Реклама
Реклама
Реклама

Що за душею у мера Харкова і його 11 заступників: Кернес продав "Мерс", а Руденко "подарували" мільйон

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 квітня 2015 року, 8:17 Переглядів: 7 квітня 2015 року, 8:17 Переглядів:   Фото: instagram

Фото: instagram.

Чиновники відзвітували про витрати і доходи за минулий рік (див. Інфографіку). "Сегодня" заглянула в декларації мера Харкова і його одинадцяти заступників і з'ясувала, кому 2014-й приніс прибуток і нове майно.

Найбагатшим вже традиційно є мер Харкова Геннадій Кернес , Стан якого як і раніше обчислюється мільйонами. Хоча два роки тому градоначальник був ще багатшими: в 2013-му він задекларував понад 17,647 млн ​​грн - майже на 4,6 млн більше, ніж у минулому році. При цьому в гаражі Кернеса Герасимчука елітного Mercedes-Benz S550. Зменшилася і зарплата мера: він недоотримав 18 тис. 800 грн в порівнянні з 2013 роком.

Втім, як запевнили нас в міськраді, за розрахунками Кабміну саме стільки становить офіційна зарплата Кернеса, яку він не отримує, а перераховує в дитбудинок. Основний же дохід мера - майже 13 млн грн - склали дивіденди і відсотки.
А ось заступник Кернеса Тетяна Таукешева за рік заробила в міськраді майже в чотири рази більше шефа. "Мій трудовий стаж становить 46 років, 38 з яких я працюю в міськвиконкомі. У доходах враховані всі мої гранти і вислуга років. Також я отримую стипендію, як почесний громадянин Харкова, і пенсію", - пояснила нам Тетяна Таукешева, яка також викладає в університеті міського господарства і в торгово-економічному інституті.
МРІЇ ПРО АВТО. Віце-мер Олександр Попов задекларував сім транспортних засобів, серед яких є старенькі вантажівка, бульдозер, екскаватор і тільки один легковий автомобіль, на якому чиновник і їздить на роботу. "До приходу на держслужбу я займався бізнесом, одним з напрямків якого було будівництво. Частина спецтехніки я зміг продати, а старе і іржаве просто стоїть. Я вже четвертий рік намагаюся продати цю техніку, але ніхто не хоче купувати. Ще почекаю, і якщо не продам, здам її на металобрухт ", - розповів нам Олександр Попов.

Заступник мера з питань охорони здоров'я та соцзахисту населення Світлана Горбунова-Рубан заробила в минулому році понад 300 тис
Заступник мера з питань охорони здоров'я та соцзахисту населення Світлана Горбунова-Рубан заробила в минулому році понад 300 тис. Грн, але при цьому у чиновниці ще є борг перед банком у 94,5 тис. Грн. Як виявилося, віце-мер взяла кредит, щоб купити автомобіль для свого сина. Сама ж Горбунова-Рубан вже кілька років мріє про особистий автомобіль, але поки втілити мрію в реальність не вийшло, і на роботу чиновниця добирається на службовій машині.
Заступник мера з питань правового забезпечення Марина Стаматіна володіє цінними паперами ПрАТ "НВК-Холдинг", яке займається операціями з нерухомістю, здаванням у найм власної нерухомості, надає юридичні та бухгалтерські послуги. Також віце-мер має частку в телекомпанії "Тоніс-центр".
НОВАЧКИ. Володар трьох іномарок і квартири в 39 "квадратів" Андрій Руденко, який став заступник мера з питань ЖКГ півтора місяці тому, за минулий рік збагатився на 823 тис. Грн. Цікаво, що майже 800 тис. Грн він задекларував у графі "подарунки, призи, виграші", але пояснити по телефону походження цих коштів чиновник відмовився. Серед внесків віце-мера в підприємства і організації є і несподівані: наприклад, 18 тис. Грн - в дитячий театр пісні Мулермана.

Заступник з питань інфраструктури Євген Водовозов заробив за 2014 рік майже 200 тис. Грн. З них 128 тис. Принесла стаття "авторська винагорода, інші доходи від реалізації майнових прав інтелектуальної власності". Як розповів нам Водовозов, це прибуток від патентів, якими він володіє.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

кредит кредит

, доходи , мер , зарплата , кернес , Руденко , Попов , чиновник , металобрухт , прибуток , Олександр Попов , водовозів

Ви зараз переглядаєте новина "Що за душею у мера Харкова і його 11 заступників: Кернес продав" Мерс ", а Руденко" подарували "мільйон". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Макаренко Анна, Аліна Шульга

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ