Реклама
Реклама
Реклама

Топ-5 банків, в яких вигідно брати іпотеку на квартиру

18+ Економіка

Далеко не кожна російська сім'я може дозволити собі власну квартиру, тому найчастіше громадяни вдаються до іпотеки. З року в рік умови змінюються: Мінбуд спільно з Мінфіном прагнуть полегшити кредитну ношу, але ставки як і раніше залишаються непосильними. ІА vRossii.ru проаналізував банки, розташовані на території ЦФО, і вибрав для вас п'ятірку кращих, які пропонують найвигідніші умови для іпотеки.

ru проаналізував банки, розташовані на території ЦФО, і вибрав для вас п'ятірку кращих, які пропонують найвигідніші умови для іпотеки

При виборі іпотечної програми варто звертати увагу відразу на кілька параметрів: процентну ставку, розмір початкового внеску, термін кредит і схему нарахування відсотків. Відразу відзначимо, що низька ставка не завжди означає вигідну угоду - варто дивитися на ситуацію в цілому. ІА vRossii.ru пропонує вам найвиграшніші варіанти іпотечної позики в російських банках.

Згідно з отриманими нами даними, найнижчою процентною ставкою по іпотеці має "ВТБ 24" - від 10,4% річних. При цьому сума початкового внеску становить від 10% від вартості квартири. Кредит пропонується на термін до 30 років. У той же час "Тінькофф" пропонує ставку трохи вище - 10,5%, а початковий внесок - від 15%.

"Росбанк", незважаючи на те, що ставить вигідну ставку (10,75% річних), надає іпотеку терміном до 25 років, що на п'ять років менше, ніж в інших банках. При цьому початковий внесок становить від 20%.

Ставку 11% пропонує "Газпромбанк". Початковий внесок становить від 15%, а максимальна сума позики - 45 000 000 рублів.

Замикає п'ятірку вигідних для іпотеки банків "Сбербанк". Він має у своєму розпорядженні вигідними умовами в тому плані, що при оформленні не потрібно надавати відомості про рівень доходу і зайнятості. Таким чином, навіть безробітний чоловік зможе взяти кредит за ставкою від 11,25% річних. Початковий внесок становить від 20%.

Далі по вигідності слідують пропозиції "Райффайзена" (від 11,5%, початковий внесок від 10%), "Россельхозбанка" (від 11,5% з початковим внеском 15%), "Бінбанку" (ставка від 11,5% з початковим внеском 20%). Максимально невигідно оформляти для жителів ЦФО оформляти іпотеку в банку "Уралсиб" - вони встановлюють ставку від 12,75% з початковим внеском від 10%. При цьому, однак, сума максимального кредиту - до 50 мільйонів рублів.

Звертаємо вашу увагу на те, що умови можуть відрізнятися в залежності від того, чи є ви клієнтом обраного банку, чи є у вас материнський капітал, в якому сімейний стан ви перебуваєте і так далі. Запропоновані нами показники є стандартними, на ділі для кожного росіянина обчислювати умови іпотеки необхідно індивідуально.

Заступник генерального директора з розвитку інвестиційно-будівельної компанії ТОВ ІБК "Ареал" Максим Радченко:

Ситуація на ринку нерухомості не має до підвищення іпотечних ставок Ситуація на ринку нерухомості не має до підвищення іпотечних ставок. Компанії-забудовники, зацікавлені в залученні коштів пайовиків, прямо зацікавлені в тому, щоб пропонувати їм вигідні умови. Це стосується і процентної ставки, і розміру початкового внеску.

Зараз широко поширені програми з мінімальним внеском, є також пропозиції по іпотеці без початкового внеску і навіть з негативним внеском - правда, інші умови за такими програмами менш комфортні. По-перше, ставка вище, тому що банки компенсують фінансові ризики, підвищуючи вартість кредиту. Крім того, чим нижче перший внесок, тим жорсткіше і андеррайтинг (перевірка платоспроможності позичальника) - значна частина заявок на іпотеку без початкового внеску банками відхиляється.

Що стосується ставки, забудовники активно використовують різного роду знижки, акції і бонуси, включаючи і спеціальні умови по іпотечних кредитах. Це додаткове субсидування іпотечної ставки, що дозволяє, зокрема, отримати кредит за умовами, більш привабливим, ніж готовий запропонувати банк (навіть зараз, із завершенням дії програми державної підтримки іпотеки, на ринку є ставки близько 9-10%).

Якщо мова про стандартні іпотечних програмах (з внеском близько 15-20% вартості квартири), отримати схвалення зараз не складніше, ніж в 2013-2015 рр., А умови по кредитах більш привабливі, ніж до початку кризових явищ. Купити новобудову на хорошій стадії готовності сьогодні можна за ставкою 11,5-12,5% річних.

Для залучення покупців сьогодні широко представлені і інші спеціальні умови по іпотеці - наприклад, "іпотечні канікули", коли покупцеві дається невелика відстрочка, завдяки чому він кілька місяців зовсім законно не вносить щомісячний платіж, або, наприклад, на більш тривалий період - рік-два - встановлюється знижений платіж.

Хочете читати наші новини раніше за всіх?

Новини з пріоритетних джерел показуються на сайті Яндекс.Новостей вище інших

Додати

печатка


Автор публікації Ірина Башкатова

Коментарі ()

Хочете читати наші новини раніше за всіх?