Реклама
Реклама
Реклама

Кличко відкрив нову сучасну школу в Дарницькому районі Києва

Мер Києва Віталій Кличко відкрив нову, найсучаснішу школу в Україні - школу №334 у Дарницькому районі столиці і привітав дітей і вчителів з початком навчального року.

Про це повідомляє прес-служба столичної влади.

"Хочу привітати першокласників з першим дзвінком. Це - свято, яке ви будете завжди пам'ятати в вашому житті. І привітати кожного учня з тим, що ви будете вчитися в цій самій сучасній школі в Україні. І також вітаю вчителів і батьків: наші діти йдуть в кращу школу в Україні, яка є зразком і стандартом для всіх навчальних закладів країни ", - сказав Кличко.

Міський голова передав символічний ключ дирекції початкової школи і ліцею "Інтелект". Також Кличко оглянув класи та приміщення нової школи.

Відкриття школи №334 в Дарницькому районі Києва / Фото: kiev Відкриття школи №334 в Дарницькому районі Києва / Фото: kiev.klichko.org

Він нагадав, що столична влада робить все можливе, щоб створити належні умови для якісної освіти в Києві.

У 334-й школі зможуть вчитися близько 1,5 тис. Дітей. У будівлі буде розміщена початкова школа і ліцей "Інтелект".

"Школа має все необхідне обладнання і техніку, щоб діти вчилися затишно і здобували освіту європейського рівня. Зокрема, робоче місце вчителя обладнано комп'ютером, крім звичайної дошки, в класах є великі інтерактивні дисплеї для перегляду відеоматеріалів. Також є спеціальні кабінети для вивчення іноземних мов , танцювальна студія, студія музики і співу, три спортивні зали, медична частина, душові кімнати, кабінет психолога. Початкова школа має окремі ігрові класи і сучасні парти-трансформ ри. Школа - енергоефективна. Вона має автономне опалення, яке буде здійснюватися системою теплонасосів ", - зазначив мер Києва.

Також в будівлі встановлена ​​і система "розумний будинок", яка передбачає автоматичне регулювання температури приміщень школи в залежності від того, чи знаходяться в приміщенні люди і яка температура на вулиці. Будівля має додаткове утеплення і енергоефективне LED -освітлення.

"Ми працюємо над тим, щоб всі столичні школи були такого зразка", - підкреслив мер.

Читайте також: Столиця активно залучає інвесторів до розвитку соціальної інфраструктури - Поворозник

Так, до кінця року столична влада планує завершити реконструкцію з прибудовами ще в двох київських школах - в Биківні та в Голосіївському районі. Також в 2018 році міська влада запланувала відкрити 8 дитсадків (1 новозбудований і 7 реконструйованих). Три дитсадка вже відкрили. Всього ж за останніх чотири роки, зазначив Кличко, в столиці побудували або повністю реконструювали 7 шкіл і 19 дитячих садків.