Реклама
Реклама
Реклама

Богородское, Глянув, Метрогородок: кругом Лосиний острів, є сучасні житлові комплекси, гряде реконструкція

Богородское, Глянув, Метрогородок - три досить віддалених від центру Москви району Східного округу. Метрогородок і Глянув навіть межують з МКАД. Втім, певну частину кожного з районів займає Лосиний острів. Національний парк, звичайно, благотворно впливає на екологію районів, але на подив їх не можна назвати найбільш екологічно чистими. Точно так само як і найсучаснішими і упорядкованими, адже основна частина їх житлового фонду - п'яти- і дев'ятиповерхівки. Але і тут є плюс - житло в цих районах не можна назвати дорогим.

Про актуальні тенденції на ринку нерухомості зазначених районів і про ціни, що склалися тут, розповідає портал про нерухомість Metrinfo.ru .


Інфраструктура промислових районів
Богородское , Глянув і Метрогородок вважаються промисловими районами. У Метрогородке працюють 18 підприємств (ТЕЦ-23, Метромаш, Моспромжелезобетон, Хладопродукт, Черкізовський м'ясопереробний комбінат та ін.) У Глянув їх близько 30, серед яких Моселектропрібор, Цветмет, Дослідний завод електротехнічного обладнання, і т.д. Мабуть, тільки Богородское втрачає статус індустріального району. Тут розташовується велика промзона, її більшу частину займало об'єднання «Червоний Богатир», і ще більше 40 підприємств. Але зараз багато хто з них закриті, вже винесені за межі столиці, або збираються переїжджати в найближчим часом. На їх місці, можливо, будуть зведені нові житлові квартали.

Місцева інфраструктура сформувалася в середині минулого століття, і жоден з них не відчуває серйозного недоліку в магазинах, аптеках, службах побутового обслуговування, банках, фітнес-клубах, салонах краси і розважальних центрах. Жителям Глянув і Метрогородка не вистачає дитячих садків, але це общемосковской проблема. «А ось Богородское дитячими садами забезпечений добре», - стверджує Світлана Бирине, керівник департаменту міської нерухомості ТОВ «Стройтрест-Нерухомість». У Богородському майже на 76 тис. Жителів припадає 24 дитячих садки і 16 шкіл, а також кадетська школа-інтернат № 5 «Преображенський кадетський корпус». У районі працюють коледжі та ВНЗ (наприклад, Університет Н. Нестерової).

На 159,1 тис. Осіб, які проживають в районі Глянув, припадає 28 дитячих садків, 19 загальноосвітніх шкіл, школа-лабораторія, гімназія, дві музичні та спортивна школи. Також працюють 5 бібліотек, Центр додаткової освіти дітей, різні гуртки та секції. У Метрогородке для більш ніж 33 тис. Жителів відкрито 9 дитячих садків, 4 школи, ліцей, два коледжу, кілька ВНЗ, є 2 бібліотеки, клуб «Ліцей», дитячий молодіжний центр «Синій птах».

Непогано йдуть справи в цих районах з охороною здоров'я та спортивною базою. У Глянув працюють 6 поліклінік, фізкультурно-оздоровчий центр «Атлант», є спортмайданчики і міжшкільні стадіони. У Метрогородке теж 6 поліклінік і медцентрів, 4 лікарні (в т. Ч. Клінічна лікарня УД президента РФ, Лікарня ім. Н.А. Семашко). Спортом ж можна зайнятися на численних спортмайданчиках і в фітнес-клубах.

До недавнього часу найкраще справи зі спортом йшли в Богородському, там працював стадіон «Червоний Богатир», де грав великий голкіпер Лев Яшин. Але кілька років тому його знесли, незважаючи на протести жителів і вдови Яшина, а територію віддали під житловий проект «Еко-парк« Лосиний острів ». Влада пообіцяла жителям побудувати новий ФОК, але поки до цього далеко. «На території району залишився ще один стадіон - імені І.А.Нетто, де проводить свої матчі молодіжний склад, а так само ДЮСШ команди« Спартак Москва », - повідомляє Світлана Бирине (« НДВ »).

Вид на парк Лосиний острів

Вид на парк Лосиний острів

Дон-строй

Екологія: Лосиний острів рятує, але не всіх

Частина кожного з трьох районів займає національний парк «Лосиний острів»: «Близько 65% території Богородського розташоване в цьому лісовому масиві, - каже Світлана Бирине, - а його ставки - Казенка і Швейцарка - популярні місця відпочинку». В районі Метрогородок більша частина території зайнята парком. Глянув також охоплено Лосиним островом, де, до речі, знаходиться Гольяновскій ставок - улюблене місце відпочинку місцевих жителів. Відпочити можна і у Бабаєвського ставка.

Однак в деяких кварталах Глянув повітря досить брудний: тут найбільш розвинена промисловість, тут знаходиться Московський автовокзал і багато транспортних розв'язок. Можливо ситуація покращиться, коли буде побудований новий автовокзал в районі метро «Черкізовському».


транспортна ситуація
Будівництво нового автовокзалу в Глянув, а разом з цим реконструкція існуючих автомагістралей і розв'язок, повинні сприяти і поліпшенню транспортної ситуації. Пробки тут бувають часто. Але зате в Глянув є своя станція метро - Щолківська, і можна також скористатися станцією Черкізовському, - на кордоні Глянув і Преображенського.

У Богородському немає особливих проблем з автотранспортом, а також в розпорядженні у жителів теж є метро - Вулиця Подбельського, та й Черкізовському неподалік. Тільки в Метрогородке немає власної станції метро, ​​його жителям доводиться добиратися до Вулиці Подбельського, але в районі добре розвинений громадський транспорт. Територією району проходить Відкрита шосе, яке ділить його на дві майже рівні частини, пробки тут не так вже часті, а коли побудують Четверте транспортне кільце, стане ще краще.

численна вторинка
Всі райони активно забудовувалися в середині минулого століття, і з тих пір практично не реконструювалися. Сьогодні є план реконструкції мікрорайону «Калошин-А» в Глянув, великі плани з перебудови району у влади Метрогородка, а в Богородському вже будуються окремі об'єкти. Але поки тут помітна перевага старого житлового фонду. «У Метрогородке це в основному 5-поверхові цегляні будівлі, в Богородському - будинки, побудовані в 50 - 70-х роках минулого століття (цегляні і панельні)», - повідомляє Світлана Бирине ( «НДВ»), а в Глянув - панельні будинки 1970-90-х рр Активного попиту на такі пропозиції, немає, тому і ціни на вторинному ринку Богородского, Глянув і Метрогородок досить низькі.

Найдешевші квартири в Глянув . За даними компанії Blackwood квадратний метр на вторинному ринку тут коштує 3 900 долл. США. Електронний сервіс Metrinfo.Ru « Ціни на квартири в Москві по районах »Дає нам цмфру - 111 тисяч рублів за кв.м.

«Діапазон цін коливається від 3,4 млн. До 10,5 млн. Рублів за квартиру. Однокімнатні в середньому коштують 4,3 млн. Руб. двокімнатні - 5,6 млн. рублів трикімнатні - 7 млн. рублів »- повідомляє Сергій Лядов, керівник PR-відділу інвестиційно-девелоперської компанії« Сіті-XXI століття ».

квартири в Метрогородке теж відносно дешеві. За даними Blackwood квадратний метр житла в цьому районі коштує в середньому 4 000 долл. США, за інформацією Metrinfo.Ru - 112,7 рублів за кв.м. «Однокімнатні квартири можна купити за 3,8 - 4,7 млн. Руб., Двокімнатні - за 4,4 - 6,9 млн., А трикімнатні - за 5,7 - 9 млн. Руб., - говорить Світлана Бирине ( «Стройтрест»).

Експерти вважають, що найдорожчі квартири в Богородському , Адже це найближчий до центру район з розглянутих і з найсприятливішою екологією. Середня ціна метра, за даними компанії Blackwood - 4 100 дол. США, а Світлана Бирине називає навіть великі цифри - 4 300 - 4 600 долл. США. А ось наш лічильник показує більш скромну суму, аналогічну попередньої - 112,7 рублів за кв.м.

ЖК «Богородський» будується

НДВ-нерухомість


нові об'єкти
У Метрогородке сьогодні нічого не будують. «У районі йде планомірний знесення та реконструкція старого житла, періодично будуються сучасні житлові будівлі з пов'язаними з ним об'єктами інфраструктури» - повідомляє Світлана Бирине ( «НДВ»), але на сьогодні новобудов, в яких відкриті продажу, немає, а точний план реконструкції району планується розробити і затвердити лише до 2011 р При цьому його повна реалізація намічається на 2020 р

У Богородському сьогодні можна купити квартири в двох недавно зданих будинках, будуються ще два об'єкти. Один з них - житловий комплекс бізнес-класу «Богородський», в п'яти хвилинах ходьби від станції метро Вулиця Подбельського. ЖК складається з 11 корпусів змінної поверховості (від 7 до 30 поверхів). У стилобатной частини передбачається розміщення дворівневого підземного паркінгу на 1890 машиномісць. На території будуть дитячі та спортивні майданчики, майданчик для вигулу собак. Проектом передбачено і будівництво дитячого садка. «Один з плюсів цього житлового комплексу - експлуатовані дахи, звідки відкриється прекрасний вид на бульвар Маршала Рокоссовського, ПКіВ« Сокольники »і парк« Лосиний острів », - розповідає Світлана Бирине (« НДВ »). - У ЖК «Богородський» можна купити 1,2,3,4-кімнатні квартири з триметровими стелями і зручними плануваннями площею від 41 до 126,7 кв.м., а ціна квадратного метра починається від 80 тис. Руб. »

ЖК «Будинок в Богородському»

ЖК «Будинок в Богородському»

1dom.ru

ЖК «Лосиний острів»

Дон-строй

Ще один відомий проект бізнес-класу, що зводиться в Богородському - 19-29 поверховий ЖК «Лосиний острів». До послуг майбутніх мешканців - трирівневий підземний гараж на 1 698 машиномісць, внутрішній двір з дитячими і спортивними майданчиками. У комплексі представлені 1-4-кімнатні квартири вільного планування площею від 49 до 132 кв. м з триметровими стелями. Проектом передбачені великі площини скління - панорамні вікна і еркери, які забезпечать відмінну інсоляцію, до того ж більшість квартир матиме види на кілька сторін світу. Ну а вартість квадратного метра в цьому будинку починається від 98 тис. Руб.

У Глянув на сьогодні одна новобудова - ЖК бізнес-класу «Будинок на Щелковской». За даними компанії Blackwood це монолітно-цегляний 12-поверховий будинок, розрахований на 264 квартири з підземним паркінгом. Однокімнатні квартири в цьому ЖК площею 46,1 - 53 кв. м можна купити за 125 000 - 161 327 руб. / кв. м, двокімнатні (площа 72,3 - 81,4 кв. м) - за 123 000 - 139 700 руб. / кв. м, трикімнатні (площа 103,3 - 108,2 кв. м) - за 112 000 - 126 500 руб. / кв. м.

ЖК «Будинок на Щелковской»

ЖК «Будинок на Щелковской»

1dom.ru

Місцезнаходження ЖК «Богородський»

НДВ-нерухомість

Можливо, вже скоро в Глянув почнеться комплексна реконструкція мікрорайону «Калошин-А», якій займеться компанія «Сіті-XXI століття». Коли був оголошений перший план реконструкції, жителі мікрорайону обурилися прийдешніми змінами (особливо тим, що на місці дитячих майданчиків і зелених дворів повинні були з'явитися висотки), і в подальшому оновлення мікрорайону обговорювалося з ними. «У перших розробках передбачалися надбудова з двох поверхів в шести п'ятиповерхових будинках, оновлення інженерних систем і будівництво нового житла. Але під час обговорення проекту з мешканцями компанія «Сіті-XXI століття» запропонувала знести п'ятиповерхівки. Мер Москви виступив і за знесення дев'ятиповерхових будинків. Так що будуть знесені і чотири дев'ятиповерхівки, розташовані по Щелковського шосе (№№ 9, 11, 15, 19) », - говорить Сергій Лядов (« Сіті-XXI століття »).

В результаті реконструкції мікрорайон повинен змінитися до невпізнання. На першій лінії будинків уздовж Щелковського шосе, швидше за все, буде громадська зона з торговим центром, магазинами і підприємствами соціально-побутового призначення. Проектувальники подбали і про екологію району. Як нам розповів Сергій Лядов, концепцією передбачено створення двох бульварів, які захистять жителів від магістралей, які оперізують мікрорайон - Щелковського шосе і Амурської вулиці. Бульварне оточення оздоровить повітря і зменшить шуми і техногенне навантаження на мікрорайон. Кількість зелених насаджень у розрахунку на одну людину збільшиться, а малоцінні, хворі і пошкоджені дерева замінять корисні породи - наприклад, липи і берези. «Поліпшенню екології сприятиме і реконструкція промзони« Калошин », проект якої в даний час розроблений і знаходиться на узгодженні. У новому проекті передбачено і рішення «гаражного питання». А всього буде побудовано близько 200 - 210 кв.м, включаючи житлові будинки та об'єкти соціальної інфраструктури », - резюмує експерт.


Резюме порталу про нерухомість Metrinfo.ru
Райони Богородское, Глянув і Метрогородок - спальні, до того ж на території двох останніх багато промпідприємств. Але тут досить добре розвинена інфраструктура, частина кожного з цих районів займає національний парк «Лосиний острів», але тільки Богородское може похвалитися сприятливою екологією, в Метрогородке картину псують промислові підприємства, а в Глянув негативний вплив на навколишнє середовище також надають знаходиться тут Московський автовокзал і великий трафік. Краща транспортна ситуація - в Богородському. Мабуть, тому тут регулярно зводяться будинки бізнес-класу. Однак у всіх районах переважає старий житлофонд, а їх реконструкція поки тільки в проектах, сподіваємося, здійсненних.
Історична довідка
Назва Богородское вперше згадується в переписних книгах кінця XVII в. За Петра I тут з'явилося одне з перших в Росії паперових виробництв, але свого розквіту село зобов'язане московської знаті, купцям і промисловцям, які в другій половині XIX ст. будували тут свої розкішні дачі. У 1879 р імениті і впливові власники дач посприяли тому, щоб Богородское увійшло до складу Москви. А після революції 1917 р цей район перетворився в робітниче селище при заводі «Богатир», пізніше перейменований в «Червоний богатир», що випускав вироби з гуми.
Метрогородок почав розвиватися, коли став дачним місцем (до другої половини XIX ст. Тут взагалі не було великих поселень). Бурхливий розвиток району почалося лише в 30-ті рр минулого століття, коли тут побудували автобазу Метробуду і робітниче селище метробудівців - перше будівельників Московського метрополітену. Тоді ж і з'явилася назва «Метрогородок». Район розвивався як індустріальний, а частиною Москви став в 1960 р з закінченням будівництва МКАД.

Перші згадки про Глянув відносяться 1662 році, тоді воно було присілком палацового села Покровського, що належав царю Олексію Михайловичу Романову. Практично до кінця XIX в. Глянув залишалося аграрним куточком Підмосков'я, поки тут не влаштувалися Товариство Балашінской мануфактури, промисловці і не з'явилися невеликі ткацькі виробництва. Найважливішою віхою в історії промислового Глянув стало відкриття в 1884 р дуже прибуткового свічкового заводу Московського Єпархіального відомства. У радянські роки Глянув продовжувало розвиватися як промисловий район, а до складу Москви увійшло в 1960 р
Новобудови районів Богородское і Глянув

Район Адреса, назва Клас, конструкція Набір квартир Площа квартир, м кв. Стадія, рік здачі ГК Ціна 1 кв. м, тис. руб. Богородское ЖК «Богородський», бул. Маршала Рокоссовського, д. 5-8 Бізнес-клас, монолітно-цегляний 1,2,3,4-кімнатні 41- 126,7 IV кв. 2011 р 80-104 Богородское ЖК «Лосиний острів», Погонний ін. Бізнес-клас, монолітно-цегляний 1-, 2-, 3-, 4-кімнатні 47-134 I чергу - IV кв. 2010 II чергу - IV 2011 98-145,3 Богородское ЖК «Будинок в Богородському» вул. 3-тя Громадянська, вл. 3 Бізнес-клас, монолітно-цегляний 1-4-кімнатні 49-144,6 Здано ГК в 2009 121-142 Богородское вул. Наримановському, д. 8 Економ-клас, моноліт 1-3-кімнатні 43,2 - 87,1 Здано ГК 109,9-126,4 Глянув ЖК «Будинок на Щелковской», Косинська шосе, вл. 79 стр. 1 Бізнес-клас, монолітно-цегляний 1-3-кімнатні 46,1-108,2 Здано ГК 112-161,3 Джерело: портал Metrinfo.Ru . Використано дані дослідження «Весь ринок новобудов Московського регіону за 2007-2010 роки. Порівняльний аналіз. (Березень-Квітень 2010) »(« Індикатори Ринку Нерухомості »)