Реклама
Реклама
Реклама

Гордєєва: Серебренников ніколи не був помічений в розкішному способі життя, він займався мистецтвом

У публікації, в якій СК просить «Не демонізувати слідство», перераховується майно, арештоване у справі «Сьомий студії». Журналіст Катерина Гордєєва підкреслює: Кирило Серебренников - це взагалі не про гроші У публікації, в якій СК просить «Не демонізувати слідство», перераховується майно, арештоване у справі «Сьомий студії»

Кирило Серебренников. Фото: Сергій Фадеічев / ТАСС

«Не треба демонізувати слідство»: Слідчий комітет офіційно заявив про завершення збору доказів у справі «Сьомий студії». Текст, підписаний офіційним представником СК Світланою Петренко, розміщений на сайті комітету під великою фотографією Кирила Серебренникова на тлі вивіски з написом «Платформа».

Тон документа говорить про повну упевненість слідства у своїй позиції. У тексті Петренко пояснює, чому Олексія Малобродского так довго тримали в СІЗО, але в підсумку пом'якшили запобіжний захід. Там же перераховується майно, арештоване у цій справі.

За великим рахунком це маніфест СК: «Все, що нам потрібно, ми зібрали!» Раніше Малобродскій був небезпечний і міг якось вплинути на слідство, але тепер матеріалів стільки, що можна навіть запобіжний захід пом'якшити. До того ж самопочуття його погіршало, а раніше був здоровий - приблизно така суть офіційної заяви.

«Головною метою Слідчого комітету в цій справі є забезпечення повернення державі викраденого майна», - зазначає на сайті СК Світлана Петренко і нагадує, що, за версією слідства, в цілому з 214 млн рублів, виділених на організацію проекту «Платформа», фігуранти кримінальної справи вкрали 133 млн.

Далі йде перерахування того, що слідство змогло заарештувати. В першу чергу йдеться про квартиру Серебренникова в Німеччині, вартістю 300 тисяч євро. Звинувачення наполягає, що нерухомість режисер купив в період, коли було скоєно розкрадання. Адвокат Кирила Серебренникова Дмитро Харитонов нагадує, що в суді вже не раз говорилося:

Далі в списку арештованого майна йдуть ювелірні прикраси, 5 тисяч євро і 100 тисяч доларів готівкою, а також автомобілі на суму 7 млн ​​рублів. Усе. І це по всім фігурантам справи відразу, а їх, нагадаю, шестеро.

Які машини, скільки їх, кому саме вони належали, у кого конкретно були коштовності і готівку - подробиць в тексті немає. У Олексія Малобродского заарештували Skoda Octavia, каже його адвокат Ксенія Карпінська.

Малобродскій знаходиться в Одинцова під підпискою про невиїзд. Серебренніков - в невеликій квартирі на Пречистенці. Загальна її площа - 42 квадратних метри, але йому вистачає. Кирило Серебренников - це взагалі не про гроші, підкреслює журналіст, автор документальних фільмів Катерина Гордєєва.

«Оперативні заходи процесуального характеру необхідні для того, щоб домогтися відшкодування збитку, не допустивши ситуації, при якій обвинувачені роками ховаються за кордоном, виводять туди ж викрадені грошові кошти, а повернути їх стає набагато складніше. Це відноситься до всіх без винятку фігурантам, будь то чиновник, підприємець, або представник творчої професії. Вимоги закону для всіх єдині », - так закінчується текст офіційної заяви на сайті СК, діяльність якого, в цьому ж тексті, його автори, як уже було сказано, попросили не демонізувати.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?