Реклама
Реклама
Реклама

Ректор Гірничого університету втратив дочку

Ректор Гірничого університету Володимир Литвиненко не може знайти свою дочку - депутата петербурзького Закса Ольгу Литвиненко. Батько настільки перехвилювався, що був змушений звернутися в ГСУ СК РФ по Петербургу, де за його заявою було порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 127 КК РФ (незаконне позбавлення волі). В рамках розслідування в Петербурзі заарештували все майно Ольги Литвиненко. Сама депутат заявляє, що ніхто її не викрадав і не утримує. Вона знаходиться в декретній відпустці за кордоном. Ректор Гірничого університету Володимир Литвиненко не може знайти свою дочку - депутата петербурзького Закса Ольгу Литвиненко

spmi.ru

Ректор Гірничого університету Володимир Литвиненко не може знайти свою дочку - депутата петербурзького Закса Ольгу Литвиненко. Батько настільки перехвилювався, що був змушений звернутися в ГСУ СК РФ по Петербургу, де за його заявою було порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 127 КК РФ (незаконне позбавлення волі). В рамках розслідування в Петербурзі заарештували все майно Ольги Литвиненко. Сама депутат заявляє, що ніхто її не викрадав і не утримує. Вона знаходиться в декретній відпустці за кордоном.

Конфлікт батька і доньки Литвиненко, що триває з минулого року, вийшов на новий виток. Ольга Литвиненко, яка звинувачувала свого батька в тому, що він незаконно утримує у себе внучку, дочка депутата, тепер підозрює його в тому, що він хоче відібрати у неї ще й сина. Нібито саме з метою захистити свого малюка жінка покинула батьківщину. Благо не виконувати депутатські повноваження вона може з повним правом - знаходиться в декретній відпустці. Однак батько не залишив її своєю увагою і всіма силами намагається розшукати втікачку.

Буквально відразу після того, як Ольга Литвиненко покинула межі країни, за заявою її батька Володимира Литвиненко Слідчий комітет порушив кримінальну справу, в рамках якого почалися пошуки «мадонни з немовлям». Шукати нібито незаконно утримувану Ольгу і її неповнолітнього сина офіційно почали з 29 червня 2011 року.

Сама дочка ректора виявила, що її намагаються знайти, коли дізналася про арешт її майна в Петербурзі. Слідчі ще в серпні 2011 року опечатали її квартиру на вулиці Нахімова, 15, де сусідом Ольги є сам Володимир Литвиненко, а також її квартиру на Комендантському проспекті. Депутат здавала її мешканцям, яким на вимогу співробітників правоохоронних органів довелося екстрено з'їжджати.

Помічники депутата також повідомляють, що слідчі намагаються накласти арешт і на рахунку пані Литвиненко. А два тижні тому в рамках розслідування її уявного викрадення провели обшук у адвоката жінки. Слідчі вилучили комп'ютер і документи.

Сама Ольга Литвиненко заявляє, що не раз намагалася довести російському слідству, що жива, здорова, не загубилася і не утримується насильно. У телефонній розмові з кореспондентом «Фонтанки» Ольга Литвиненко заявила, що дзвонила і писала в ГСУ СК, а також відправляла на адресу слідчих нотаріально завірені свідоцтва своїх колег про її перебування в доброму здоров'ї. Наприклад, депутат повідомляє, що 1 серпня 2011 року, вже після того, як було порушено кримінальну справу, вона разом з офіційною делегацією петербурзького парламенту брала участь в офіційних заходах у Гданську, де були присутні її колеги, в тому числі депутати Геннадій Озеров, Володимир Дмитрієв , а також генеральний консул Росії в Гданську Сергій Пучков.

«На слідчого, однак, свідчення ефекту не справили, - зазначає Литвиненко. - Він просить мене назвати свою адресу за кордоном, а я не хочу цього робити, так як боюся, що мій батько, який забрав у мене дочка, зробить спробу забрати і сина ». Литвиненко також повідомила «Фонтанці», що є патріоткою своєї країни, але зараз, через кримінальної справи і пов'язаного з ним переслідування подумує про те, щоб назавжди залишитися за кордоном.

У Слідчому комітеті «Фонтанці» факт розслідування у справі зниклої пані Литвиненко підтвердили, проте від докладніших коментарів відмовилися з посиланням на таємницю слідства. Нагадаємо, конфлікт між ректором Гірничого університету Володимиром Литвиненко і його дочкою, депутатом Закса Ольгою Литвиненко, розгорівся на початку цього року. Тоді стало відомо, що батько забрав у своєї дочки малолітню онуку і відмовляється повертати матері. ректор порахував , Що дівчинці буде краще з бабусею і дідусем, а не з матір'ю.

За цей час Ольга Литвиненко встигла поскаржитися на свого батька і лідеру «Справедливої ​​Росії» Сергія Миронова, і екс-губернатору Валентині Матвієнко, і прем'єр-міністру Володимиру Путіну, якого називають близьким другом ректора Гірничого. Однак спроби ці нічого не дали. Невтішна мати вийшла з партії есерів, розчарувавшись в її політичних ідеалах, а пізніше і зовсім покинула країну.

Сторона ректора Гірничого університету в суді за внучку зараз стверджує, що дівчинка проживає не з бабусею і дідусем, а з батьком - громадянином Нідерландів Андрієм Агошкова, а слідчо, вони не можуть повернути її матері .

Маша Могилевська, «Фонтанка.ру»