатою праці виявився і портове місто Південний (Одеська область), жителі якого отримують в середньому 6027 грн. у місяць.

Всі ці міста показали і найкращу динаміку зростання зарплати - за рік жителям стали платити приблизно на 1000 грн. більше. Втім, високих зарплат виявилося недостатньо, щоб потрапити до двадцятки рейтингу.

Топ-20 найбагатших міст України (при натисканні відкриється таблиця великого розміру):

BSNews