Реклама
Реклама
Реклама

Як правильно відзначити 9 років весілля і що дарувати?

  1. Фаянсова, або ромашкове весілля
  2. Як відсвяткувати дев'ятиріччя весілля?
  3. Що подарувати?

Зміст:

  1. Фаянсова, або ромашкове весілля
  2. Як відсвяткувати дев'ятиріччя весілля?
  3. Що подарувати?

Згідно з давньою російською традицією, яка існує з незапам'ятних часів, кожна річниця весілля має своє тонке символічну назву. У ньому укладений глибокий філософський зміст і прихований підтекст, який розкриває всі тонкощі спільного життя і особливості взаємин в парі.

Весільний ювілей дає чудову нагоду згадати про ніжні почуття до своєї другої половинки і подумати про те прекрасне і щасливий час, який ви провели разом. Це свято не тільки безпосередньо подружньої пари, але і всієї сім'ї. Як правило, в такий важливий день перевірену часом сімейну пару вітають родичі, близькі, друзі і, звичайно, діти - для них ювілей весілля батьків має особливий сакральний сенс, адже ця річниця вважається днем ​​народження сім'ї.

Святкувати весільні ювілеї прийнято з незапам'ятних часів Святкувати весільні ювілеї прийнято з незапам'ятних часів. Сьогодні все вважають за краще робити це по-різному. Хтось любить в цей радісний день залишатися наодинці з коханою людиною, кому-то доставляють радість тихі і затишні сімейні посиденьки, а хтось віддає перевагу влаштовувати гучні веселощі, збираючи всіх своїх рідних і друзів. У будь-якому випадку, якщо вас запросили на ювілей весілля, варто подбати про вибір правильного подарунка.

9 років весілля - це особлива річниця. Вона передує солідної і важливою датою - десятирічного ювілею спільного життя. Якщо ви живете в шлюбі з коханим вже 9 років, це відмінний привід озирнутися в минуле, згадати всі світлі моменти шлюбу і проаналізувати ваші відносини. У цій статті ми поговоримо про те, як провести дев'яту річницю весілля і які подарунки варто дарувати на це свято.

Фаянсова, або ромашкове весілля

9 років весілля - це яке весілля? Це питання цікавить багатьох. У нашій країні, напевно, кожен знає, що 20 років - це порцелянове весілля, 25 років - срібна, 60 - золота. Але от про те, як же традиційно іменується дев'ятирічна річниця весілля, знають далеко не всі.

Згідно старовинної народної традиції, дев'ятиріччя з дня вступу в шлюб має відразу два символічних значення - фаянсова і ромашкове весілля. Звідки ж виникли ці назви?

У російській культурі ромашка - це абсолютно особливий і унікальний квітка. Він символізує сонце і чисту і ніжну любов. Не випадково саме на ромашках ворожили і продовжують гадати на судженого. Саме цей зворушливий квітка прийнято підносити в день дев'ятиріччя з дня весілля.

Фаянс, який також згадується в назві торжества, - це матеріал, який вживається для створення повсякденному столового посуду. Фаянс має воістину дивовижними особливостями. Він створюється за особливою технологією з суміші декількох сортів глини. Вважається, що фаянс вбирає в себе всю негативну енергію і віддає натомість позитивну. З цим пов'язаний давній звичай, коли господині іноді не просто ретельно чистили столовий посуд, але і міняли її на нову, ще не накопичили в собі багату історію і не просочилася негативною енергетикою.

Як відсвяткувати дев'ятиріччя весілля?

Згідно ще одній старовинній традиції, дев'яту річницю весілля не прийнято відзначати дуже шумно і широко. Багате і веселе торжество ви зможете організувати через рік, в круглий ювілей - десятиріччя з дня вступу в шлюб. А поки дозвольте собі просто приємно відпочити серед улюблених людей і насолодитися цим прекрасним моментом. Найкраще провести цей святковий день в колі сім'ї, рідних і найближчих друзів. Причому, бажано робити це на природі, якщо, звичайно, дозволяють погодні умови.

За традицією під час свята щасливе подружжя повинні разом розбити 9 фаянсових тарілок. Такий ритуал символізує очищення від усього лихого, позбавлення від негативної енергії, накопиченої за такий тривалий термін спільного життя.

Ця ж традиція приписує чоловікові і дружині змінити свою столовий посуд на нову (яка може бути подана гостями або спеціально придбана з такої нагоди).

Що подарувати?

Друзі або родичі запросили вас на 9 років весілля Друзі або родичі запросили вас на 9 років весілля. Що дарувати на цю річницю? Насправді, вибір подарунка в даному випадку досить простий і однозначний. Оскільки в народній культурі 9 років - це фаянсовий весілля, логічним буде подарувати будь-яку столовий посуд, сервізи, декоративні статуетки та інші вироби з цього матеріалу. Благо, вибір якісної та стильної посуду в сучасних магазинах просто величезний, тому ви без зусиль зможете знайти ідеальний подарунок на фаянсовий весілля. Добре, якщо обрана вами посуд буде прикрашена зображеннями ромашок (ще одного символу цього свята).

У той же час, такий вибір подарунка таїть в собі певний ризик. Велика ймовірність того, що кожен із запрошених гостей піднесе господарям вечора набір фаянсового посуду. Буде не дуже приємно, якщо сімейна пара отримає в подарунок два однакових сервізу або масу непотрібних предметів посуду. Тому буде розумним перед покупкою подарунка порадитися з винуватцями торжества. Можливо, вони висловлять свої побажання щодо вибору святкового привітання.

Якщо ви все ж вирішили піднести щасливій парі вироби з фаянсу, спробуйте проявити оригінальність. Зверніть увагу на самі незвичайні авторські чайні або кавові сервізи та рідкісні колекційні тарілки. Або віддайте перевагу забавним фаянсовим статуеткам, які викличуть посмішку і подарують масу позитивних емоцій. Якщо ви витратите трохи більше часу і зусиль на пошук ідеального подарунка, ви можете створити з таких статуеток цікаву пару або навіть придумати цілу композицію, що повторює історію любові щасливої ​​пари.

Якщо ви готуєте подарунок для своєї другої половинки, з якою прожили в шлюбі 9 років, можете піднести чоловікові або дружині вишукану чайну пару. Такий подарунок виглядає дуже романтично і зворушливо і здатний стати справжнім освідченням у коханні.

На цю важливу річницю можна вибрати будь-який інший подарунок, не обов'язково пов'язаний з тематикою весілля На цю важливу річницю можна вибрати будь-який інший подарунок, не обов'язково пов'язаний з тематикою весілля. Це може бути все що завгодно: ювелірні прикраси, елементи інтер'єру та декоративного оформлення будинку, подарункові сертифікати (наприклад, на романтичну вечерю в ресторані), квитки в театр, спільні подорожі і т.д. Все залежить від вашої фантазії і рівня бюджету. Головне - щоб обраний подарунок був романтичним і незабутнім і уособлював любов і щастя подружнього життя.

Крім того, можете піднести будь-якої нематеріальний і нематеріальний, але при цьому дуже приємний подарунок. Це може бути спеціально скомпонував з такої нагоди вірш, пісня у вашому виконанні і т.д. Такі йдуть від серця поздоровлення завжди чіпають душу і залишаються в пам'яті надовго.

І звичайно, не забудьте про невід'ємний атрибут цього свята - милий і зворушливий букет ромашок, адже 9 років - це ще і ромашкове весілля. Букет повинен бути досить великим, пишним і об'ємним як символ сімейного благополуччя, стабільності, міцності відносин і домашнього затишку.

Дев'ять років разом - це чималий термін. Це не просто чергова річниця весілля, це знак того, що ви пройшли разом довгий і непростий шлях, наповнений як радісними, так і сумними подіями. У це свято варто позбутися від усього поганого і відпустити негативну енергію, розбивши старий посуд, і отримати новий заряд радості і щастя, провівши час у колі сім'ї та друзів. Дозвольте собі в цей радісний день влаштувати по-справжньому теплий і радісне свято, сповнений любові і ніжності.

А як відзначити 12-річчя спільного життя? Читайте в цієї статті . А також розповімо, яке весілля 20 років весілля , Що дарувати і як святкувати.

Що подарувати?
Що подарувати?
Звідки ж виникли ці назви?
Як відсвяткувати дев'ятиріччя весілля?
Що подарувати?
Що дарувати на цю річницю?
А як відзначити 12-річчя спільного життя?