Реклама
Реклама
Реклама

Як потрібно одягатися для гри в гольф


Поняття dress code увійшло в наше життя більш століття назад. З берегів Туманного Альбіону звід правил хорошого тону і етикету щодо одягу і зовнішнього вигляду в офіційних і неофіційних ситуаціях проник в усі куточки світу і всі сфери нашого життя. Гольф дуже старий і вишуканий вид спорту, який вимагає багато практики і особливого підходу. Це заняття не терпить неповаги, і навіть в плані екіпіровки треба підходити відповідально. Відомий вислів про те, що «думати ти можеш по-своєму, а одягатися як всі» в разі гольф-клубу більш ніж доречно. Повага до інших (в даному випадку за допомогою одягу) під час гри на поле і під час знаходження на території клубу є основоположним принципом гольфу.
Члени клубу, їх сім'ї і гості повинні одягатися так, як доречно для певної клубної зони, в якій вони перебувають, або для використовуваного об'єкта клубної власності. Вираз «одягатися доречно» слід розуміти як сукупність вимог до чистоти, презентабельності і гарному стану одягу. Одяг також не повинна бути викликає і агресивною по відношенню до інших членів клубу.
Керівництво, через головного менеджера, уповноважена визначати, що означає «одягатися доречно» в кожному конкретному випадку, і вимагати від будь-якого неналежним чином одягненого особи покинути територію клубу або конкретну клубну зону, в якій він / вона знаходиться в недоречною одязі. Стандарти одягу можуть іноді скасовуватися керівництвом клубу на час особливих заходів і робіт.


Очікується, що члени клубу будуть одягатися відповідно до середовищі й атмосфері клубу, рекомендуючи своїм гостям робити те ж саме. Одягатися потрібно неофіційно і з хорошим смаком.
Ставлення до dress code на різних полях різне. Наприклад, в закритих приватних клубах може бути регламентована довжина і колір чоловічих шкарпеток, а також глибина вирізу на жіночих блузках.

На противагу цьому на муніципальних полях в країнах з сильними демократичними традиціями можна побачити те, чому прийде в обурення член якого-небудь манірного клубу - гольфіста в джинсах.

І все ж існує набір основних правил, виконуючи яке, ви будете почувати себе впевнено в більшості гольф-клубів світу.

Ваша спортивна форма повинна бути чистою і акуратною

Базовими елементами чоловічого гольф-гардероба є добре скроєні штани або гольф-шорти до колін і сорочка поло, яка може бути як з короткими, так і з довгими рукавами. Дозволяється вдягати «бермуди» чи брючні шорти. Остаточне рішення про форму одягу приймає гольф-pro або головний менеджер.

Неприйнятні майки, футболки, майки в сітку, що не підшиті обшарпаними джинси, довгі купальні труси, тренувальні штани, джинси, купальники, тенісні та інші атлетичні шорти, не дістають до колін. Будь-яку з перерахованих речей носити не дозволяється.

На брюках і / або шортах повинні бути шлевки під ремінь. Одворотів, навпаки, не повинно бути, тому що в них збирається бруд. Носіть шкіряний ремінь.

Одяг для гольфу часто буває яскравою і кольоровий, але немає потреби використовувати всі кольори одночасно. Кольори немов діти ... або співробітники: деякі гармоніюють, інші - навпаки. Добре виглядає один яскравий колір у поєднанні з нейтральним каштановим, чорним або білим. Якщо це ваша перша гра з керівником, то розумно було б використовувати класичну комбінацію з коричневого або синього з кольором хакі. І, будь ласка, не більше одного картатого (або візерункового) елемента в усій вашому одязі!

Дрес-код: як його носити і з чим його їсти. Частина 2

Сорочки без коміра, тренувальні костюми, штани та інший одяг для гімнастичних вправ і тренувань дозволяється носити тільки в роздягальнях і фітнес-зонах.

Дамам також пропонуються брюки і сорочка поло, яка, однак, може бути і без рукавів. Для жінок прийнятні сукні, блузи, сорочки, широкі штани, гольф-шорти або спідниці для гольфу.

Неприйнятні блузки на бретелях, футболки, майки в сітку, купальники, тренувальні штани, джинси, тенісні сукні або атлетичні шорти.

Наявність спеціального взуття для гольфу також є обов'язковою умовою виходу на поле. Вона повинна бути не тільки комфортною для гравця, але і безпечною для покриття поля.

Ідеальне рішення - спеціальні шкіряні черевики з гумовою підошвою на шипах. На гольф-поле і тренувальних майданчиках носити можна або класично прийняті гольф-туфлі, або іншу затверджену взуття. Футбольні та бейсбольні шипи на підошві суворо заборонені. На гольф-поле також забороняється носити вуличне взуття, взуття для тенісу, бігу. Носіння прийнятої гольф-взуття дозволяє зберегти поверхню паттінг-гринов в хорошому стані.

Якщо ви граєте в шортах, то рекомендуються шкарпетки. Вони можуть бути довжиною до коліна або трохи вище щиколотки. Колір шкарпеток переважно білий.
Вам необхідний головний убір, який захищав би вас при тривалому перебуванні на сонці. Це може бути капелюх, бейсболка або т.зв визор. Головне, щоб вони мали досить великі поля або козирок, що вкриває від сонця ваші очі.

Важливу роль відіграють аксесуари. Щоб ключка не ковзала в руках і не натирала мозолі, необхідна рукавичка, вона повинна чітко сидіти по руці. Рукавички шиють з тонкої шкіри, в літньому варіанті додають текстильні елементи.

Також для захисту очей і в цілому комфортної гри слід придбати сонцезахисні окуляри, бажано з захистом від ультрафіолету.

Оскільки в гольф грають за любої погоди, то в вашій сумці для ключок повинні бути: вітровка і комплект, призначеної для гольфу водонепроникного одягу. Купуючи їх, переконайтеся, що ці предмети екіпіровки не утрудняють вас і не заважають вам при русі ключкою.

Слід зазначити, що несподівані часом вимоги деяких клубів до дрес-коду, не повинні змушувати вас комплексувати з приводу довжини шортів або кольору шкарпеток. Як правило, підходять вам за розміром речі відомих гольф-брендів, куплені в спеціалізованих гольф-магазинах, відповідають сучасній моді і без питань приймаються в найвимогливіших гольф-клубах.

Тепер про те, що сьогодні вважається поганим тоном і чого слід уникати при відвідуванні гольф-клубів:

  • Більшість гольф-клубів просять не з'являтися на полі в одязі з деніму будь-якого забарвлення.
  • Багато клубів не дозволяють грати і знаходитися в клаб-хаусі в камуфльованих штанях і т.зв. cargo-pants - брюках з безліччю накладних кишень.
  • На гольф-поле не прийнято носити сорочку навипуск. Вона завжди повинна бути заправлена ​​в штани, а штани мати пояс. Штани від тренувальних костюмів і шорти підв'язані тасьмою неприпустимі.
  • Також гольф dress-code не передбачає носіння майок, футболок і жіночих топів. На ваших сорочках не повинно бути великих принтів і аплікацій. І вже зовсім неприйнятно знаходження на полі в купальних костюмах.
  • Поганим тоном вважається носіння бейсболки козирком назад і, навіть якщо ви носите її правильно, не забудьте зняти, перебуваючи всередині клубного будинку.
  • У деяких гольф-клубах відвідувачів вимагають переодягатися в роздягальні, а не на парковці, біля автомобіля.
  • Як правило носіння шиповану взуття не дозволено всередині клубного будинку і тим більше в його ресторані.

І все ж найкращим способом не потрапити в незручне становище є попереднє (на сайті або по телефону) ознайомлення з вимогами дрес-коду того клубу, де ви збираєтеся грати.

КОРИСНО
Прихильники спортивного стилю можуть звернути увагу на Adidass, не так давно у них з'явилася гольф-лінія одягу. Їх взуття виглядає як звичайні кросівки, тільки з шипами - яскраво і молодіжно.
Якщо ви борець за екологію, вибирайте шведську марку Daily Sports. Вона славиться використанням натуральних і високотехнологічних матеріалів. Різнокольорові шкарпетки цієї марки допоможуть вашим ногам дихати і урізноманітнюють будь-який навіть самий нудний лук.
Ще одна шведська компанія Lindebeag регулярно випускає колекції одягу, які вважають за краще люди, які знають толк в світових тенденціях моди.
Для практичних людей, що віддають перевагу комфорту і якість, була створена марка Golfino - практична, з бездоганною німецькою якістю і актуальним дизайном.
В асортименті одягу Baleno є непромокальні куртки і ветровки з високотехнічних матеріалів. Вони будуть довго служити на поле при будь-яких погодних умовах.
Гравці сміливіший виберуть італійську марку Chervo. Одяг цієї компанії відрізняється сміливим дизайном, яскравими квітами і стильними аксесуарами. Така консервативна гра, як гольф, набуває нове обличчя. В такому одязі вас точно помітять. Головне при цьому бути впевненим не тільки в собі, а й у своєму свінгу.
Марка Callaway пропонує класичні черевики зі шнурками. У новій колекції можна знайти яскраво-червоні черевики з білими смужками. Дуже стильно виглядає взуття Botticelli і Bogner. Якби там не було шипів, із задоволенням такі кеди можна було б носити в повсякденному житті. Взуття від FootJoy відома як найзручніша. Не дарма назва бренду перекладається як насолоду ступні.

Дрес-код для українського чиновника