Реклама
Реклама
Реклама

Оглядовий майданчик на Воробйових горах

  1. Події та свята
  2. сувеніри
  3. Історія, легенди і факти

У Москві, на Воробйових горах, оглядовий майданчик користується великою популярністю. Тут завжди відпочиває маса людей і повно туристів, які приїжджають з багатьох регіонів і інших країн. Майданчик виділяється значною висотою в вісімдесят метрів над рівнем Москви-ріки. Вона займає один з семи пагорбів міста. Одна з найвищих частин столиці до 255 метрів - це височина, де створено майданчик на самому її краю. У Москві, на Воробйових горах, оглядовий майданчик користується великою популярністю

Події та свята

На оглядовому майданчику постійно проводяться різні захоплюючі концерти та фестивалі, а також заходи, пов'язані зі святом День міста, в першу неділю вересня, День сім'ї, вірності - 8 липня, і багато інших свят. Стало головною традицією для суспільства людей прийти сюди і побачити Новорічний салют і салют в великий День Перемоги.

Неподалік від майданчика розташовується старовинна церква Трійці Живоначальної на Воробйових горах. У класичному стилі був створений храм з каменю ще в 1811-1813 роках. Церква вишикувалася значно раніше в XV столітті, саме тоді. Коли тут існувало село Воробйова.

Біля оглядового майданчика височіє будівля в тридцять шість поверхів навчального корпусу МДУ. Колись воно довгі роки вважалося самим висотним будинком усієї Європи. Його висота, включаючи в себе і шпиль, досягає до 240 метрів.

сувеніри

У наявних тут сувенірних наметах, кожен бажаючий людина може купити собі якесь виріб з народного промислу, від російських матрьошок до плетених личаків.

Історія, легенди і факти

Відкриття майданчика відбулося в 1953 році в один час разом з відкриттям будівлі МДУ на Воробйових горах. З цього місця, відкривається чудовий огляд на всю столицю: з лівого боку стоїть бізнес-комплекс «Москва-Сіті», дзвіниця Новодівичого монастиря і Останкінська вежа, в центрі арена «Лужники», а з правого боку - це будівля Академії наук і Шуховская телевежа .

Московські екскурсії ніколи не проходять, щоб не відвідати оглядовий майданчик. Вона також зручна для зустрічей столичних стрітрейсерів і байкерів. Взимку сюди приходять любителі і поклонники зимового спорту.

Воробйови гори називалися Ленінськими все радянських часів з 1935 по 1999 рік. Але маючи офіційну назву Ленінські гори, у жителів Москви в побуті зберігалося назва «Воробйови гори».