Реклама
Реклама
Реклама

Найбільший в світі торт з'їли в Новосибірську

Колектив з більш сорока новосибірських кондитерів виготовив торт-гігант на честь 121-річчя міста.Вага ласощі перевищив тонну, а пригоститися їм могли відразу 10 тис.осіб.Таким чином, творці кулінарного шедевра претендують на те, щоб увійти разом зі своїм дітищем в Книгу рекордів Гіннеса.

торт торт


Бісквітний торт з арахісовим безе і прикрасою з солодкою мастики, марципану, шоколаду та фруктів був зібраний за принципом пазла із сотні окремих фрагментів вагою близько 10-12 кг кожен. В цілому, на його виготовлення пішло більше 4,5 тис. Яєць, 100 кг борошна, 100 кг цукру, 100 кг вареного згущеного молока, 300 кг вершків і 100 кг шоколаду.

Встановлений в одному з торгових центрів Новосибірська, торт-гігант зібрав на дегустацію близько семи тисяч новосибірців, хоча, за словами кулінарів і організаторів цього проекту, його б вистачило і для частування одразу десяти тисяч чоловік.

Творці небаченого десерту намір залишити слід в історії і увійти в Книгу рекордів Гіннеса. Швидше за все, їм це вдасться.

«Ми подали заявку для реєстрації в Книгу рекордів Гіннесса. Незважаючи на те, що вони нам відповіли, що виріб зареєстрований, нам потрібно представити достатню доказову базу: матеріали відеозйомки, фотографії, опис - для того, щоб вони визначили, чи існують аналоги », - повідомила начальник відділу координації та перспективного розвитку громадського харчування мерії Новосибірська Галина Рябцева.


Зауважимо, що подібний досвід у місцевих кулінарів вже є. У минулому році до ювілею міста було приготовлено тістечко довжиною 90 метрів, шириною 30 см і висотою близько 6 см, яке офіційно було визнано рекордсменом і.вошло в Книгу Гіннеса.

Для довідки
У Книгу рекордів Гіннеса неодноразово потрапляли різні торти. Відомі, наприклад, найдовший в світі торт, найбільший в світі торт-морозиво, полуничний торт, чізкейк і т.д. Першими в цьому питанні стали американці, які в 1989 році спекли величезний торт на світлі, вага якого склала 58 тонн, а форма представляла собою зменшену копію штату Алабама.
Побити цей рекорд намагалися багато, але вдалося це лише кондитерам з Лас-Вегаса в 2005 році, іспекшім торт до 100-річчя міста, який важив 59 тонн і становив в довжину 31м, в ширину - 15 м, а у висоту - півметра.

Новосибірці можуть увійти в Книгу рекордів як творці найбільшого в світі торта-безе. ( ЧИТАТИ ДАЛІ )