Реклама
Реклама
Реклама

Черговість будинків для знесення з реновації в Москві визначать до кінця 2019 року

Фото: m24.ru/Михаил Сипко

Обсяги, терміни, етапи та черговість реалізації програми реновації столичного житлового фонду визначать до кінця 2019 року, заявив заступник мера з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін. Про це повідомляє Агентство "Москва" .

В рамках програми буде забезпечено будівництво монолітних будинків і будинків з сучасних панельних конструкцій, підкреслив Хуснуллін. Будинки будуть відповідати сучасним стандартам.

Раніше Сергій Собянін затвердив постанову "Про Програму реновації житлового фонду в місті Москві".

До програми увійшли 5 144 багатоквартирних будинки, в яких знаходиться 350 тисяч квартир, де проживають приблизно мільйон москвичів. Більшість - 4 062 будинки - потрапили в програму реновації за підсумками голосування в центрах держпослуг "Мої документи" і на порталі "Активний громадянин". В 1082 будинках таке рішення прийняли на зборах власників.

З 1 серпня 2017 року власників житлових і нежитлових приміщень в будинках, включених в програму, звільнять від сплати внесків на капітальний ремонт. К1 жовтня планується скласти перелік територій, на яких в майбутньому побудують "стартові" багатоквартирні будинки, щоб запустити процес "хвильового переселення" москвичів із старого житла.

До 1 січня 2018 року в уряді міста розроблять нормативно-правові акти за програмою реновації, а до 1 серпня 2019 року підготують містобудівну документацію.

[URLEXTERNAL = http: //m24.ru/special/renovation] Все про оновлення житлового фонду міста Москви - спецпроект m24.ru [/ URLEXTERNAL]

сюжет: Програма реновації житла в Москві