Реклама
Реклама
Реклама

Як позбутися незручних сусідів










«Хочу задати питання: в міській квартирі (приватизованої), з боку вулиці під підвіконням птиці звили гніздо. Влітку виводять там пташенят ластівки (або стрижі?), Взимку - живуть горобці. Я люблю живу природу, але таке сусідство приносить багато незручностей. Влітку починають голосно чірікать в 4-5 ранку, а кватирка або навіть вікно від спеки відкрито, уявляєте яка симфонія? Ляскають крилами по підвіконню, я вже кілька разів лякалася, і діти теж. Крім того, вони до того ж паскудять. Але ж птиці - рознощики інфекцій. Коротше кажучи, поки не прилетіли «сусіди», хотілося б позбутися гнізда. Нехай оселяться в іншому місці. До кого звертатися? Подзвонили в керуючу компанію, але там «цим» не займаються. А квартира на третьому поверсі. Мені не дотягнутися. Хто може вирішити цю проблему? »

Від редакції: як нам вдалося з'ясувати, що управляє компанія, яка обслуговує ваш будинок, марно «відхрещується» від цього прохання. В її обов'язки входить обслуговування будинку, а стіни будинку (в тому числі і зовнішня їх частина) його складова. Якщо на вищенаведені аргументи КК знову не відреагує, радимо звернутися до керівництва Управління міського господарства.

І наостанок прохання: дайте нам про результати виконаної роботи по ліквідації пташиного гнізда.

Якщо ви стали очевидцем якої-небудь події, надсилайте повідомлення, фото і відео на пошту редакції [email protected] , Або через форму додавання новин , А також в нашу групу «ВКонтакте» . Телефон редакції 6-32-14.




відгуки читачів

Гість 3 квітня 2012 10:44

"Пташку шкода ..."

Гість 3 квітня 2012 11:01

Нехай пташки живуть. ... У мене теж під вікном росте дерево, там пташки звили гніздо, дак що тепер, всі дерева спиляти? Вам треба в большом городе пожити, де замість співу птахів, ви будете слухати шум машин.

Гість 3 квітня 2012 11:32

якщо хто не знає, то зазвичай там де Ластівчине гніздо, там і клопи. так що хорошого мало.

Гість 3 Апреля 2012 12:09

У моєму дитинстві ластівок було багато, і селилися вони під балконами мало не кожного будинку. Згадуючи тільки позитивні. Зараз їх і так майже немає. Тепер зрозуміло чому. Такі ось "любителі" хіба дадуть комусь жити крім себе.

Гостя 3 квітня 2012 12:15

птиці то чим вам завадили, немає слів навіть на вас (

ЯГостьЯ 3 квітня 2012 12:21

Це клопи від неохайності. Все моє дитинство у нас і у наших сусідів, а жила я на вул.Космонавтів, ластівки вили гнізда. І на наступний рік прилітали в ці ж гнізда. І ніяких клопів ні у нас ні у наших сусідів не було. А потім стали робити лоджії. І нікуди стало прилітати пташкам. Не чіпайте то, що світо НЕ вами. А якщо Ваше "гніздо" хто-небудь розорить ???

Гість 3 квітня 2012 12:48

НЕ приміряйте чужу сорочку на себе. хто любить спокій, а хто то вічне цвірінькання (зауважте, в нічний час) і шебуршаніе. приємного то мало.
з таким же успіхом, чому ж ви тоді ругаетесь на сигналізації по ночах? посигналив, та перестануть. як і птиці.
Це заважає спати. я живу в 15-ке і у мене вікна на озеро виходить, а там місцями болото. так жаби влітку такі трелі виконують. я хоч і сплю міцно, але часом заснути не можливо !!!
п.с. і це маячня, що клопи від неохайності. від неохайності таргани заводяться, а клопи лізуть як раз таки з гнізд!

Марусенька 3 квітня 2012 13:04 Гість 3 квітня 2012 13:29

А давайте ще й солов'їв виведи! Скоро почнеться час, коли вони по ночах кричати почнуть - в найсолодший сон. І сорок - ті взагалі скриплять і срежещут, як іржаві бульдозери. А як регочуть чайки - це ж кошмар! Летить така нахабна тварюка і знущально "ха-ха-ха!".
І залишимося тільки ми, люди - тихі лагідні і безшумні істоти.
Хоча, якщо чесно, мені поки хочеться вапна тільки сусіда зверху і його електродриль.

Гість 3 квітня 2012 14:40

Ластівки і стрижі НЕ в'ють гнізда на деревах і кущах. Вони ліплять гніздо з глини і трави, прикріплюючи до твердої поверхні. У природі все взаємопов'язано. Більше ластівок - менше мошкари і комарів. А щодо клопів - повна нісенітниця. Бережіть пташок!

Гість 3 квітня 2012 15:16

Йдеться тільки про Ластівчине гніздах, які все таки псують загальний вигляд будинку і створюють дискомфорт для мешканців. і ніхто не збирається знищувати ластівок.
Ось було б у вас осине гніздо, я б подивилася, як ви б заспівали про те, що тільки "позитивні моменти" пам'ятаєте і що не заважають зовсім.
Дивні ви люди, поки вас не стосується - всі прекрасно!

Гість 3 квітня 2012 15:18

Сорок до речі мордували, як і ворон - вони шкідники. Жеруть все що ворушиться і трохи менше їх розміром - інших птахів, кошенят, цуценят, розоряють гнізда.
А дрібних пернатих ніхто не утискає - будь ласка, кущів і дерев досить, гніздо в своєму природному середовищі, а не під підвіконнями. Під окнм вони між іншим не тільки кричать і шарудять, але ще і утеплювач зі штукатуркою виколупують, і поки пускаєте слинки розчулення, вони вам наскрізну дірку з квартири на вулицю проколупнути. Ось тоді Забавушка-то почнеться, це все закладати

Марусенька 3 квітня 2012 17:44 Гість 3 квітня 2012 13:29
А давайте ще й солов'їв виведи!
Солов'ї в'ють гнізда в кущах, на землі. Вони нікого не дістають і пісні їх для всіх насолода.
Гість 3 квітня 2012 15:16
... Ось було б у вас осине гніздо, я б подивилася, як ви б заспівали про те, що тільки "позитивні моменти" пам'ятаєте і що не заважають зовсім.
З цього приводу: було у нас осине гніздо в саду - оси нас, як знали, не чіпали. А в один прекрасний момент, коли я стала діставати шланг для поливання городу - вони, раптом мене не впізнали, накинулися, вкусила мене 7 штук ос. Все було погано, одне порадували алергія пройшла (немає лиха без добра).
Я не проти пташок (і як з'ясувалося і ос), але всім своє місце.
Мені в будинку не потрібні клопи, мурахи, і будь-яка інша тварина - там я живу і мої діти, так, ще чоловік Журі по коментах 3 квітня 2012 18:09

Не треба знову заглиблюватися в брехливу пропаганду сопливого гуманізму, який зовсім не гуманізм.
Людині не комфортно, має право на спокійне життя. Чи не він прийшов в ліс знищувати гнізда, а пташки помилилися в місцем гніздування. Помилку можна і потрібно виправити без жодного збитку.
УО? УО навряд чи буде займатися цим, адже шкоди стінам не завдається, а така категорія як комфорт проживання не відображена в законодавстві. Житло не втрачає своїх якостей від такого сусідства. Невже самим ніяк не позбутися?
Чи не дотягнутися? А чоловіка попросити?

Гість 3 квітня 2012 19:29

Краще дійсно позбутися, а то влітку спати не дадуть. Нехай в лісі гнізда в'ють, а місто призначений виключно для проживання людей.

Гість 3 Апреля 2012 21:27 Тема

раджу звернеться до Гришина

Гість 3 квітня 2012 21:56

Цікаво, а як з такими сусідами як автор інші люди живуть? А раптом чхнеш невчасно або по сходах човгаючи пройдеш (налякаєш всіх), а не дай Боже гості прийдуть і музику попросять включити або на балкон вийдуть подихати. Напевно теж через управл. компанію виселяти будуть ?!
PS У половини міста під дахами і балконами гнізда і нічого, всі живі і здорові! А якщо все гнізда прибрати, то куди повернуться птахи? Не думаю, що Ви хоч раз в житті шпаківню вішали!

синій троль 4 квітня 2012 18:05 одного разу у мене на балконі на стелі оси звили гніздо. я його помітив, коли воно було вже з куряче яйце. хотіли збити, але мені стало шкода їх, вже дуже працьовито вони його будували. а так як влітку, я курю на балконі в завжди відкриту на літній час стулку, то вони проносилися у мене над головою косяками безперестанку взад-вперед і не кусалися. балконні двері влітку теж була практично постійно відкрита, але в квартиру вони не залітали, як би знали куди їм можна і куди не можна. до серпня гніздо досягло розміру з дитяче відерце, а восени вони самі все полетіли. і жодного разу не одна оса нікого з нас не вжалила. ми не чіпали їх, а вони нас. вот такой вот цікавий симбіоз у нас з ними стався. щодо пташок не знаю. у мене вдома живуть два папужки, так у них рот взагалі цілими днями не закривається. цвірінькають один з одним. колись у нас на балконі під дощатим підлогою теж було пташине гніздо, але мені навпаки подобалося їхнє горобині цвірінькання. не знаю як-то не напружувало. і тарганів і клопів немає від них було. та й заразою ніхто з нас не захворів від них. стрижі і ластівки це кльово. ех люблю природу. швидше б літо. Сніжана Денисівна 4 квітня 2012 19:34 Дорогі діти! У нашому місті з'явилися злі дядьки і тітки, які ламають ласточкини гніздечко під балконами ! Від цього, ластівкам ніде виводити пташенят, вони голодують і у них заводяться клопи ! Я вирішила побудувати для бідних ластівок великий, світлий і затишний будиночок з просторим холом, спальнями, гаражём, сауною (позбутися від клопів) ! Ви повинні мені допомогти, дітлахи! Завтра, ви принесете мені по 1000 доларів, які тихенько візьмете у батьків. Тільки говорити про це батькам не потрібно, а то ластівки засоромився і відмовляться вселятися в будиночок . Ну а я візьму на себе найважчу роботу - я буду жити з ластівками і піклуватися оних ! домовилися !? Мисливствознавець 5 квітня 2012 09:39 Сніжана Денисівна порадувала! У нас в місті ластівки під балкон не гніздяться. У місті селяться стрижі, трясогузки .... Дуже корисні пташки невтомно винищувати хмари мошки. Правда є і незручності у вигляді їх міцних (їдких в основі) гнізд псують фасади будівель і природно - послід. Є дуже хороший і не дорогий спосіб відвадити пернатих від житла без руйнувань і взаємних образ. Зараз в магазинах і відділах сувенірів і природи - полювання, в достатку продають опудала хижих птахів (від ворони до беркута). Якщо придбати опудало дрібного пернатого хижака і виставляти його в літній сезон на видному місці, то півчі та ін. дрібниця покине не тільки будинок, але і найближчу округу! Є прекрасний Чучельник в Метлин - Сергій. Його там багато хто знає і покажуть будинок. Між іншим, спочатку мене сусіди по саду сприйняли з гумором з ідеєю про опудало, але зараз моя полярна сова - найцінніший інвентар на весь куток Підказав я цю ідею одному керівнику ДК "Маяк", але зрозумів, що їм вигідніше канючити денюжку велику на "облагородження" фасаду, ніж витратити 3-4 тисячі на добротне опудало сокола, або канюка ... Ніхто не хоче думати і економити, а на заході, в аеропортах давно існує ціла служба по вихованню соколів відлякують птахів з території аеродромів Гість 5 квітня 2012 10:55

Завжди вражають добренький за чужий рахунок. Особливо бабусі, які утримують будинки зграю котів і кішок і сморід стоїть така, що ні продихнути сусідам. Але ж вона переконана, що вона гуманістка і робить добру справу. Але хрін би з нею, вона хоч щось робить. А балабол, які на відстані шкодують будь-яку тварину, а самі викидають і кішок і собак на вулицю, в надії що знайдеться доброзичливець? Але зате які вони потім гуманні в коментах. І ось їм і ластівок шкода і кліщів ..ну тварюка ж божа. Тьху, лицеміри.

Гість, 16 Мая 2013 22:23

Це правда, щодо клопів,
у сусідів ластівки гнізда звили, і відразу ж клопи з'явилися,
вже ліжко викинули,
гнізда довелося зруйнувати, т.к. життя від них немає

Гість, 17 Травня 2013 12:54

Сьогодні близько Ластівчине гнізд виявив виробів, почав шукати до чого б це, тут прочитав про клопів. Яке моє здивування у мене завелися клопи.

Гість, 20 травня 2013 11:43

подскажіте.что робити якщо стрижі виганяють ластівок зі своїх гнізд? навіть якщо є вже яйця. хочеться щоб залишилися ластівки.

Гість, 21 червня 2013 16:35

Хелп, хелп. допоможіть! У минулому році ластівки на балконі звили гніздо, вивели двох пташенят і благополучно полетіли. Цього року повернулися. Знесли три яєчка (порахувала по шкаралупах на балконі), через деякий час знайшла на підлозі двох ще не оперівшехся мертвих пташенят. І виявила, що де лаз в гніздечко кишать клопи. Ластівок вже не бачу другий день, може і третій птінец загинув ... Що робити? Чи можна гніздо обробити "дихлофосом" або гніздо потрібно знімати?

мила, 22 Липня 2013 14:35 Гість 24 Мая 2014 00:57

У МЕНЕ ТЕЖ ТАКА ПРОБЛЕМА. В'ються НА москітні сітки. І повірте МЕНІ ЩО ТАМ ТОЧНО НЕДО РОМАНТИКИ.

Гість, 29 травня 2014 00:36 У минулому році поки моя квартира була порожня ластівки на балконі під карнизом звили 11 гнізд. Восени повернувся в квартиру і почав міняти рами на балконі. Коли монтажники зламали стару раму, то обрушилися гнізда. І тут почалося пекло. Клопов на балконі, на одязі, в волоссі виявилися десятки, якщо не сотні (((
Я був у шоці. Плюс сусіди зверху сказали, що це було жахливо - все літо з 4-5 ранку вони влаштовували такий галас, що спати було неможливо. Плюс у мене карниз, відливи, підвіконня і виступ під балконом були заляпані залишками "будматеріалів" і продуктів життєдіяльності. Це все жахливо.
Але самий кошмар мене чекав цієї весни. Вони повернулися І ось вже місяць у нас йде війна. Я прокидаюся о 5 ранку з-за їх галас, виходжу і збиваю поналепленное під карнизом. Плюс мою відлив і вікна.
Але до вечора, прийшовши з роботи виявляю знову загиджене вікно і шматок нового гнізда. І так уже місяць !!! Ось думаю поекспериментувати зі звуками. Наприклад включати крики сороки або ворон.
Люди - це реальна проблема. Не пишіть - птичку жалко (с). Пташка нехай в'є гніздо в іншому місці. Гостя 5 Июня 2014 18:06

Співчуваю, теж естьтакая проблема.Сбівала вже два рази, у мене 2 гнізда під дахом над окном.После того, як збила перший раз, боялася, що побудують гнізда далі, де я їх не дістану шваброю з окошка.Но немає, намагаються будувати на тому ж самому місці, де залишився незмивний слід від старого.Прочла, що ластівки прив'язані саме до певного місця і якщо пересунути гніздо, то пташенят вважатимуть за чужіх.Решіла купити гелеві блискучі кулі, які біля Макдоналдс продають, і з вікна прилаштувати точно в місці гнізда бившего.Шарік упреться в дах, мотузочку-у віконці закріплю.

Гість, 9 Июля 2014 00:05

У мене така ж проблема ... на двох балконах гнезда..в моїй кімнаті прям над балконними дверима-спати неможливо !!! всі цвірінькають і чірікают..балкон весь, пардон, засран, а тут ще й дитину очікуємо ... один негатив від них, раздражают..улетят-дихлофос в руки і будемо нафіг сбівать..на то місце доведеться щось конструювати.

Гість Єва, 26 Серпня 2014 16:54

У мене над вікном в приватному будинку було світо ласточкино гніздо, вікно влітку постійно відкрито і вони ночами постійно копошилися цвірінькали не давали нормально відпочивати, в один момент вранці побачила що то дрібне повзе на ліжку розчавила комаха з кров'ю і запах специфічний як у ванючка зеленной що на малині сидить, я вичитала що це клоп постільний тож нас почали кусати але укуси були у мене однієї у чоловіка їх не було, я ночами не спала поки на чоловіка одного не вбили, тоді я розпорола матрац перевернула всю кімнату верх дном одного знайшла за до модом, а на підвіконні були дохлі пару штук, я потрави не було тиждень а потім знову укуси, я почала шукати осередок, вичитувала що може у птахів в гніздах а у мене під стріхою їх було 3 гнізда, я залізла зрізу їх в пакет а там їх не мерено, та, до речі ластівки виросли їм скоро відлітати а мені треба далі жити. Прибрала вогнище зараз я не кого не бачу часто з ліхтариком вночі оглядаю ліжко але не кого немає в укуси один два є я знову оглянула матрац ковролін обприскати всі оцтом але не знаю подивимося що далі буде.

Гість, 18 Марта 2015 1:54

У мене в приватному будинку на горищі і в вигинах шиферу розплодилося дуже багато Воробйов. Горище дуже плюндрують відходами, прибираю їх гній щорічно з горища. (Це дуже кропітка праця) .Чердак дуже великий, минулої весни з всередині законопатити все
вигини шиферні та щілини - в основному на горище не проникають - так зовні даху гніздяться з не меншим успехом.В дворі паркан (від сусідів) і труби газові транзитні завжди загиджені. Особливо останніх 3-4 роки розвелося дуже багато цих пташок. Радять почати отруту підсипати - але цього робити я не зможу. А ось гнізда, як-то діставати і викідівать може і наважуся - поки, звичайно, не з'являтися жолторотікі. Вибачте за широту мовлення, - дістати !!! Може у когось є досвід відселення таких сусідів. Наперед дякую.

ГостАнатолій, 18 Марта 2015 2:00

У мене в приватному будинку на горищі і в вигинах шиферу розплодилося дуже багато Воробйов. Горище дуже плюндрують відходами, прибираю їх гній щорічно з горища. (Це дуже кропітка праця) .Чердак дуже великий, минулої весни з всередині законопатити все
вигини шиферні та щілини - в основному на горище не проникають - так зовні даху гніздяться з не меншим успехом.В дворі паркан (від сусідів) і труби газові транзитні завжди загиджені. Особливо останніх 3-4 роки розвелося дуже багато цих пташок. Радять почати отруту підсипати - але цього робити я не зможу. А ось гнізда, як-то діставати і викідівать може і наважуся - поки, звичайно, не з'являтися жолторотікі. Вибачте за широту мовлення, - дістати !!! Може у когось є досвід відселення таких сусідів. Наперед дякую.

Гість, 12 Травня 2015 16:53

нмажте всі місця де вони тусуються відпрацюванням моторного масла або пушсала-відлітають як чорт від ладану !!!

Гість 28 Мая 2015 8:01 Гість, 11 Червня 2015 9:25 Гість, 10 Липня 2015 12:38

Я обожнюю все живе: тварин, птахів, рептілій и т. Д Одного разу в селі ластівки Звіл гніздо в сараї, а потім кинули пташенят, я дістала пташенят и годувать мухами, щоб смороду НЕ погибли (((((словом, Мати Тереза. но зараз у мене на подвір'ї в 9-тіетажке Стільки стріжів завелося, что мої друзі порівнюють з фільмом "Нашестя монстрів" !!!!! І це НЕ смішно, їх Мільйони, вікна загіджені, 5 поверх, мою Щотижня !!! ! то що орут- Бог з ними, але машиною до під'їзду під'їхати не можна-п'ять хвилин зайшов у справі додому, все - на мийку, вся оголена !!!!!!! поки дійдеш до під'їзду і т и обгажена !!!!!!!!!! І я, яка через день варить їжу і носить собакам бездомним, яка підбирає збиту птицю на дорозі і носиться по клініках і лікує її будинку ..... Прошу допомоги радою, як винищити цих стрижів !!!! Як би я не любила природу, але дістали !!!!!!!!! Так що читаю коментарі природою буїв і розумію, що чужа біда нікого не хвилює, добре бути хорошим голослівно, а коли життя немає, то і любов до монстрам якось проходить !!!! Допоможіть порадою, до їхніх гнізд не дотягтися, вони з метою під вікнами і лоджіями живуть (така конструкція будинку), може ультразвук який? Хто чув ?????? Спасибі заздалегідь.

Гість, 15 Червня 2016 20:13

Допоможіть будь ласка !!!! Живу на 9 етаже.Под вікном, скоріше за все під карнизом вікна стрижі чи ластівки звили гніздо! Мені не заважає, що вони там цвірінькають в 4 утра !!! Це взагалі в порівнянні з тим, що від них в кімнату лізуть пташині клопи купами !!!! А у мене дитина тримісячний !!!! вчора на дитину одного знайшла !!!! Гаразд, якби я одна від них страждала, але моя маленька від них страждає !!!! Допоможіть хто- небудь! як позбутися від гнізда! гніздо під вікном під залізним карнизом, або як він там називається, я не знаю!

Гість, 11 Квітня 2018 4:21

Я теж люблю пташок, тому просто періодично включаю відлякувач птахів sititek (спеціально привожу з дачі) і ніяких птахів поблизу не спостерігаю. У підсумку, всі задоволені.

Гість 27 Июня 2018 8:25

В'їхали в нову квартиру і ось така ж проблема, немає не проблема-ПРОБЛЕМІЩЕ! І якщо раніше я теж сказала б: "так як ви можите ... навіщо позбавлятися ... живе .. і бла ... бла ... бла ..., то зараз! Це пекло! Стрижі лякають дітей (у нас теж буде мешкати серед балконами) дочка просто боїться виходити на лоджію, захищаючи гніздо що вони "пікірують" таааак .... шум, бруд ... і не однієї позитивної емоції ... допоможіть і нам радою

Гість 5 Июля 2018 1:20

Так це просто одна велика трагедія стрижі не виноситься птиці, вранці будять, на вікна паскудять і ще нападають якщо виходіш на балкон що робити їх сімей 7-8 дуже багато все кричать жах це все 17 років немає сил

Гість, 24 Серпня 2018 7:37

щодо клопів це з області фантастики, клопи заводяться від безкультур'я, що не цвірінькають птахи ночами - вони сплять, і оси "своїх" не кусають, у мене в гаражі було гніздо з осами прямо на двері, коли відкривав двері то оса одна вилітала і перевіряла хто відкривав двері, лосмотрела і полетіла і цей ритуал тривав кожен раз коли приходив в гараж зрозуміло крім зими.

Даша, 20 червня 2019 12:46

Порадувало серед комментов, що люди які захищали стрижів з піною у рота, тепер відчули принади життя з цими "милими Птаха". Так вам і треба. А у мене все той же пекло, щоліта, з 2014 року я божеволію від їх безперервних криків. Вечір криків перетікає в ранок криків, ні секунди тиші. Таке відчуття, що десь відкрилися двері пекла після 14 і звідти вилетіла цей птах диявола. Але найприкріше те, що люди лицеміри, вони добрі поки їм самим щось не починає заважати. І поки тільки вважається гуманним відловлювати зграї собак, які лякають людей в містах для зручності проживання, інакше навіщо адміністрація міста і жек і ін організації, Стакі успіхом і в лісі можна жити. Так ось чому то зграї собак, кішки в підвалах, пацюки в під'їздах це норм позбавлятися, якщо заважає, а якщо колонія стрижів до гиганські розмірів розрослася і і житія від них ніякого немає, так відразу мошкарою і комарами лякають. Люди, ви чого? Які комарі? Я в степовій зоні живу, це хто поруч з лісом, і то справжніх набігів не рятують вони, це міф. Потім все одно обприскую комарів труять і дохлі валяються і ті, і ті. А ще якщо комар робить вам бо-бо, це не означає, що їх до єдиного потрібно знищувати, вас до шостого класу потрібно, близьких людей відправити і пояснити важливість комарів в екосистемі. А ось стрижів якщо поотлавлівать, бо мисливських птахів контролюючих чисельність розвідники поотстрелівалі, то справедливість по відношенню до іншої звірини відловлених для потреб міста може чуть чуть відновиться.

Гість, 21 червня 2019 3:57

Раніше спеціально залишив ніші під балконом для гнізд стрижів, - і з'явилися кліщі ((((- може їх з клопами плутають, але кліщ це небезпечно (((. В результаті закрив восени ніші де були гнізда так вони звили над балконом - все скла обгажена , білизна страшно повісити, обсірать, - сам мучуся, сьогодні спробував гнізда дезік побризкав, подивлюся - полетять чи ні - вранці в 4 - 5 год будять диким криком, виспатися нормально не дають, але ж раніше я радів їм

Перейти до обговорення на форумі >>
Увага! Ваші коментарі будуть показані на нашому сайті тільки після їх перевірки модератором.

Погода в Озерську

29 липня 2019 - вечір

17oC, Вітер Західний 4 м / с, хмарність Без опадів

Що найбільше читаються

Найбільш обговорювані новини

Останні вакансії в Озерську

Останні резюме в Озерську

додатково

Або стрижі?
Влітку починають голосно чірікать в 4-5 ранку, а кватирка або навіть вікно від спеки відкрито, уявляєте яка симфонія?
До кого звертатися?
Хто може вирішити цю проблему?
У мене теж під вікном росте дерево, там пташки звили гніздо, дак що тепер, всі дерева спиляти?
А якщо Ваше "гніздо" хто-небудь розорить ?
З таким же успіхом, чому ж ви тоді ругаетесь на сигналізації по ночах?
УО?
Невже самим ніяк не позбутися?
Чи не дотягнутися?